Hiihtokeskus Lakis avaa laskettelukauden viikonloppuna!

0
Myös Lakiksen tuttu rinnekota, lasten pulkkamäen vieressä, odottelee vieraita lämmittelyyn ja makkaranpaistoon (K-Media/JK)
Lakiksen rinteet saavat pohjarakenteet lumitykin suusta (K-Media/JK)

Järvi-Pohjanmaalla päästään vihdoin myös rinteisiin kun Hiihtokeskus Lakis Vimpelin Lakeaharjulla avaa päärinteensä lauantaina ja sunnuntaina.

Hiihtokeskuksen vetäjä ja rinnepäällikkö Kullervo Kataja ilmoittaa, että Lakeaharjun päärinne saadaan avatuksi ensimmäisen kerran tällä kaudella tulevana lauantaina kello 11.00. Katajan mukaan sopivan kirpeät pakkaskelit ovat edesauttaneet keinolumen teossa kiitettävästi ja lumitykit ovat olleet käynnissä jatkuvasti siitä saakka, kun ilmasto viikko sitten kylmeni tarpeeksi riittävästi.

Lakiksen rinteille päästän laskettelemaan nyt viikonlopppuna (K-Media/JK)

Aluksi rinteet pidetään auki tänä viikonloppuna kahden päivän aikana kello 11-18. Ensi viikkona lumen tekoa jatketaan jälleen kelien salliessa. Pakkasennusteet lupaavat kylmiä päiviä niin, että myös päärinteen lisäksi muidenkin rinteiden lumettaminen onnistuu. Näillä mennään toistaiseksi, kunnes Hiihtokeskuksen tampparitraktorit pääsevät työstämään taivaalta satavaa aitoa luonnonlunta.

Rinteet avataan jälleen seuraavana viikonloppuna samoihin aikoihin kun avauspäivinä ja sen jälkeen pyritään pääsemään nopeasti myös normaaliin arkirytmiin iltamäkineen ja aukioloaikoineen.

Aukioloajoista ja rinnetapahtumista tullaan tiedottamaan muun muassa J-Pnewsin sivustoilla.

Rinnetamppari häärii tauotta muokkaamassa rinteitä laskettelukuntoon (K-Media/JK)

Rinnepäällikkö Kullervo Katajaa harmittaa,yhtälailla kuin laskettelua harrastavia, aloituksen myöhäinen ajankohta, sillä yleensä Lakis on avattu jo joulukuun puolenvälin paikkeilla. Katajan muistikuvan mukaan vain kerran rinteitä on jouduttu avaaman myöhemmin kuin nyt. Ja kaiken kaikkiaan tämä oli vasta kolmas kerta kun avaus tapahtuu tammikuun puolella.

Lakiksen palvelut pelaavat aloitusviikonloppuna muuten normaalisti kuten ennenkin. Suksi- ja välinevuokraamo sekä rinneravintola Välilasku ovat avoinna samanaikaisesti kuin laskettelurinnekin.

Avausviikonloppuna käytössä on päärinteen eli keskirinteen lisäksi yksi hissilinja. Juuri tällä hetkellä ainoa selkeä puute Hiihtokeskuksen palveluissa on Kullervo Katajan mukaan luonnonlumettomista olosuhteista johtuva perinteisten murtomaahiihtolatujen puuttuminen.

Myös Lakiksen tuttu rinnekota, lasten pulkkamäen vieressä, odottelee vieraita lämmittelyyn ja makkaranpaistoon (K-Media/JK)
Digi-terveysasema Kuusiolinna 700x

JÄTÄ KOMMENTTI