Heidi Kolunsarka ja Mikko Timonen käynnistivät uuden kuntosalin Ähtärissä – Hemi Gym hyvässä nosteessa kuukauden toiminnan jälkeen

0
- Kuntoilijalle riittää perusruoka vaikka salilla käytäisiin useampana päivänä viikossa. Aktiiviurheilijat ja body builderit ovat asia erikseen, sanoo kuntosali Hemi Gymin ohjaaja Mikko Timonen (kesk.). Avajaispäivänä huhtikuun alussa laitteita pistäytyivät kokeilemaan monen muun ohessa ähtäriläiset Mikko Oikari ja Meeri Mäenpää.

Teksti ja kuvat: Jouko Siirilä/J-Pnews

Ähtärin on toiminut yksityisiä kuntosaleja jo kolmisenkymmentä vuotta mutta kysynnän kasvaessa lisää saleja mahtuu mukaan. Uusimpana alan yrityksenä kaupungin keskustassa aloitti toimintansa Hemi Gym tasan kuukausi sitten.

Kaiken ikäiset urheilijoista ikäihmisiin ovat käyneet tutustumassa Hemi Gymiin ja kyselleet myös kullekin sopivaa ryhmäliikuntaa. Kaikki on mahdollista, kun vain kysyntää ilmenee, vakuttaa Hemi Gymin yrittäjä Heidi Kolunsarka.

– Vastaava yrittäjä on vaimoni Heidi Kolunsarka. Minä olen salilla arkisin vaimon työskennellessä muualla. Heidi on kotoisin Ähtäristä ja minä Helsingistä. Olen itse asunut täällä vuodesta 2012, sanoo Mikko Timonen. 

Timonen harrastaa aktiivisesti kehonrakennusta ja tuntee näin ollen kuntosalimaailmaa parinkymmenen vuoden kokemuksella riittävän hyvin, jotta oman liikkeen perustaminen tuntui luontevalta. 

– Oma sali on ollut mielessäni varmaan yli kymmenen vuotta. Yhdessä olemme siitä puhuneet Heidin kanssa jo useamman vuoden ajan, Mikko kertoo.

Timonen pitää Hemi Gymin sijaintia keskellä Ostolantietä, kaupungin ytimessä aivan erinomaisena. 

– Kuntosali- ja ylipäätään liikuntapalvelujen kysyntä on kasvava trendi. Tietoisuus siitä, että hyvän mielen ja työssä pärjäämisen ohella aktiivinen kuntoilu edistää myös omatoimista selviytymistä iäkkäänä on lyönyt läpi myös Ähtärissä.

Hemi Gymiin pääsee tutustumaan arkisin kello 11 jälkeen, jolloin Mikko Timonen (vas.) on itse paikalla. Kuukausimaksu ja avainkortti takaavat sisäänpääsyyn aamuvarhaisesta iltamyöhään seitsemänä päivänä viikossa, joka varmasti sopii aktiivisesti liikkuvalle Mikko Oikarille ja personal traineriksi kouluttautuneelle Meeri Mäenpäälle.

Liikuntarajoitteisillekin
asiantuntevaa ohjausta

Mikko Timonen on tyytyväinen ensimmäiseen kuukauteensa Hemi Gymin vastaavana työntekijänä. Hän uskoo toimialan laajentuvan kaikkienkin alan yrittäjien parhaaksi. 

– Koko ajan kävijämäärä lisääntyy. Avajaisten jälkeen tuonne pääsalin taakse on valmistunut toiminnallinen puoli ryhmäliikuntaa varten. Myös erillinen hoitohuone valmistuu tuota pikaa.

Hemi Gymin vahvuus on siinä, että Timonen itse on lähtökohtaisesti paikalla aina kun salin ovet ovat päiväsaikaan auki. Muuna aikana aamuviidestä puoleenyöhön saliin pääsee omalla avainkortilla. 

Erikoispiirre on myös pyörätuolilla tulevien tai muulla tavoin vammautuneiden henkilöiden osaava ohjaus. Siitä puolesta tietää kokemusasiantuntijana itsekin pyörätuolilla liikkuva, kuntosalipalveluja koko ikänsä hyödyntänyt Hannu Kolunsarka, Heidin veli.

Mikko Timosen mielestä aina kun ollaan tekemisissä painojen kanssa on tärkeätä, että liikeradat on ensin opittu ja hiottu mahdollisimmina oikeiksi. Sen jälkeen painoja voidaan lisätä. Hemi Gymin asiakkaista moni on ilmaissut halunneensa tulla salille jo aiemmin, mutta ongelmaksi on koettu läsnä olevan opastuksen puute.

Henkilökunnan alkuohjaus
hyvinkin tarpeellista   

– Minun vankka mielipiteeni on, että saleilla pitäisi olla aina henkilökuntaa, joka osaa ohjata toimimaan eri laitteiden kanssa. Niissä pystyy esimerkiksi varioimaan eli kehittämään muitakin kuin vain tiettyjä lihasryhmää. Meillä laitteiden tuotemerkkinä on HC Pro. Nyt kun viimeisetkin laitteet ovat saapuneet, eri lihasryhmälle löytyy useampiakin laitevaihtoehtoja. Ja tietysti on tilaa nostaa painoja vapaasti.

– Kevyt kuntoilu sopii kaikille ilman erityistä opettelua mutta jos painoja halutaan laitteissa nostaa, silloin väärillä liikeradoilla voi myös rikkoa niveliä. Väärien tekniikoiden käyttämistä ei välttämättä heti huomaa, seuraukset voivat tulla ilmi vasta jopa vuosienkin päästä. Jos on yhtään epävarma, niin laitteet kannattaa käydä läpi ohjaajan kanssa heti alussa, Mikko Timonen korostaa.


 

JÄTÄ KOMMENTTI