Järviseudun Pallokerho sai kauden ensimmäiseen 3-divisioonan kotiotteluun Alajärven jäähalliin vastustajakseen pedersöreläisen IFK Lepplaxin 2 joukkueen. Lauantai-illan (6.10.) kamppailussa nähtiin molemmilta joukkueilta vielä paljon alkusarjakauden koostumuksien hakemista. JPK oli saanut kasaan kolmannen ketjun solmimallaan yhteistyösopimuksella Kuortaneen kanssa. Kotijoukkueen illan vastustajalle IFK:lle sen sijaan oli tuottanut suuria vaikeuksia saada kasaan kahta täyttä kentällistä pelaajia. Koko pelin siirtäminenkin toiseen ajankohtaan oli Lepplaxin toiveissa. Tältä kuitenkin vältyttiin hieman ennen ottelun alkua, kun tarvittavat pelaajat löytyivät seuran c-nuorten joukkueesta. IFK:n c- juniorit olivat pelanneet alkuillasta jo oman ottelunsa ikäluokkansa JPK:n junioreita vastaan.

Ottelun ilme oli edellä mainittujen syiden vuoksi hapuilevaa ja päämäärättömän tuntuista. Kotijoukkueella näytti pelin juoni olevan hukassa pahasti kaksi ensimmäistä erää, vaikka se silmin nähden peliä hallitsikin. Vastustajan jalkeilla saama joukkue oli nopealiikkeinen ja hyvin luisteleva, joten sen aikaansaamat kontrolloidut hyökkäykset oliva joka kerta vaarallisia. JPK:n takutessa maalintekoalueelle menon ja maalinteon kanssa, paikkojakin oli, mutta kiekkoa ei onnistuttu syystä jos toisesta saamaan vastustajan hyvän maalivahdin, Max Backlundin selän taakse. JPK:lle tutumpi sävel alkoi näkyä vasta kolmannessa erässä ja paine saatiin siirrettyä väsähtäneen vastustajan kenttäpuoliskolle. IFK:n hyökkäykset olivat erässä enää yhden käden sormin laskettavissa ja JPK luisteli voittoon suuren osan erästä alivoimalla pelaten.

IFK Lepplax jaksoi kaksi täyttä erää JPK:n ryöpyttäessä (jpnews.fi/JK)

Ottelun maalinteon aloitti IFK Lepplax kun sen ykköskentän oikea laituri Kent Holmberg vei jokkueen 0-1 johtoon Axel Åminnen syötöstä ottelukellon näyttäessä 08:08. Ottelussa hyvässä ja pahassa kunnostautunut Åminne joutui ensimmäiselle jäähylleen kampituksesta (yhteensä neljä kaksi minuuttista). JPK hyödynsi syntyneen ylivoimatilanteen ja taiteili Niko Mäkelän toimesta nopeasti kotijoukkueen tasoihin 1-1. Ajassa 08:50 syntyneeseen Mäkelän ylivoimamaaliin antoivat syötöt Jere Vainio ja Mika Ilomäki.

Toinen erä oli kotijoukkueen kannalta illan huonoin, jonka se hävisi 0-1 vastustaja IFK:lle. Johtomaalin laukoi ”rannarilla” ykköskentän vasen laituri Oskar Finne JPK:n puolustuksen ollessa tilanteessa ”nakkikioskilla”.  Åminne merkattiin syöttäjäksi myös tähän Lepplaxin toiseen maaliin Jimmy Viklundin ohella.

Ottelun kolmanteen erään JPK otti räväkän alun ja avasi samalla isäntien maalintekoa ahdistaneen ”lukon”. Kun kotijoukkueen c- junnuista mukaan peliin nostettu Paavo Sillanpää laittoi ranteet lukkoon ja sijoitti laatan komeasti IFK vahti Backlundin ”ylämummoon”. Sillanpään, ottelulle tärkeään, 2-2 tasuriin ei merkattu syöttäjää. JPK:n 3-2 johtomaali syntyi vain reilun minuutin päästä edellisestä kapteeni Sampo Peuran mailan lavasta. Mitja Mäntyniemen ollessa syöttäjänä. Ottelun kulminaatio oli nähty ja peli kääntyi JPK:lle, jossa Santeri Kari taiteili kiekon IFK vahdin selän taakse Mäntyniemen ja Antti Konttelin ollessa syöttäjinä. Ennen loppusummeria ajassa 58:55 Mika Ilomäki viimeisteli läheltä maalia ottelun loppulukemiksi 5-2 alivoimalla. Syöttöpisteet Ilomäen maalista pöytäkirjoihin Niko Mäkelälle ja ensimmäistä otteluaan JPK kokoonpanossa pelanneelle Juuso Hautaniemelle.

JPK vahti Jesse Laasala pelasi jälleen mainio maalivahtipelin puolustuksen takimmaisena lukkona, johon joukkueen oli hyvä tukeutua.

Maalivahtien torjunnat:

JPK / Jesse Laasala 8+8+14=30

IFK/Backlund 13+19+14=46

KUUNTELE OHEISESTA ÄÄNINAUHASTA VALMENTAJIEN JA PELAAJIEN KOMMENTEJA OTTELUN JÄLKEEN:

Äänessä: 1. Valmentaja Ari Särkijärvi (JPK),2. kapteeni Sampo Peura (JPK),3. hyökkääjä Antti Kontteli (JPK,uusi pelaaja),4. valmentaja/kapteeni Patric Jansson (IFK Lepplax) ja 5. hyökkääjä Kent Holmberg (IFK Lepplax).

JPK:lle kotivoitto oli kauden toinen. (jpnews.fi/JK)
Digi-terveysasema Kuusiolinna 700x

JÄTÄ KOMMENTTI