JÄÄKIEKKO | JPK:n kiekkokoulu kutsuu taas tyttöjä ja poikia!

0
Kiekkokoulu kutsuu tyttöjä ja poikia lajin pariin (arkistokuva)

 

Varma syksyn merkki on kiekkokoulun alkaminen.

Tällä kaudella kiekkokoulu kokoontuu tiistaisin klo 17-17.45. Seuraavan kerran siis 25.9. Lisäksi sunnuntai-aamupäivisin on vapaavuoro, jolloin ei ole ohjattua toimintaa. Sunnuntain vuoron tarkka ajankohta löytyy JPK:n kotisivujen kalenterista. Seuraava sunnuntaivuoro on 23.9 klo 10. Kiekkokoulumaksu on syyskaudelta 50 € ja keväältä samoin 50 €. Kokeilemaan voi tulla ilman maksua. Koululaisen varustuksena on oltava luistimien lisäksi ristikollinen kypärä, kaulasuoja, hanskat ja kiekkoryhmäläisillä myös maila. Luistimien teroittamisesta on hyvä huolehtia säännöllisesti, samoin luistimien riittävän tiukasta sitomisesta. Näin meno pysyy mielekkäänä.

(vas.) JPK:n valmennuspäällikkö Jussi Virtanen ja seuran tulevaisuuden valovoimaisimpiin junioripelaajiin lukeutuva soinilainen Nella Korpela. (jpnews.fi/JK)

Kiekkokoulun rehtorina toimii JPK:n valmennuspäällikkö Jussi Virtanen. Lasten vanhemmat ovat tervetulleita mukaan jäälle ja Virtanen kannustaakin osallistumaan ”Minä valmentajana” –koulutukseen, joka on jo maanantaina 24.9 klo 18 Alajärven jäähallissa. Uusia ohjaajia tarvitaan aina ja kauden ajaksi sitoutuvat ohjaajat saavat lapsensa kausimaksun puoleen hintaan.

Virtanen muistuttaa, että luistelu on erittäin vaativa taito lapselle ja jääkiekon laji- ja pelitaitojen oppiminen on hidas prosessi. Hän kannustaakin vanhempia ohjaamaan lasta omatoimiseen liikkumiseen ja lajitaitojen opetteluun vapaa-ajalla pelien, leikkien, monilajisuuden ja ulkojäiden kautta. Kiekkokoulussa lajiharjoittelu on piilotettu leikkien ja kisojen sekaan, toistoja tehdään huomaamatta.

– Harjoittelun pitää olla lasta innostavaa ja viedä häntä kohti lajirakkauden syntymistä, Virtanen toteaa ja toivottaa kaikki uudet pelaajanalut mukaan hienon harrastuksen pariin.

Juniori jääkiekko liikuttaa runsaslukuisesti seutukunnan nuoria (Arkistokuva)

JÄTÄ KOMMENTTI