JÄÄKIEKKO | Vajaamiehistöinen JPK koki rökäletappion kotihallissa

0
JPK:lta loppuivat erät kun peli alkoi kulkea kolmannessa. Aloituksessa JPK:n Sampo Peura ja Santeri Kari sekä SKV:n Jani Koivukangas (jpnews.fi)

JPK – Kiekko-Veljet 3-10 (0-3, 1-3, 2-4)

JPK:n kauden ongelma korostui lauantai-illan Keskimaan alueen 3-divisioonan ottelussa, jossa se kohtasi sarjan ehkä kovimman vastustajansa. Huomattavasti kokeneempi ja iäkkäämpi, sekä viime kaudet sarjatasoa ylempänä pelannut Seinäjoen Kiekko-Veljet haki helpot sarjapisteet Järviseudun jäähallissa Alajärvellä käydyssä ottelussa.

Vain kahdella ketjulla ja pakkiparilla otteluun lähtenyt ja samalla ison nuorennusleikkauksen läpikäyneen edustusjoukkueen vauhti ja kunto riitti kaikki kolme erää kuitenkin yllättävän hyvin. Ottelun loppunumerot evät siten kerro täsysin totuutta tapahtumien ja kamppailun kulusta. Huomattavasti kookkaampi ja fyysisempi SKV:n joukkue käytti ”asettaan” häikäilemättömästi JPK:n nuorempaan osastoon ja istui niistä myös paljon jäähyillä, mutta paljon jäi vielä tuomarikaksikolta kaukalossa puhaltamatta. Erityisesti ottelun loppua kohti mentäessä SKV:n konkarien luistin alkoi painaa JPK:n liukkaiden nuorten vauhdissa. Siten seurauksena oli ”mustien” rikkeiden lisääntyminen. Ottelussa korostui myös maalintekotaito, jonka SKV hallitsi kovalla joukkuepelikokemuksellaan ja fyysisyydellään maalintekosektoreissa JPK:ta paremmin. Energiaa vierailevalta miehistöltä säästyi myös kiekon liikkuessa osoitteellisesti. Myös maalivahtipeli oli joukkueilla kokonaan eri sarjatasolla.

JPK:n maalit varmasti pelanneen SKV vahdin Juha Vuorelan selän taakse taituroivat toisen erän 1-5 ylivoimamaalilla Aatu Saikkonen, syöttäjinä Juuso Hautaniemi ja Jukka-Markus Alanen

Kolmannessa erässä 1-9 ylivoimamaalin kilautti rystyltä Niko Mäkelä, syöttäjinä Juuso Hautaniemi ja Santeri Kari. Reilu minuutti ehti kulua edellisestä kun Jussi Turja kavensi tilanteeksi 3-9. Maali oli jälleen ylivoimamaali ja siihen kirjattiin syöttäjiksi Sampo Peura ja ottelussa kolmannen syöttöpisteen itselleen kirjannut Juuso Hautaniemi.

SKV:n parhaimistoon kuuluivat ottelun viimeisen maalin kamppailun viime hetkellä maalivahdin alueen reunalta lämännyt ja samalla hattutempun pelissä itselleen sinetöinyt ykkösketjun hyökkääjä Tomi Jaakkola. Viime kaudella vielä JPK:ta edustanut Mikko Kivimäki laukoi ottelussa kaksi maalia.

Maalivahtien torjunnat:

Oskari Koskenmäki JPK  11 + 14 + 10 = 35

Vuorela Juha SKV   11 + 11 + 16 = 38

Tuomarit: Jukka-Pekka Aalto ja Marko Seppälä

JPK nuoret pelaajat olivat nopeita liikkeissään, jossa miehet ”tummissa” alkoivat olla tuon tuosta potkun jäljessä. Kiekon kanssa etenee JPK:n avausmaalin tehnyt Aatu Saikkonen. (jpnews.fi/JK)

JÄTÄ KOMMENTTI