SUPERPESIS | Ankkurit lähellä yllätystä Kitrolla Superpesiskauden avauksessaan 1-2(2-1,3-7,0-1)

0
AA:n Tero Rantakangas löi komeasti ja Matti Saukko syöksyi toisen jakson juoksun (J-Pnews/ JK arkistokuva v.2012

Ankkurit lukkari Janne Kivipelto tsemppasi joukkuetta ja lukkaroi palkinnon arvoisesti (Kuvat: K-Media/uutiskuvat)
Alajärven Ankkureiden ja raahelaisen Pattijoen Urheilijoiden Superpesiksen ulkokausi käynnistyi keskiviikkoiltana miesten Superpesiksessä kolean kostealla ja tuulisella  Alajärven Kitron pesäpallostadionilla.

Nousijajoukkue Ankkurit oli väläytellyt jo viimeisissä harjoitusotteluissaan vaarallisuuttaan, ja tuohon miinan oli Kitrolla kompastua myöskin kauden ensimmäinen  vieraileva, sarjassa jopa mitallikastiin rankattu, nimekäs vastustaja. Ankkurit otti siten kärkijoukkueelta yhden ”irtopisteen” ja teki sen yllättävän vakuuttavasti.

Ankkurit otti kamppailussa heti shokki alun ottelun ensimmäisen jakson kahdessa ensimmäisessä vuoroparissa tekemällä yhteensä kaksi juoksua Pattijoen nollaa vastaan.  Ankkureilla ei ollut mitään suurempaa hätää jaksolla vierailijansa kanssa, jossa pohjoispohjalaiset löivät kavennusjuoksunsa sen viimeisessä neljännessä vuoroparissa. Jakso pienijuoksuisesti, mutta selkeästi isännille (2-1)

Toisella jaksolla alkoi jo tummeneva ilta kiusata osaa pelaajista. Jakso pyörähti räväkästi käyntiin lähes ekajakson tavoin, jossa Ankkurit menivät ensimmäiseksi johtoon kotijoukkueen ykköspalkitun Tero Rantakankaan iskiessä Matti Saukon kotiin. Mutta Pattijoki pystyi yhdessä ainoassa vuoroparissa rakentamaan tilanteet onnekkaille kotiutuksilleen. Toisen vuoroparin täyttävällä koettiin  sitten ottelun momentumi, jotka lähtivät Pattijoen numero nelosen Pertti Mäkelän ja iskijä jokeri Jukka-Pekka Vainionpään mailoista.

Mäkelän mielestä hänen kolmospuolen jatkeelta läpi painunut lyönti olisi ollut Ankkureiden ulkokentän otettavissa. Mäkelän lyönnillä tuli kuitenkin vain kolme juoksua, Ankkurien pystyessä polttamaan yhden etenijän Pattijoen hakiessa Mäkelälle kunnaria.

Vainionpään purkutilanteen toinen sivallus suuntautui vuorostaan kakkoskoppari Iiro Hämäläisen eteen pomppasi yli ja painua kauaksi taakse. Tuomari tulkinnalla Vainionpää kiersi itselleen vielä kunnarin tyhjätessään sitä ennen muut kenttäpesät.

Ankkurien ulkokentän pienet arviointi virheet ja huono tuuri latistivat kotijoukkueen peliä hetkeksi. Taistelu takaa piti kuitenkin raahelaiset jännityksessä viimeiseen paloon saakka.

AA:n Tero Rantakangas löi komeasti ja Matti Saukko syöksyi toisen jakson juoksun

Yleisö odotti jo hämärän illan Supervuoroa, jossa tilanne nollattaisiin taululla ja päästäisiin koettamaan uudestaan koko-ottelun voitosta.

Ankkurit sortuivat  lopulta täysin omaan hermoiluun ja vaatimattomaan taktiikkaan omalla Supervuorollaan. Yksi juoksukin olisi voinut riittää koko ottelun voittoon, mutta yritettiinkö ahnehtia liikaa kaulaa tällä kertaa. Nopea, ehkä ottelun huonoin, kotijoukkueen sisävuoro sattui tärkeimpään paikkaan ja kun vielä omassa ulkopelissä annettiin vastustajalle voittojuoksu harhaheitolla tuntui Pattijoelle tarjottu voitto kuin todella harmittavalta luovutukselta.

