Ensimmäinen Tuuri Ralli lauantaina – mukana 86 autoa eri puolilta Suomea

0
SM/1-sarjassa tällä hetkellä pistejohdossa oleva Alavuden UA:n Teemu Asunmaa on kaasutellut Skodallaan viime talvina, ennen varsinaisia kilpailijoita kulkevaa 0-autoa.

Pentti Hautala/ J-Pnews
Alavus/ Tuuri

Kaksi- ja nelivetoisten F-Cup rallisarjan aloituskisa kurvataan tämän vuoden osalta, tulevana lauantaina 11.2.2023. Tämän vuoden ensimmäisessä osakisassa, Tuuri Rallissa ajetaan mestaruus pisteistä kello 13 alkaen.

Kilpailukeskuksena toimii Keskisen kyläkaupan sisä- ja ulkotilat. Pääjärjestäjänä on Alavuden Urheiluautoilijat. Apuna on myöskin muiden E-P:n UA-seurojen toimijoita, Keskisen Kyläkaupan kanssa.

Mukaan on ilmoittautunut yhteensä 86 ralliparia, eri puolilta Suomea. Kilpailuluokkia on tarjolla kaikkiaan 22. Eniten on osanottajia 3 yleisessä luokassa, kun peräti 14 Volvoa ja 2 Citroènia kaasuttelee voitosta.

Kaikissa luokissa ei ole ainuttakaan osallistujaa. Muutamissa 1-2, kuten nelivetoisiakin. Etelä-Pohjanmaan alueelta on mukana kohtalainen edustus.

Kilpailujohtajana- ja ympäristövastaavana toimii Asko Sairanen. Reittijohtajana: Jari Valtaala. Turvallisuusjohtajana: Mikko Myllymäki. Turvallisuuspäällikkö: Teemu Mäkinen. Kilpailusihteeri: Hanna Onnela. Lehdistöpäällikkö: Vesa Rauhala. F-Cup-rallisarjan lehdistöpäällikkö: Patrick Rupponen. Ratamestarit: Marko Ristolainen ja Teemu Puro. Viestipäällikkö: Jarkko Salo. Katsastuspäällikkö/ AKK:n pääkatsastaja: Jari Myllyaho. Tuomarit: Asko Kettunen pj, Jussi-Pekka Tiilikka ja Teemu Arminen. Turvatarkkailija: Martti Päivinen. Kilpailijoiden yhdyshenkilö: Timo Niemenmaa.

Alavuden UA:lle tuli F-cupin kilpailu järjestettäväksi, kun alkujaan päätetyillä paikkakunnilla ei ollutkaan valmiutta järjestelyihin. Näin Alavuden UA suostui rallista vastaavan rooliin. Kilpailukeskukseksi saatiin käytöön Keskisen Kyläkaupan laajaa piha-aluetta. Lisäksi muita tarvittavia toimitiloja ruokapuodin laajasta  aulasta.

Ensimmäinen auto lähtee reitille Keskisen ruokapuodin piha-alueelta klo. 13.01. Maalin saavutaan klo. 17 seutuvilla.

RALLISSA ajetaan neljä erikoiskoetta, lähialueen haastavilla teillä. Niillä on yhteismittaa lähes 58 kilometriä. Ensimmäisenä kurvataan Rajalanmäen ja Haapakylän teillä, Jauho- ja Haapajärvien maisemissa. Seuraavana pöllyytetään Kettumäen tietä Hakojärvelle, sekä edelleen Lehtomäen- ja Laajantietä Ähtäriin.

Keskisen kyläkaupalle hurristelaan Valtatie 18 tauolle Tuuriin. Tauon jälkeen 3 ek. kaasutellaan Tohninmäeltä – Ritolaan sekä edelleen Hirvelän -ja Soukkajärventietä. Maali sijaitsee, Alavuden ja Alajärven rajan seutuvilla, lähellä Lehtimäen kirkonkylää.

Tuurilaiset Kimmo Korpela kuljettajana ja Tuuri Rallin turvallisuuspäällikkönä toimiva Mikko Myllymäki kartturina, lennättävät tässä Audia, takavuosien SM-kilpailuissa.

Lopulliset ratkaisut tapahtuvat, kun viimeisenä ajetaan pitkä pätkä erityyppisillä ja haastavilla teillä Suutalasta, Salmenkylän kautta Mutkankylään ja Hepojoentietä- Ähtärinrannalle.

F-cup sarjassa ajetaan vuonna 2023 kaikkiaan 5 osakilpailua. I Tuuri Rallin jälkeen kaasutellaan 11.3. Ilomantsi Ralli. – 27.7 Mäntsälä Ralli. – 16.9. Rantaralli/Naantali. – 7.10. Orimattila Ralli.

F-cupissa on vauhdissa 2-vetoiset autot. Yhteensä luokkia on yleisen lisäksi senioreille ja junioreille. Lisäksi ajetaan 4-vetoisten autojen Cup.  Mukaan hyväksytään myöskin lisäluokkia sääntöjen sallimissa rajoissa.

F-Cupissa on nuotti-, eli ennakkoon reittiin tutustumisen salliva yleinen luokka ja myös junioreille. Näihin osallistuvat saavat tutustu- ja nuotittaa reittiä perjantaina. Reitti ja erikoiskokeet on kyllä julkaistu ennakkoon netissä ELY-keskuksen lupahakemuksen tietojen yhteydessä.

Yleisön ostettavaksi myydään reittikarttoja Keskisen bensa-asemalla, ruokapuodin aulassa ja Ähtärin Nesteellä. Kartan kanssa pääsee kaksi henkilöä erikoiskokeelle. Myynnissä on myös yksittäisiä lippuja erikoiskokeelle. Lapset pääsevät ilmaiseksi.

SÄÄTIEDOTUKSET lupaavat lauantaita edeltäväksi yöksi kohtalaista pakkasta ja rallipäiväksi aurinkoista säätä. Tämä merkitsee nautinnollista rallikisaa ja paikalle paljon katsojia. Kaikkien on hyvä tiedostaa turvallisuuden periaatteet. Tärkeintä on noudattaa reitin varrella ja liikenteessä varovaisuutta ja järjestäjien ohjeita!

Kuvat: Pentti Hautala


 

Korona-kartta 700x

JÄTÄ KOMMENTTI