JÄÄKIEKKO | JPK ”jyräsi” 2011 syntyneiden jääkiekkoturnauksessa Peurungassa.

0
Turnaus huipentui mestaruuspokaalijuhlintaan!

JPK:n varhaisjuniorijoukkueiden menestys ”maailmalla” sen kuin vain jatkuu vuodesta toiseen. Järvipohjalaisseura kasvattaa lupaavia kiekkoilijan alkuja solkenaan. Nyt myös todennettu esikuva löytyy aidosti seuran omasta takaa, kun JPK:n tekojääkauden kasvatti Otto Latvala oli mukana kamppailemassa maailmanmestaruuden Suomeen nuorten alle 20 vuotiaiden maajoukkueessa. Tuorein osoitus nähtiin viime viikonloppuna Laukaan Peurungassa järjestetyssä juniorikiekkoturnauksessa, kun JPK:n 2011 syntyneet hakivat turnausvoiton häviämättä ainuttakaan peliään. Ohessa joukkueen päävalmentajan Veijo Peltomäen raportti Laukaasta.

Turnausmestaruuden ja kultamitalit voittanut JPK:n -11 joukkue valmentajineen ja huoltajineen. Maalivahti Minttu Kataja, pelaajat (vas.) Titus Liikala, Aleksi Peltomäki, Jere Kotipelto, Aleksi Myllymäki, Tuomas Takala, Sebastian Rinne, Roope Miettinen ja Viljami Peltomäki. Takana (vas.) valmentaja Marko Rinne, päävalmentaja/joukkueenjohtaja Veijo Peltomäki ja huoltaja Teppo Liikala.
Menneenä viikonloppuna Laukaan Peurungassa pelattiin perinteikäs kaksipäiväinen Long Slide jääkiekkoturnaus. Mukana oli 17 joukkuetta ympäri Suomen.
Lauantaina JPK:n pelit alkoivat alkulohkossa, jossa pelattiin kolme ottelua. Vastassa olivat kuopiolaisen liiga-seura KalPan 2 Pohjoinen, Kiekko-Laser 4 Oulunsalosta ja jyväskyläläisen JyP 3 Stars joukkueet. JPK pelasi vahvasti ja vei kaikki ottelut nimiinsä ja selvitti tiensä lohkovoittajana turnauksen ylempään jatkolohkoon.
Ylempi jatkolohko alkoi samantien jo lauantai-iltana. Oli selvää, että pelit kovenivat kun vastaan tulivat omissa lohkoissaan pärjänneet KalPa 3 etelä ja JyP 2 Flames. JPK:n voittoputki jatkui myös jatkolohkossa, jossa se kaatoi molemmat vastustajansa. Sunnuntain puolella oli jäljellä vielä yksi jatkolohkoon kuulunut peli, jonka tulos määräisi noustaanko pronssiotteluun vai jopa loppuotteluun kamppaileemaan turnausmestaruudesta ja kultamitaleista.
Vastaan asettui, mm. Mikael ja Markus Grandlundin ja Pekka Rinteen kasvattajaseurana tunnetun seuran Kiekko-Laser 2. Kamppailusta tuli odotetusti tiukaakin tiukempi vääntö, josta JPK-11 kampesi ja ”jyräsi” paikkansa finaaliin. Sunnuntai-iltapäivän aikana selvisi myös toinen loppuottelujoukkue.
Finaalivastustaja, Kuopion KalPa 1 etelä, joka oli JPK:n tavoin pelannut myös muut turnauksen ottelunsa kärsimättä ainuttakaan tappiota. Loppuottelu turnausmestaruudesta oli jännittynyttä latausta, joka ei jättänyt ketään kylmäksi niin kentällä jäällä kuin yleisössä katsomon puolella. Tiukan ja vauhdikkaan loppuottelun jälkeen summerin soidessa ilmaan lensivät JPK:n pelaajien hanskat ja alkoi voitonjuhla. Seitsemän peliä seitsemän voittoa!
-Veijo Peltomäki-
.
Joukkue kiittää yhteistyökumppaneita.

Otteluiden tulokset.

Alkulohko

JPK – Kalpa 2 Pohjoinen    5-1
JPK – Kiekko-Laser 4         4-0
JPK – Jyp 3 Stars               7-0

Jatkolohko

JPK – Kalpa 3 Etelä           4-2
JPK – Jyp Flames              2-1
JPK – Kiekko-Laser 2        4-2

Finaali

JPK – Kalpa 1 Etelä           3-1

JÄTÄ KOMMENTTI