Ensi-illassa olisi voinut käydä vahvaa vierasta vastaan paljon huonomminkin. Aplodit Ankkureille kiistatta kuitenkin kuuluvat pirteästä esityksestä, vaikka himoittua yllätys voittoa ei tällä kertaa vielä saatukaan.

Ankkureiden sisäpelin  paraneminen Ykkösen ajoista on myös selvästi nähtävissä. Tero Rantakangas (0/3) ja Tuomo Rautio(0/1) löivät isäntien juoksut. Myös Jouni Koskela voi olla iltaansa tyytyväinen numero kakkonen hihassaan. Kapteeni jokeri Juha-Matti Jaatinen meni kiitettävästi kentälle ja toi kaksi (2/0) juoksua.. Jokeri etenijä Jere Saukko toi kaksi(2/0) juoksua ja ykköskärki Matti Saukko yhden (1/0)

.

Pattijoen pelinjohtaja Sami Sirviö kertoi ottelun jälkeen mietteitään ottelusta

-Tietenkin tiedettiin kyllä, että oli tosi vaikein mahdollinen ajankohta tulla nousijajoukkueen kotikentälle, ja siksi se sitten juuri osoittautuikin.

Sirviö koki joukkueensa pelanneen liian vähän harjoitusotteluja ulkokentillä ennen kauden alkua, joka saattoi myös näkyä osaltaan tässä kauden esnimmäisessä sarjapelissä. Eka jakson tappion isännille Sirviö tunnusti reilusti, eikä jakanut, vielä mielestään ”talviunilla” olleelle joukkueelleen suuremmin kehuja.

-Osin pitää ottaa myös omaan piikkiin, sillä lähdettiin vähän väärällä taktiikalla tähän otteluun.

.

Matti Iivarinen oli kovin lyhyt puheinen ja totesi olevansa kuitenkin tyytyväinen yhteen avauspisteeseenkin heti kauden ensimmäisessä ottelussa.

-Kuitenkin päällimmäisenä tahtoo olla harmitus häviöstä ja toisen jakson omien hyvien hetkien hukkaamisesta. Ahneus iski ja olisi pitänyt vai keskittyä pelaamaan ihan perusrauhallisesti ne kotiutustilanteetkin mitä oli tarjolla.

Otteluun Iivarinen oli joukkueensa osalta tyytyväinen ja erityisesti siitä, että ahdinkotiloja joukkueelle ei tullut kuin hetkellisesti ja muuten pysyttiin pelissä suhteellisen hyvin mukana.

-Positiivista oli että saatiin tilanteita aikaiseksi, joten sillä tavalla se tuntui peliltä.

9.5.12 Pelatut ottelut


Alajärvi-Raahe 1-2 (2-1,3-7,0-1)

Sotkamo-Vimpeli 1-0 (1-1,9-3)
Koskenkorva-Kankaanpää 2-1 (0-3,4-2,0-0,2-1)
Kouvola-Kitee 1-2 (4-1,2-4,0-7)
Joensuu-Hyvinkää 1-2 (1-2,3-1,0-1)

.

SARJATAULUKKO

Miesten  SUPERPESIS RUNKOSARJA
JOUKKUE     OTT JAKSOT   JUOKS    P

Kitee              1   2-1    (12-6)  2
Sotkamo         1   1-0    (10-4)  2
Raahe              1   2-1     (9-5)  2
Hyvinkää         1   2-1     (4-4)  2
Koskenkorva    1   2-1    (4-5)  2
Kankaanpää     1   1-2    (5-4)  1
Joensuu           1   1-2    (4-4)  1
Alajärvi            1   1-2    (5-9)  1
Kouvola           1   1-2    (6-12) 1
Jymy,S:joki     0    0-0   (0-0)   0
Jyväskylä        0    0-0   (0-0)   0
Vimpeli           1    0-1   (4-10)  0

Korona-kartta 700x

JÄTÄ KOMMENTTI