HISTORIALLISTA | Jäärata-ajot palaavat Lappajärvelle ! – Jokamiehenluokan talvimestaruus kilpailut 24.-25.2.

0
JM-autot nähdään monen vuoden jälkeen jälleen Lappajärven jääradalla. Alueen talven suurin autourheilutapahtuma Järjestetään Nykälänniemessä Kivitipun rannassa. (Kuva: Vesa Rauhala)

Vesa Rauhala

Kauden 2018 jokamiehenluokan talvimestaruus kilpailu ajetaan Lappajärvellä helmikuun 24 ja 25. päivinä. Järjestävä seura, Lappajärven Urheiluautoilijat vahvistaa kuukautta ennen, että kilpailu tullaan olosuhteiden puolesta järjestämään. Kilpailunjohtaja Tuomas Söder-Kultalahti kertoo, että järjestelyt ovat jo hyvällä mallilla. Kisaan odotetaan yli 300 osallistujaa.

 

-Kilpailu- ja tapahtumapaikka sijaitsee Hotelli Kivitipun rannassa, jossa hotelli toimii sekä majoituspaikkana, että kilpailutoimistona. Jäätilanne on kuukautta ennen kilpailua sääntöjen vaatima 40 cm. Rata ja varikko on lumesta aurattuina, Söder-Kultalahti toteaa.

-Rata on vauhdikas ja varmasti koetaan kilpailu, jossa nähtävää riittää.

Lappajärven UA:n Hallituksen jäsen Tuomas Söder-Kultalahti kertoo, että talkooväestä on vielä jonkin verran tarvetta, joten mukaan mahtuu tekemään vauhtiviikonloppua Lappajärvelle.

Hän odottaa kaksipäiväiseen kilpailuun yli 300 kilpailijaa sekä yleisöä noin 1500 henkilöä. Lauantaina 24. päivä ajavat nuoret, naiset ja etuveto-kardaaniluokka. Sunnuntaina viivalla ovat yleinen ja pappa-luokat. Ilmoittautuminen kilpailuun päättyy 19.2.

 

Jäärata-ajoilla alueella on pitkät perinteet.

-Se oli 1900-luvulla perinteinen juttu, että Lappajärvellä oli jäärata-ajoja. SM-kilpailu on ajettu viimeksi vuonna 2000, Söder-Kultalahti muistelee.

 


Digi-terveysasema Kuusiolinna 700x

JÄTÄ KOMMENTTI