AUTOURHEILU | Poliisi valvoo tehostetusti liikennettä Keski-Suomessa rallin MM-sarjan osakilpailun aikana

0
"Vetomies" Neste rallista EK2 Pihlajakoski (BMW M3/ Hiipakka-JurvanUA) (Kuva: Jukka Ketonen/K-Media)

Neste -rallina yleisimmin tunnettu Rallin MM-sarjan Suomen osakilpailu ajetaan taas Keski-Suomen maakunnassa torstaista sunnuntaihin 26. – 29.7.2018. Tapahtuma tuo runsaasti autourheilusta kiinnostuneita alueelle ja ruuhkauttaa pääteitä sekä erikoiskokeille johtavia teitä ja Jyväskylän keskustaa. Poliisi on varautunut ruuhkiin lisäämällä liikenteenvalvontaa. Poliisi osallistuu myös liikenteenohjaamiseen rallijärjestäjien kanssa.

Rallissa ajettavien erikoiskokeiden läheisyydessä on erityisiä liikenteenjärjestelyjä, kuten tilapäisiä nopeusrajoituksia, pysähtymiskieltoja ja liikenteenohjaajia koko rallin ajan. Nämä vaikuttavat yleiseen liikenteen sujuvuuteen.

Erikoiskokeita eri suunnilla Keski-Suomea

Torstaina ajetaan Vesalan testierikoiskoe klo 8 alkaen, mikä ruuhkauttanee 18-tietä Jyväskylästä Petäjäveden suuntaan. Jyväskylän keskustassa ajettava Harjun erikoiskoe ruuhkauttaa keskustaa laajasti torstai-iltapäivästä alkaen.

Perjantaina ajetaan Moksin, Urrian, Ässämäen, Äänekosken, Oittilan ja Harjun erikoiskokeet. Ruuhkia on odotettavissa ainakin 9-tiellä Jyväskylästä etelään ja 9-tieltä Luhangan suuntaan, 18-tielle Keuruulta Petäjävedelle, samoin tielle 627 Multialta Hirvaskankaalle sekä Jyväskylästä pohjoiseen 4-tielle ainakin Äänekoskelle saakka. Harjun erikoiskoe puolestaan ruuhkauttaa jälleen illalla Jyväskylän keskustaa.

Lauantaina ajetaan eteläisimmät erikoiskokeet Päijälä, Pihlajakoski, Kakaristo ja Tuohikotanen. Ne ruuhkauttavat 9-tien Jyväskylästä etelään Jämsään asti, tietä 24 Jämsästä Kuhmoisiin sekä Kuhmoisista Sappeen ja Längelmäen suuntaan johtavia teitä.

Sunnuntaina ajetaan Laukaan ja Ruuhimäen erikoiskokeet, jotka ruuhkauttavat 9-tien itään Lievestuoreen suuntaan, samoin kuin 13-tien Lievestuoreelta etelään päin. Lievestuoreen ja Laukaan väliset tiet ovat rallireitillä myös. Sunnuntaina iltapäivällä ralleihin liittyvä paluuliikenne ruuhkauttaa pääteitä Jyväskylästä poispäin.

Ralliopastusta mobiilisovelluksesta ja radiosta

Tarkemmat tiedot ajettavista reiteistä ja sulkuajoista löydät sivuilta www.nesterallyfinland.fi sekä rallien omasta mobiilisovelluksesta Neste Rally Finland App 2018 (saatavilla App Store ja Google Play). Kilpailupäivinä on kuunneltavissa ralliradio (taajuus 99,3 MHz (Jyväskylä) ja 97,0 MHz (Pihtipudas) sekä netissä: yle.fi/jyvaskyla), jossa myös kerrotaan ruuhkista maanteillä ja annetaan reittiopastusta.

Vauhtia ja väkeä Ouninpohjassa muutama vuosi sitten (Arkistokuva)

Reittivalinnoista

Jos rallit eivät ole määränpääsi, Sisä-Suomen poliisi neuvoo käyttämään muita kuin rallikansan käyttämiä teitä perille pääsemiseksi. Rallikansalle poliisi kehottaa matkaan mukaan kärsivällisyyttä, kevyttä kaasujalkaa ja erityistä varovaisuutta.

Pysäköinti on sallittu ainoastaan merkityillä paikoilla. Väärin pysäköity auto saattaa vaarantaa ihmishenkiä, jos se estää pelastusajoneuvon kulkemisen. Väärään paikkaan jätetty ajoneuvo voidaan myös viranomaisten päätöksellä hinauttaa turvallisempaan paikkaan – ajoneuvon kuljettajan laskuun.

Liikenneturvallisuus

Peräänajoriski voi kasvaa yllättäviin paikkoihin pysähtyneiden autojonojen johdosta. Jonossa ohittaminen luo turhia vaaratilanteita ilman ajallista hyötyä. Muu liikenne huomioonottamalla saadaan liikenne sujumaan joustavammin ja turvallisemmin. Poliisi valvoo liikennettä tehostetusti rallireittien varrella koko tapahtuman ajan.

Yleinen turvallisuus yleisötilaisuudessa

Poliisi valvoo järjestystä ja turvallisuutta rallien aikana myös Jyväskylän keskustassa. Yleisötilaisuuksien riittävistä ja tarkoituksenmukaisista turvajärjestelyistä vastaa tilaisuuden järjestäjä, jonka kanssa poliisi on sopinut varautumisesta yleiseen turvallisuustilanteeseen.

 


 

vanhat kuorma-autot tukim

JÄTÄ KOMMENTTI