Hyvinvointipäivä aktivoi soinilaisia taas

0
Startti viime vuonna

Hyvinvointia arkeen -liikuntatempaus pidetään torstaina 29.8 klo 13–18 välisenä aikana. Tapahtuma jatkaa Soinin 150. juhlavuonna alkaneiden hyvinvointipäivien sarjaa, jossa niin paikalliset hyvinvointialan yrittäjät kuin Kuortaneen urheiluopiston opiskelijat liikuttavat väkeä. Samalla on mahdollisuus saada vinkkejä oman hyvinvoinnin vahvistamiseen ja ylläpitoon.

Tapahtuman keskuspaikkana toimii Soinin Yhteistalo ja urheilukenttä. Iltapäivän aikana on mahdollista osallistua Kuortaneen urheiluopiston liikuntaneuvoja opiskelijoiden ohjauksiin ja lajikokeiluihin.

”Osallistua voi yhteen tai useampaan toteutukseen, sillä eri lajit, jumpat ja muut aktiviteetit eivät ole päällekkäisiä. Kaikki sopivat niin lihoamaan päässeille raavaille miehille kuin sporttisille naisille,” kertoo Hyvinvointia arkeen -projektipäällikkö Janne Kujala.

Ikääntyvien lihaskuntoa kehittävä jumppa pidetään klo 13.00-13.45 sekä lihashuoltoon paneutuva liikuntatuokio klo 14.00-14.45. Työikäisille lihaskuntoa parantavaa liikuntatuokio on tarjolla klo 16.00-16.45 sekä lihashuolto-osuus klo 17.00-17.45. Osallistujien kannattaa mahdollisuuksien mukaan ottaa mukaan oma jumppa-alusta ja juomapullo, mutta myös ilman pärjää. Jumpat pidetään yhteistalon salissa.

Koko tapahtuma-ajan urheilukentällä on mahdollista kokeilla opiskelijoiden opastuksella jousiammuntaa tai lähteä vaikka omatoimiselle lenkille Kuntokortti- ja Hyvinvointia arkeen -kampanjoiden innoittamana. Myös Soinin Sisun pyöräilyjaoston fatbike-pyöriä voi käydä koeajamassa päivän aikana. Klo 16-18 välisenä aikana pyöräilyjaoston edustajia paikalla.

Sisun pyöräilyjaosto esittelee

”Heiltä on mahdollista saada vinkkejä maastopyöräilyyn liittyen, olit sitten aloittelija, lajista kiinnostunut tai vähän kokeneempikin maastopyöräilijä,” Kujala esittelee innokkaana.

Kaikkien tapahtumaan osallistuneiden kesken arvotaan palkintoja. Arpalipukkeen voi käydä täyttämässä yhteistalolla. Palkintoina muun muassa 10 kerran kuntosalikortti sekä muita tavarapalkintoja.

Yhteistalolla saatavilla myös liikuntakampanjan Kuntokortteja sekä ohjeistusta Hyvinvointia arkeen -somekampanjaan osallistumiseen. Molempien kampanjoiden pääpalkintoina arvotaan Polarin M600 gps urheilukello. Kampanjat kestävät marraskuun loppuun saakka.

Viime vuonna

”Somekampanjassa yksinkertainen ajatus on saada kuntoilijoita nauttimaan luonnosta ja samalla levittämään kuvia someen. Tähän sopii yksinkertaisimmillaan marjareissu tai sorsastus. Osallistua voi julkaisemalla kuvan esimerkiksi Facebookissa tai Instagramissa tunnisteella #SoininLuonto ja lähettämällä saman kuvan myös sähköisesti osoitteessa urly.fi/1fky,” avaa kunnanjohtaja Juha Viitasaari.

Tapahtuman järjestää Hyvinvointia arkeen -hanke yhteistyössä Kuortaneen urheiluopiston ja Soinin Sisun pyöräilyjaoston kanssa. Päivän aikana Kuortaneen urheiluopiston opiskelijat vierailevat myös yhtenäiskoululla aktivoimassa kouluikäisiä liikkumaan.

Korona-kartta 700x

JÄTÄ KOMMENTTI