Alavuden ja Töysän kesässä…: MAANANTAISIN ja TORSTAISIN PYÖRÄILLÄÄN

0
Talsijoiden OP-pyöräilystä torstai-iltaisin on yhteislähtö torilta aina klo19. Moni ajalee suoraa kotipihastakin  kohteeseen. (Kuva:Pentti Hautala)

Pentti Hautala/J-Pnews
ALAVUS / TÖYSÄ

Kesä on pyöräilyn aikaa. Polkupyöräilyn harrastaminen on lisääntynyt viime vuosina runsaasti. Fillarointia on viime- ja tänä vuonna lisännyt koronakin runsaasti. Joukkoliikennettä on kartettu suuremman tartunvavaaran pelossa.

Sähköavusteiset polkupyörät ovat tulleet monipuolisin valikoimin markkinoille. Sähköinen poljinapu on lisännyt myöskin omalta osaltaan kiinnostusta kunto-ja hyötyliikuntaan. Sähköavusteiset pyörät ovat mahdollistanut pyöräilyn nautinnot myöskin liikuntajoitteisille ja ikääntyneimmille ihmisille.

Ja mikä parasta sähköpyörien valikoima on lisääntynyt ja monipuolistunut. Niiden hintakin vaihtelee muutamasta sadasta useisiin tuhansiin euroihin. Laadukkaan menopelin saa nykyään reilusti alle 1000 euron.

Yhteiset joukkojen pyöräilyretket eri kohteisiin ovat myöskin monella paikkakunnilla oikein viikon kohokohtia. Saa tavata tuttuja liikunnan parissa. Nokipannukahveja nauttiessa ja makkaroita käristellessä nuotiopaikoilla, saa samalla ”parantaa mualimaa” kaverien kanssa mielin määrin.

Alavudella ja Töysässä ajellaan syyskuun alkuun saakka. Kaupungin liikunta-/vapaa-aikatoimen järjestämissä tapahtumissa liikutaan maanantaisin. Talsijoiden OP-pyöräilyt poljetaan torstai-iltaisin.
Kaupungin liikuntaoimen pyörälykohteet ovat avoinna maantaisin klo. 9.00-20.00. Mainittuna aikana kohteessa osallistujavihkoon nimensä kirjoittanut osallistuu mm. arvontoihin.

Vuoden 2019 kesällä ei tiedetty koronasta vielä mitään. Ja Alavus pyöräilyssä olikin tuurilaisen pyöräliikkeen pihassa maskiton, tiiviis tunnelma. (Kuva:Pentti Hautala)

Ensimmäisenä otetaan suunnaksi 7. kesäkuuta Okskodan laavulle

-14.6. Tastulankallion laavu/Tuuuri Salonkylä

-21.6. Katajalammen laavu

-28.6. Ojalankaanpuisto

-5.7. Petäjistön kota

-12.7.Pahajoen laavu

-19.7. Kätkäkota/Kätkänjoki

-26.7. Peikonpesän laavu/Töysä

-2.8. Kaukolan Kuulahalli

-9.8. Vetämäjärven leirikeskus  

Töysän Talsijat oloittivat porukkapyöräilyt jo Helatorstaina Tuurinkosken laavulla ja sen jälkeen on torstai-iltaisin retkeilty Hakojoenautiotuvalla, Matti Huvilan tajoamille munkkikahveille ja makkaranuotiolle. Toukokuun viimeinen retki kuntoiltiin Töysän Haverinlammen laavulle, Markku ja Rauni Akonniemen kestitykseen.

Osanottajia  toukokuun pyöräilyssä on ollut paljon. Ja hieno kesäinen sääkin on sateisten päivin välissä suosinut.

OP-pyöräilyjen yhteislähtö on torstaisin aina klo 19 keskustorilta, eri kohteisiin, elokuun loppuun saakka. Poikeuksena viikko 24. Silloin perjantai-iltana 18.6 pyöräillään ja köpötellään kesäyössä yhteisessä tapahtumassa Suomeselän Samoilijoiden kanssa. Kohteena on Alavuden ja Ähtärin rajan tuntumassa sijaitseva, Mantilanjärven nuotiopaikka. ”Käsäyön Köpöttely” on järjestetty 1983-vuodesta alkaen.  

Jokaisella retkellä on tarjoilua. Nokipannukahvit kastamisineen ja nuotiomakkarat. Osanottajien kesken arvotaan myöskin palkintoja.


 

Digi-terveysasema Kuusiolinna 700x

JÄTÄ KOMMENTTI