Ankkureille jo kuudes 0-1 tappio – nyt pisteet herutti Kitee

0
Kitee iski "pelottavalla" ilmeellä juoksuja Kitron märästä nurmesta (K-Media/JK)
Ankkurien etenijäjokeri Juha-Matti Jaatinen pelasi 100% tehot ja kumarsi pelistään ykköspalkinnon, sekä tuomari Laition langettaman keltaisen kortin (Jukka Ketonen/K-Media)
Alajärvi-Kitee 0-1 (0-3,2-2)
Kosteat olosuhteet söivät oman osansa miesten Superpesiksen torstai-illan kamppailusta Alajärven Kitrolla. Kotijoukkue Ankkurien 0-1 tuskien taival sen kuin jatkuu jatkumistaan. Pisteen riisto vastustajalta ja itse pisteittä jääminen syö joukkuetta nyt enemmän kuin joka kantilta. Kuuntele pelinjohtajien ja ykköspalkittujen kommentit tuoreeltaan heti ottelun jälkeen!

Vielä aamulla ennustettua kaatosadetta ei tullutkaan, vaan ottelu läpivietiin vain hieman kosteahkossa säässä. Viljo Sillanpään kuumeilun takia kotijoukkueen kokoonpano meni uusiin puihin. Chakke Katajamäki pelasi kakkoskopparina Jukka Tuomiston siirryttyä kolmospuolelle. Tuomistoa ei maisemanvaihto haitannut vaan mies napsi tärkeitä koppeja Urheiluhallin puolellakin. Kolmospuoli oli muutenkin painostuksen kohteena kotitustilanteissa, mutta Nestori Yli-Sissalan hanska piti loistavasti. Kun kärki puuttui haettiin paikkaaja jokeriosastolta. Juha-Matti Jaatinen pelasi ykköspalkinnon arvoisen täydellisen sisäpelin mennen kentällä aina kun siihen tilaisuus tarjoutui.

Kitee teki omassa sisäpelissään riittävän määrän tilanteita ja esti tiiviillä, tunnetusti koko sarjan parhaimmistoon lukeutuvalla, ulkopelillään Ankkurien tilanteen rakentelut. Sen ulkokentän hakemat lukuisat syöksykopit ja pallojen kurotukset olivat myrkkyä kotijoukkueelle.

Tiukka ykköspesätilanne päättyi etenijän ehtimisen merkiksi (K-Media/JK)

Ensimmäinen jakso

Kotijoukkue ei saanut avausjaksolla sisäpeliään kulkemaan oikein missään vaiheessa. Ottelun avauspuolisko taisi olla kesän lyhin – reippaasti alle tunnin. Kitee halitsi tilanteiden valossa jaksoa ja korjasi siitä ansaitun voiton. KiPa rakensi kahdeksan kolmostilannetta Alajärven kahta vastaan. Noista tilanteista se napsi tarvittavat juoksut 0-3 jaksovoittoon.

Toinen jakso

Alajärvi tuli jo selkeästi terävämmin toisella jaksolle ja taisteli loppuun asti tiukasti jaksovoitosta. Kitee siirtyi kaksi kertaa johtoon, mutta kotijoukkue tuli rinnalle Ismo Ankkurin ja Henri Heikkisen kotiutuksilla. Valitettavasti enempiin juoksuihin ei tarjoutunut mahdollisuutta ja jaossa olleet kaksi pinnaa lipesivät vuorostaan itärajan miesten matkaan.

3-tilanteet: Alajärvi 8 ja Kitee 18

.

Kitee iski "pelottavalla" ilmeellä juoksuja Kitron märästä nurmesta (K-Media/JK)

Palkitut:

Alajärvi: I Juha-Matti Jaatinen, II Nestori Yli-Sissala

Kitee: I Sami Partanen, II Antti-Jussi Toropainen

.

Yleisöä: 714

KUUNTELE! Pelinjohtajien ja ykköspalkittujen kommentit ottelun jälkeen!

TUNNELMAT TÄSTÄ!

Haastateltavina: 1. Pelinjohtaja Sami Purmonen, Kipa | 2. Pelinjohtaja Matti Iivarinen, AA | 3. Ykköspalkittu Sami Partanen, KiPa | 4.Ykköspalkittu Juha-Matti Jaatinen, AA

Juontaja: Lasse Mansikka-aho

Korona-kartta 700x

JÄTÄ KOMMENTTI