ALAVUDEN ASUNMAA VAUDIKKAIN

0
Teemun vauhtia! (Arkistokuva)

Pentti Hautala/ J-Pnews
Alavus

Rallin SM-sarjaa kurvataan kuluvana vuonna seitsemässä eri kilpailussa. – Talvikisoja oli kaikkiaan kolme ja kesän ja syksyn aikana ratkaistaan sijoitukset lopullisesti neljässä rallissa.

Länsirannikolla aloitettiin 13-14.5. Seuraavana on ohjelmassa Pohjanmaa SM-ralli 17-18.6. Kuudes kurvaillaan Mikkelin seudulla 26-27.8. Lopulliset mitalit ja sijoitukset ratkaistaan sitten SM O.K. Auto-rallissa, Kouvolan seudulla 30.9-1.10.

Kesärallien SM-aloituksessa Länsirannikolla juhlivat pääsarjoissa voittoa alueemme rattimiehet. SM ykkösessä Alavuden Teemu Asunmaa, sai voittopokaalin tiukan sekuntikisan jälkeen. Alajärven Ville Hautamäki voitti ylivoimisesti SM kakkosen. Molemmat kuskit ovat tällä hetkellä SM-pisteissä toisella sijalla. neljän kilpailun jälkeen.

SM1 johtaa Emil Lindholm-Reetta Hämäläinen, Skoda Fabia RS  EVO-autollaan, 79 pisteellä. Teemu Asunmaa-Ville Mannisenmäki ovat samanlaisella autolla toisena 65 pistettä.

Monikertainen SM-rallisarjan voittaja AlavUA:n Teemu Asunmaa nousi pistetilanteessa toiseksi Länsirannikko-rallin voitollaan.

SM2 kärkisijalla on Miikka VuokilaMika Pyyny, 82-pisteellä, Mitsubishi Lancer E9.-Ville Hautamäki ja Ari-Pekka Rautanen ovat toisena 68 pistettä

Asunmaalla ja Hautamäellä on nyt ajettuna molemmilla kaksi voittoa tämän vuoden SM-sarjassa. Rallivuoden aloitus meni miehiltä huonosti, Artic Lapland Rallyssa. Teemu sai vain neljä pistettä ja Ville jäi tyystin ilman pisteitä.

Länsirannikon-rallissa aloitettiin kahdella asfalttipätkällä perjantai-iltana. Asunmaan ajo käynnistyi toiseksi nopeimmalla ajalla. Toisella pikataipaleella vauhtia hillitsi vähän, kun rengas kosketti betoniseen hidasteeseen. Kumi puhkesi noin 3 kilometriä ennen maalia. Kuitenkin eroa syntyi ainoastaan 3,2 sekuntia kärkeen. Se takasi   lähtökohdat lauantain pätkille.

Lauantai-illan päätöslenkin aloittikin Asunmaa tiukassa tilanteessa neljäntenä. Ajo kuitenkin maittoi ja huolto onnistui sekä auto toimi loistavasti. Viimeiselle erikoiskokeelle lähdettäessä rallia parilla sekunnilla johtanut Mikko Heikkilä pyörähti kahdesti ja putosi kolmanneksi.

Kisa ratkesi näin Asunmaan eduksi. SM-pistejohdossa oleva Lindholm oli toinen, 6 sekuntia hitaammalla ajalla.

Kuva: Pentti Hautala


 

PTV mansikkasumppa1

JÄTÄ KOMMENTTI