Frisbeegolflinja houkuttelee Ähtärin lukioon

0
Ähtärin lukion frisbeegolflinjaa luotsaa Heikki Saunanen. (Kuva: SFL/Niko Liljalahti)

Ähtärin lukion frisbeegolflinja houkuttelee nuoria lukio-opintojen pariin. Linja aloitti viime syksynä ja nyt käynnissä olevassa yhteishaussa linjalle otetaan jälleen uusia opiskelijoita syksyksi 2022. 

Frisbeegolfin harrastaminen kasvaa huimaa vauhtia erityisesti nuorten keskuudessa. Opetus- ja kulttuuriministeriön reilu vuosi sitten tekemän koululaiskyselyn mukaan frisbeegolf on yläkouluikäisten poikien toiveharrastusten listalla kakkosena 76 harrastuksen joukossa. Myös aikuisten keskuudessa laji on suosittu. Tapahtumamarkkinoinnin mittaamista tutkivan Sponsor Insight Finlandin mukaan joka kolmas alle 45-vuotias suomalainen on kiinnostunut lajista.

Ähtärin lukion frisbeegolflinjalla opiskelijat voivat joustavasti yhdistää tavoitteellisenkin treenauksen lukio-opintoihin. Frisbeegolflinjan opetussuunnitelma on laajuudeltaan 28 opintopistettä ja sisältää mm. tekniikka- ja taktiikkakursseja sekä fyysisiin taitoihin liittyviä kursseja.

Heikki Saunanen

Linjan vastuuopettaja Heikki Saunasella on vahva frisbeegolftausta ja pitkä kokemus lajista. Myös kilpailumenestystä on kertynyt: Saunanen on nelikymppisten hallitseva suomenmestari sekä viisinkertainen frisbeegolfin SM-mitalisti. Saunasen lisäksi Ähtärin lukion frisbeegolflinjalla vierailee opettamassa myös muita lajin huippunimiä.
– Vuonna 2021 meillä vieraili valmentamassa mm. Seppo Paju, joka on Suomen kansainvälisesti menestyneimpiä frisbeegolfaajia. Teemme myös yhteistyötä Suomen Frisbeegolfliiton sekä paikallisen frisbeegolfseuran eli Ähtärin Urheilijoiden kanssa, Saunanen kertoo.

Ähtärissä opiskelijoilla ja muillakin lajin harrastajilla on erinomaiset puitteet harrastaa ja treenata. Mustikkavuoren frisbeegolfpuistossa sijaitsevat 18-väyläinen SM-tason kisarata sekä 10-väyläinen lähipeliharjoitteluun soveltuva perherata sekä range. Tuomarniemellä on 18-väyläinen rata ja kesällä 2022 on valmistumassa kolmas 18-väyläinen rata Honkiniemen leirikeskukseen.
– Ratojen rakentamisessa on pyritty siihen, että pelaaja pystyy kehittymään mahdollisimman monipuolisesti. Myös talviharjoittelulle on hyvät puitteet, Saunanen sanoo.


 

JÄTÄ KOMMENTTI