JÄÄKIEKKO | Suomen kovatasoisin junnuturnaus Alajärvellä? – JPK-Järvi-Pohjanmaalta haastaa liigaseurat Tapparan, Jokerit, Bluesin ja JYP:in

0
JPK:n Fibe-Tähdet turnaus on yksi valtakunnan tasokkain "nollavitosten" tapahtuma
G05-ikäisten Fibe-Tähdet turnauksessa JPK:n Valkoiset ja Punaiset haastavat Suomen liigaseurojen junnut. Tervetuloa kannustamaan! (Kuva: JPK)
Järviseudun Pallokerho isännöi Alajärven kotihallissa 23.3. historiansa ensimmäisen ja arvostetun junioriturnauksen. Fibe-tähdet juniorikiekko tapahtuma kokoaa Alajärven jäähallin jäälle noin 120 pelaajaa. Kiekkoa isketään yhden pitkän päivän aikana kahdella juniorikentällä yhteensä 32 ottelua.

Tuskin on edes viimeisimmät maalipinnat ehtineet kuivua hallin viimeistelytöiden vielä jatkuessa jäähallissa Alajärvellä, kun JPK:n nollavitoset  jo hyppäävät kaukaloon tulevassa huipputurnauksessa.

Pieni keskeneräisyys ei menoa haittaa, sillä tärkeimmät jää, valot, asianmukaiset pukukopit, sekä katto ja seinät suojana lumituiskuja vastaan ovat kunnossa ja homma toimii.

JPK on kutsunut 23.3. pelattavaan Fibe tähdet -turnaukseen Jokerit Helsingistä, JYPin Jyväskylästä, Tapparan Tampereelta ja Bluesin Espoosta.

Tappara tuo Alajärvelle jopa neljä joukkuetta, muut osallistuvat kahdella. JPK:lta pelaavat sekä Valkoinen että Punainen joukkue. Kaikkiaan turnauksessa pelataan 32 peliä, joten jääkiekosta pääsee varmasti päivän aikana nauttimaan. Kiekko tippuu jäähän ensimmäisen kerran aamupäivällä kello 9.30 ja viimeisen kerran klo 18, jolloin pelataan turnauksen loppuottelut.

Junnut odottavat turnausta

Daniel Varila aloitti jääkiekon vasta viime syksynä, mutta huikea kehitys on nostanut pikkumiehen jo Valkoisen joukkueen pelaavaan kokoonpanoon. Tämän ekaluokkalaisen mielestä jääkiekossa parasta on maalinteko. Antti Isoniemi pelaa kolmatta kauttaan Punaisessa joukkueessa. Hänestä pelaamisen lisäksi jääkiekossa on kivaa, kun oppii uutta ja saa kavereita.

Danielin esikuvia ovat Alexander Ovechkin, Mikael Granlund ja koko Leijona -joukkue. Antti nostaa esiin Filppulan veljekset. Fibe-turnausta molemmat pojat odottavat innolla, erityisesti Jokereiden kohtaaminen kutkuttaa kumpaistakin. Oman jäähallin puolesta pojat liputtavat kovasti.

-Parasta, kun pääsee treenaamaan Alajärvellä, eikä tarvitse lähteä kauas, tuumaa Antti ja puhuu varmasti koko järviseutulaisen kiekkoväen suulla.

Tulevaisuuden tähtiä

Turnauksen järjestäminen on ollut iso voimainponnistus valmentajille ja muille talkoolaisille. Joukkueenjohtajana toimiva Ari Niemenaho myöntää, että työtunteja turnauksen eteen on kertynyt paljon, mutta lasten eteen työtä on tehty ja hyvillä mielin.  Jäähallin valmistumistakin on saanut jännittää, mutta talkooväki on ahkeroinut, joten lähes kaikki on valmista, kun liiga-vieraat saapuvat.

Niemenaho kertoo vieraiden todenneen, että Suomessa pelataan harvoin näin kovatasoista junnuturnausta. Siksi kaikki joukkueet ottivatkin turnauskutsun mieluusti vastaan. Ilmoittautuipa Blues mukaan jopa ilman kutsua.

–Kannattaa tulla kannustamaan tulevaisuuden koivuja ja selänteitä, pelin taso ja vauhti saattavat yllättää, päättää Niemenaho.

JÄTÄ KOMMENTTI