ANKKURIEN YLEISURHEILIJOILLA LOISTAVA KISAVIIKONLOPPU

0
Hanna Siirilä urakoi voittoisasti T12 heittolajeissa ja tekaisi samalla seuralleen uuden ennätyksen. (Kuvat: Jani Vuorela)

Sari Yli-Mannila/Ankkurit/J-Pnews
Kuvat: Jani Vuorela

Etelä-Pohjanmaan piirin 347 sisuikäistä (9-15v) yleisurheilijaa oli kokoontunut kilpailemaan Kauhajoella 30.7.-1.8.2021 järjestettyyn Sisuhuipentumaan.

Ankkureista mukana oli 20 urheilijaa, joiden joukossa ilahduttavasti myös kuusi ensikertalaista hankkimassa arvokasta kisakokemusta. Poikia seura toivoisi kovasti myös kilpailutoimintaan, sillä mukaan oli uskaltautunut vain neljä poikaa.

T-15 Ilona Takala ja Liinu Järvinen ottivat mitalit 2000 m juoksukisassa

Ankkurien urheilijat saavuttivat kaikkiaan 27 mitalia, joista yhdeksän kultaista! Omia ennätyksiä tehtailtiin peräti 30.

Nuoret urheilivat monipuolisesti, muutamat uurastivat jopa kuusi eri lajia viikonlopun aikana. Ankkurien vahvaa juoksuvoimaa osoittivat T15-sarjan 300 m matkan kolmoisvoitto ja 300 m aitojen kaksoisvoitto! Komeimman mitalisaaliin tehtaili Hanna Siirilä, joka voitti kaikki 12-vuotiaiden tyttöjen neljä heittolajia. Samalla hän pisti uusiksi 27 vuotta vanhan kiekonheiton seuraennätyksen, joka kirjataan nyt lukemiin 32,31 m.

Aiturit (vas) Katariina Leppäaho ja Sara Vuorela nappasivat T15-sarjassa kirkkaimmat mitalit 300 m:n aitajuoksussa.

Katariina Leppäaho urakoi upeasti T15-sarjassa voittaen 300 m sileän ja aitamatkan, joiden lisäksi hän nappasi kiekossa hopean ja 80 m pika-aitojen pronssin. Kolmeen mitaliin yltivät saman sarjan Ilona Takala (kultaa 800 m, hopeaa seipäässä ja 2000 m) ja Sara Vuorela (hopeaa kuulassa ja 300 m aidoissa sekä pronssia 300 m) sekä T12-sarjassa Aada Piispanen (hopeaa 200 m ja 1000 m sekä pronssia 200 m aidoissa).

Elias Onditi edusti kuulantyönnössä
vähälukuista Ankkurien poikajoukkuetta

Piirinmestareiksi kisasivat lisäksi Samuel Kuoppa-aho (P10 keihäs) ja Henri Pitkäkangas (P15 moukari), joka heitti myös keihäshopeaa. Viola Takala hyppäsi hopeaa T13-sarjan seipäässä ja juoksi pronssin 200 m aidoissa. Piirinmestaruushopeaa saavuttivat myös Elias Onditi (P10 kuula), Emmi Pitkäkangas (T15 moukari) ja Milja-Maria Lahti (T15 300 m). Pronssiset mitalit ripustivat kaulaansa Liinu Järvinen (T15 2000 m) ja Anniina Viitasaari (T15 korkeus).

Viikonloppuna kisasivat hienosti myös Emmi Piispanen (T15) sekä ensikertalaiset Emilia Salo (T13), Jenica Pessinen (T11), Jaakob Onditi (P9), Roosa Pessinen (T9), Linnea Piispanen (T9) ja vasta 7-vuotias Adele Kallio (T9), joka urakoi urheasti neljässä lajissa.