Arpaisten patikka lähestyy

0

Perinteinen Arpaisten patikka järjestetään tänä vuonna lauantaina 9.9. jo 29.kerran. Patikan järjestelyistä vastaavat yhteistyössä Parviaisen kyläyhdistys, Saurun Seudun maa- ja kotitalousseura ja Soinin kunta. Talkooväki kokoontui viime keskiviikkona Soinin kunnantalolle suunnittelemaan tapahtumaa.

Tänäkin vuonna patikassa on kolme reittivaihtoehtoa. Patikalle lähdetään Soinin yhteistalolta, josta bussit kuljettavat osallistujat valituille lähtöpaikoille. Pisimmillään on mahdollista lähteä Arpaisten kämpältä kohti Soinia, jolloin matkaa kertyy 28 km. Löytömäen lähtöpaikalta patikalle tulee pituutta 19 km. Kolmas vaihtoehto lähtöpaikaksi on Läskilampi,14 km Soinista. Näiltä lähtöpaikoilta patikoidaan omaan tahtiin takaisin Yhteistalolle. Kokoontuminen aamulla Yhteistalolle klo 8.00–8.30 ja bussit lähtevät klo 9.00.

Reitin varrella on talkooväen järjestämät mehupisteet ja Kaihiharjun taukopaikalla on maastoruokailu. Myynnissä matkan varrella pikkupurtavaa, joten hieman käteistä kannattaa varata mukaan. Myös yhteistalolla patikkatapahtuman aikana avoinna kioski, josta pikkurahalla kahvia ja pientä syötävää. Patikan jälkeen on mahdollisuus saunaan ja uintiin.

Tapahtumaan pääsee edullisimmin mukaan ilmoittautumalla ennakkoon 3.9. mennessä Soinin tapahtumakalenterista löytyvän ilmoittautumislomakkeen kautta. Suosittelemme lämpimästi ennakkoilmoittautumista, joka nopeuttaa ja sujuvoittaa kiireistä patikka-aamua.

Hinnat 3.9. saakka: 32 €/hlö, alle 18 v 26 €/hlö, perhepaketti (2 aikuista ja max 2 alle 18 v lasta) 76 €/perhe. Seuroille, yhdistyksille, yrityksille, työporukoille minimi10 hlöä ryhmähinta 26 €/hlö.

Hinnat 4.9. alkaen: 40 €/hlö, alle 18 v 32 €/hlö, perhepaketti (2 aikuista ja max 2 alle 18 v lasta) 90 €/perhe. Ryhmähinta on voimassa vain ennakkoilmoittautujille.

Ilmoittautumisen yhteydessä tulee maksaa osallistumismaksu. Maksutapoina tilisiirto, Smartum, Edenred, E-passi sekä Easybreak. Jos ilmoittaudut vasta paikan päällä, varaa ilmoittautumiseen aikaa ja tasaraha.

Osallistumismaksuun sisältyy: bussikuljetus lähtöpaikoille, mehut patikan varrella, maastoruokailu, sauna ja uinti.

Tämä hyvän mielen patikkatapahtuma on yksi alkusyksyn kohokohdista, joka on liikuttanut niin soinilaisia kuin lähikuntienkin asukkaita jo vuosia. Jos Arpaisen reittiä ei ole aiemmin tullut kuljettua, tapahtuma on oiva mahdollisuus myös uusille retkeilijöille lähteä tutustumaan upeaan luontoon ja nauttimaan reippailusta.


 

JÄTÄ KOMMENTTI