JÄÄKIEKKOTULOS | JPK:lle muhkea voitto Alavudelta

0

APV 2 – JPK  4-9 (2-4,1-2,1-3)  

Järviseudun Pallokerho ja Alavuden Peliveikot kisasivat viime lauantai-iltana jääkiekon 3. divisioonan Keskimaan lohkossa Alavudella. Railakkaassa kamppailussa tehtiin yhteensä paljon maaleja ja nähtiin maalivahtien useita komeita torjuntoja. Alajärvellä JKH Areenalla loppusyksystä kauden alussa käyty APV 2:n ja JPK:n  kamppailu päättyi isäntäjoukkue JPK:n voittoon. Tuon ottelun jälkeen vierailija APV 2 toivotti ja uhosi JPK:n tervetulleeksi seuraavaksi vuorostaan häviämään Alavudelle.

Jotain tuosta jäi JPK:n valmentajien Juha Huvilan ja Ari Särkijärven korviin soimaan. Alavudelle lähdettiin reippaalla kamppailumielellä ja lopputulos olikin sitten toivotun kaltainen.

Ottelupöytäkirjaan nojaten ja sen pohjalta arvioiden kamppailu oli alusta asti vierasjoukkue JPK:n näpeissä, jossa varsinkin ensimmäisen erän osalta mallia nuoremmille näyttivät JPK:n konkariosasto. Kaikki sen maalit syntyivät kokeneempien pelimiesten mailoista ja syötöistä. 1.erän ja koko ottelun maalihanat aukaisi JPK:n Pauli SOVA ylivoimamaalilla APV:n Kalle ASUNMAAN istuessa ensimmäistä kaksiminuuttistaan. Pelikello pysäytettiin aikaan 2:40. JPK:n Sova oli hienosti hereillä heti kamppailun alusta, sillä myös toinen maali kirjattiin hänelle, nyt syötön tarjosi luottopakki Jere VAINIO. APV ajoi vimmatusti takaa ja onnistui kaventamaan erän lukemiin 1-2 Santtu MÄENPÄÄ maalilla, syöttöpisteet napsivat Aatu MÄKI ja Elias VUORELA. Erän kellon osoittaessa 14:21 APV tuli ja tasoitti pelin 2-2:een Mäen iskiessä Elias Vuorelan syötöstä kiekon JPK vahdin Konsta TURJAN selän taakse. Tämän lähemmäksi ei isäntäjoukkue APV sitten päässytkään, sillä vieraileva Pallokerho tuli vielä kaksi kertaa ja vei jännittävän ensimmäisen erän lukemin 2-4. Maaleista ensimmäisen taituroi ylivoimalla Olli-Matti RINTAMÄKI ajassa 16:51, syöttäjinä Petri HIETALA ja Sampo PEURA. Toisen viimeisteli hienosti konkareista vielä Hietala, Sovan ja Vainion ollessa alustajina syötöillään. Erän maalivahtien torjunnat APV:n Valtteri MÄKIRANTA 26 torjuntaa ja JPK:n Turja 12 torjuntaa.

Toiseen erään lähdettiin siitä mihin eka erässä jäätiin. Ote kamppailuun siirtyi pienoisesti vierasjoukkue JPK:lle, jolloin se pääsi kontrolloimaan isäntien peliä. JPK teki erässä yhden johtomaalin lisää. Erän maalihanat avasi kuitenkin APV ajassa 27:13 Santtu Mäenpään laittaessa kiekon toisen kerran JPK:n verkkoon, syöttöpisteen keräsi  Konsta LEPPÄKANGAS. JPK:n tehokas nuoriso-osasto teki tuhojaan kun APV:lle oli tulossa rangaistus. Roni OJALA rankaisi tilanteeksi 3-5. Valtteri VIITASAAREN ja Lauri MÄNNISTÖN syötöstä. JPK lisäsi johtoaan vielä Jere Vainio laukoessa tilanteeksi 6-3 Hietalan ja Sovan syötöistä. Erässä oli tulollaan kolmaskin maali JPK:lle, mutta Roni Ojala epäonnistui rangaistuslaukauksessaan, jonka hän sai suorittaa APV:n Elias Vuorelan sitoessa hyökääjää väärin maalintekotilanteessa. 2.erän maalivahtien torjunnat APV:n Mäkiranta 11 torjuntaa ja JPK:n Turja 10 torjuntaa.

Vierasjoukkue JPK:n kontrolli ja hallinta käytyyn kamppailuun jatkui myös ottelun kolmannessa erässä, jossa se se kaunisteli maalisaldoaan kolmella APV:n yhtä vastaan. APV pääsi jälleen erän alkuun herättelemään vastustajaa mukaan kamppailuun, kun vuorostaan Jere VUORELA sijoitti ylivoimalla kiekon Turjan selän taakse, Mäenpään ollessa nyt syöttäjänä. 4-6 tulos ei tyydyttänyt kuitenkaan JPK:ta. Joukkue tuli ja takoi taululle selvät voittolukemat. Ajassa 42:05 Valtteri Viitasaari taiteili, Ojalan ja Aatu SAIKKOSEN syöttäessä tilanteeksi 4-7. Illan toisellaan ajassa 53:02 Petri Hietala sijoitti kiekon Mäkirannan vartiomaan maaliin. Esityön 4-8 maaliin tekivät syötöillään Pauli Sova ja Kristian KULTAVUORI. Elias Vuorelan istuessa yhtä rangaistustaan, noin kaksi minuuttia ennen päätössummeria, ottelun lopputulokseksi 4-9,  merkautti ylivoimaalilla Aatu Saikkonen, Oskari KOSKENMÄEN ja Valtteri Viitasaaren jakaessa syöttöpisteet.
3.erän maalivahtien torjunnat APV:n Mäkiranta 10 torjuntaa ja JPK:n Turja 10 torjuntaa.

EROTUOMARIT:

Joni VAINIONPÄÄ

Jukka PAKKALA


 

 

Korona-kartta 700x

JÄTÄ KOMMENTTI