JÄÄKIEKKO | Alkusarjan kolmonen hyytyi – JPK iski vauhdikkaasti jatkoon 0-2

0
JPK:n maalivahdit joutuivat tositoimiin, otteluissa KuKua ja KieHaa vastaan Alajärven JKH-Areenassa. (JK/jpnews.fi/Arkistokuva)

KuKu – JPK   3-4 (2-2,1-1,0-1)

JPK – KuKu   2-1 (1-0,1-0,0-1)

Kotimaisen jääkiekon kevätpuolen otteluissa pelataan parhaillaan kauden pudotuspelejä ja monessa niistä on haettu puolivälierän jälkeistä jatkajaa. Niin myös alueellamme keskinäistä kaksinkamppailua 3. divisioonan Keskimaan alueen lohkoissa ovat käyneet Järviseudun Pallokerho (JPK) ja Kuortaneen Kunto (KuKu). Molempien joukkueiden kotikaukaloissa käydyt pelit päättyivät useamman tarkkailijan yllätykseksi runkosarjassa paremmin menestyneen ja kotiedun turvin puolivälierissä aloittaneen KuKun niukkaan yhden maalin tappioon.

Monesta eri syystä kauden runkosarjassa heikosti menestyneen JPK:n leirissä on ollut pitkin kautta ongelmaa saada luistimille yhtäaikaa sitä parasta pelaaja koostumusta joita seuran edustuksesta löytyy. Eniten on hiertänyt avainpelaajien ja lähes koko ykkösketjun ”Isänmaa kutsuu” poissaolot. Tärkeän maanpuolustustehtävän suorittaminen on siten näkynyt, kautta historian tässäkin tapauksessa, koko joukkueen tekemisissä. Puolivälieräkamppailuun Kuortanetta vastaan JPK oli saanut mukaan ”vähemmälle” peliajalle jäänyttä miehistöään ja saanut samalla parsittua kasaan myös ykkösvitjaansa.

Pitkästä aikaa otteluja valmentajan roolissa pelaaja-aitiosta seurannut Sami Seppälä kommentoi käytyjä otteluja seuraavasti.

– Molemmat pelit olivat tiukkaa pleijarihenkistä vääntämistä. Perjantaina joukkueiden ekassa kohtaamisessa aloitettiin peli ehkä hieman rauhallisemmalla vauhdilla, jossa tempo sitten nousi ottelun edetessä. Tänään sitten mentiin kyllä kaasuauki täyden 60 minsaa molempiin suuntiin, hehkutti Seppälä lauantai-iltana käytyä toista kohtaamista.

Seppälän mukaan oman joukkueen työmoraali oli koko ajan hyvällä tasolla ja halu pelata joukkueelle oli kaikilla pelaajalla ihailtavalla tasolla. Se näkyi sitten myös molempien peli-iltojen lopputuloksessa.

Viikonlopun onnistujia JPK:n joukkueessa olivat:

PERJANTAI

Maalit: Sampo Peura, Pauli Sova, Santeri Kari ja Lauri Männistö
Syöttäjät: Pauli Sova, Lauri Männistö, Mika Ilomäki ja Niko Mäkelä

Maalivahdit:

Sampo MÄNTYNIEMI 
16 + 11 + 14 = 41 torjuntaa

LAUANTAI

Maalit: Santeri Kari ja Pauli Sova
Syöttäjät: Niko Mäkelä

Maalivahdit:

Eetu Mäkelä
11 + 10 + 17 = 38 torjuntaa

 

18 alkusarjaottelun jälkeen sarjan kahdeksan playoff-joukkuetta ovat:

1. Kiekko-Veljet, Seinäjoki

2. Kiva, Karstula

3. KuKu, Kuortane (alkusarjapisteet 25, voitot 12)

4. MuIK Hockey 2, Munsala

5. Los Bombers, Pietarsaari

6. JPK, Alajärvi (alkusarjapisteet 14, voitot 5)

7. IKK, Kruunupyy

8. APV/M II, Alavus

Seuraavaksi itsensä neljän sakkiin nostaneen JPK:n vastustajaksi asettuu alkusarjan kakkonen Karstulan Kiva. Ja pelit aloitetaan Kivan kotiedun turvin Karstulasta perjantaina 13.3. ja jatketaan JKH-areenalla lauantaina 14.3. Ottelujen alkamisajankohdat ilmoitetaan myöhemmin …seuraa otteluilmoittelua, vaikka mobiilisti, J-Pnewsin sivuilta!


 

JÄTÄ KOMMENTTI