JÄÄKIEKKO | OTTO ISKI MAALIN ja on MAAILMANMESTARI – SUOMI VOITTI KULTAA KANADASSA!!!

3
Otto Latvala pelasi numerolla 21 (kuvassa oikealla) ja iloitsi MM-turnauksen voitosta joukkuekavereiden kanssa.

U20 MM-loppuottelu USA – SUOMI  2-3 (0-0,0-1,2-2)

Suomi nousi ansaittuun voittoon ja maailmanmestaruuteen USA:ta vastaan sitkeästi taistellen ja vahvasti omaan osaamiseen että tekemiseen luottaen. Paljon jäähypenkkiä kuluttamaan joutunut Suomi ei lannistunut ja piti vastustajan turnauksen parhaaksi rankatun ylivoimapelin kurissa.

MAAILMANMESTARIT 2019

Iloinen asia seutukunnallemme oli luonnollisesti Järviseudun Pallokerhon (JPK) kasvatin ja HPK:ta edustavan alajärveläisen Otto Latvalan hoitaessa puolustajan roolinsa ja tonttinsa kisoissa valovoimaisen loistavasti. MM-turnauksen ehkä ikäistensä yksi suurikokoisimmista pelaajista istui kultaottelussa jäähyllä yhden kaksi minuuttisen ”palkkioksi” pidäteltyään päällekäyviä amerikkalaisvastustajia. Otto esitti osaamistaan myös hyökkäyspelissä iskemällä Suomen 2-0 johtoon kolmannen erän kuudennella minuutilla. Siniviivalta lähtenyt ja maskin takaa tullut tiukka ranneveto yllätti täysin loistavasti turnauksessa pelanneen amerikkalaisvahdin. Suraavat hetket olivat sitten USA:n näytöstä kun se teki komeasti ja nopeasti kaksi maalia ja tilanteeksi 2-2. Tiukan taistelun ratkaisi viimeisen erän loppuminuuteilla nuori Suomen jääkiekkolahjakkuus Kaapo Kakko (17v) runnomalla kiekon maalivahdin haparoidessa verkon perille ja näin Nuoret Leijonat varmistivat viidennen maailmanmestaruutensa. Tällä vuosituhannella Suomi on ollut maailmanmestari myös vuonna 2014 ja 2016.

Onnittelut Latvalan Otolle ensimmäisestä MM-kullasta ja ikimuistoisista hetkistä. Kiitokset ja onnittelut lähtevät luonnollisesti myös kotiväelle Alajärvelle. Onnittelut kasvattajaseura JPK:lle upeasta keulakuvasta ja seuran yhden historiallisesti merkittävän saavutuksen täyttymisestä. Oton ”hikistä” mestaruus pelipaitaa jäähalliin vitriiniin saamista (tai kattoon nostoa) odotellessa.

Otto ja pokaali

Nähdäänkö jopa MM-mestaruuspokaali Oton matkassa vierailulla Alajärvellä!? Jäädäänpä kuulolle.

 

3 KOMMENTTIA

  1. Eikös Otto ole S-Kiekon kasvatti, koska pelasi siellä sillä kaudella, kun täytti 15-vuotta?

  2. Oton saavutus hakee vertaistaan Alajärvellä. Lähes 6 vuotta Järviseudun jäähallin rakentamisen jälkeen meillä on jo vanhimpien junioreiden maailmanmestari yleensä missään joukkuelajissa.Toivottavasti MM-pokaali saadaan keväällä Alajärvelle. Tämä saavutus jos mikä’ motivoi varmasti kaikkia JPK:n junioreita paikkakunnalla. Saapa nähdä, onko Otto vielä samalla myös ensimmäinen NHL-tähti tällä alueella. Hänellä on siihen aivan loistavat mahdollisuudet Milloin jäähallia tullaan laajentamaan Alajärvellä?

JÄTÄ KOMMENTTI