JÄÄKIEKKO | JPK-04-05 juniorijoukkue jo hyvässä syysvireessä

0
Vesileppis-turnaus
Voittaminen on aina kivaa. (Katriina Kantanen)

Kantriina Kantanen

Leppävirralla pelattiin viikonvaihteessa E04-sarjan Vesileppis-jääkiekkoturnaus. Paikalle olivat Järviseudun Pallokerhon joukkueen lisäksi saapuneet KJT (Kerava, Järvenpää, Tuusula), Viikingit (Helsinki), Tappara (Tampere), Kolpino (Pietari), S-kiekko (Seinäjoki), Kalpa (Kuopio) ja Blues (Espoo).

JPK:n leirissä tiedettiin etukäteen, että kyyti tulisi turnauksessa olemaan melkoista. Vastustajat olivat kovia ja JPK:n joukkueessa iso osa pelaajista on -05-syntyneitä.

Turnaus lähti kuitenkin lupaavasti käyntiin Tapparaa vastaan. Peli oli tasaista vääntöä ja puolustuspelin juhlaa. Tappara onnistui maalinteossa ja JPK:n yrittäessä tasoitusta ilman maalivahtia, teki se vielä tyhjiin 2-0 loppunumerot. Tappara otti lopulta turnauspronssin.

Turnausmestariksi päätyneen KJT:n kynsissä JPK taipui 9-2. KJT:n menestys on hyvä osoitus onnistuneesta yhteistyöstä eri paikkakuntien kesken.

Nämä tappiot jäivätkin JPK:n viimeisiksi, sillä Espoon Blues voitettiin numeroin 5-4 ja kuopiolainen Liiga-seura Kalpa voittomaalikisan jälkeen 3-2.

JPK:n viimeinen ottelu oli seinäjokelaisseura S-kiekkoa vastaan. Pelissä pelattiin sijoista viisi ja kuusi. JPK on hävinnyt S-kiekolle harjoituspelit selvin numeroin, mutta nyt oli ottelun alusta asti varmaa, että JPK taistelisi voitosta. S-kiekko karkasi jo kahden maalin johtoon, mutta periksiantamattomuudestaan kuuluisa joukkue oli sinnikäs ja tuli tasoihin 58 sekuntia ennen päätössummeria. Päädyttiin voittomaalikisaan, jossa JPK oli vahvempi joukkue eikä se antanut S-kiekolle mitään mahdollisuuksia.

JPK:n valmentaja Marko Kantanen kertoo joukkueen kasvaneen ja kehittyneen turnauksen aikana.

–Peli peliltä näkyi yhteen hitsautuminen, joka sai kruununsa viimeisessä ottelussa, jossa joukkueen yhteishenki ja yhteinen taistelutahto olivat jotakin erikoista.

-Pojat pelasivat Pohjanmaan herruudesta ja se näkyi otteissa. Erityisen iloinen Kantanen sanoo olevansa siitä, että tälle tasolle saatiin tuotua nyt monta uutta pelajaa.

–Pelasimme koko ajan kolmella ketjulla, kun suurin osa joukkueista oli tiivistänyt kahteen ketjuun. Kaikki saivat vastuuta ja sitä myös kannettiin, Kantanen kehui omiaan.

Kantasen lisäksi joukkuetta valmentavat Marko Hautala, Harri Tallbacka ja Marko Vesala. Joukkueenjohtajana toimii Ari Niemenaho.

Joukkueen nuorimmat lähtevät ensi viikonlopuksi Keravalle, jossa pelataan F05-turnaus.

Vesileppis E04 turnauksen loppusijoitukset.
1. KJT Blue Keski-Uusimaa
2. Viikingit Helsinki
3. Tappara Tampere
4. Kolpino St Petersburg
5. JPK Alajärvi
6. S-Kiekko Seinäjoki
7. KalPa Kuopio
8. Blues Juniors Blue Espoo
Korona-kartta 700x

JÄTÄ KOMMENTTI