JALKAPALLO | Hirveä sarvista: Lähteekö Martonen?

0

Veikkausliigan maalikuningas, ex-maajoukkuemies Mika ”Hirvi” Kottilan pelivihjeet ovat täällä! Hirvi kertoo Betssonin asiantuntijana jalkapallon ja urheilun ystäville kuinka peleissä käy, miksi näin käy ja kenen puolesta kannattaa panostaa.

Lähteekö Martonen?

Mielenkiintoista nähdä, kuinka kauan JJK:ssa riittää kärsivällisyyttä Kari Martosen suhteen. JJK on kuitenkin ollut Liigacupin finaalissa ja on selvittänyt tiensä Suomen cupin välieriin, joten ihan penkin alle alkukausi ei ole mennyt. Ongelma on se, että Martsi ei saa joukkueen potentiaalia ulos liigapeleissä. Aikamoisessa umpikujassa Jyväskylässä ollaan. Harvemmin näissä tilanteissa pelaajia ostellaan, ennemminkin valmentaja saa etsiä uuden jengin.

JJK:n saumat HJK:ta vastaan ovat siinä, että kenttä ei aivan samettia olisi. Niin kuin ei olekaan. JJK on valmiimpi muuttamaan pelityyliään kuin Klubi. JJK on osoittanut, että se syttyy hyvin yksittäisiin otteluihin, kuten cup-menestys kertoo. Tämäkin on eräänlainen cup-matsi, kun suuri ja mahtava HJK saapuu kyläilemään. Siitä syystä heitän rohkeasti roposeni JJK:n kauden avausvoitolle liigassa.

Pelasin aikanani Lahden paidassa Honkaa vastaan ja pataan tuli 5-0. Ihan samanlaisia numeroita ei nyt nähdä, mutta maaleja kylläkin. Honka on materiaaliltaan kapea, mutta hyvä joukkue, ja se etenee normaalin kausikiertonsa mukaisesti vahvasti eteenpäin. Kannattaisikohan Auge Kautosen Lahden puikoissa keksiä jotain muutoksia pelityyliin? Sellaisia, joilla muutama pinna saataisiin varmasti plakkariin. Lahdella ei kulje, Hongalla kulkee. Pinnat jäävät Espooseen.

Kaksi muoviseuraa RoPS ja MYPA ovat olleet yllättävän hyviä. Varsinkin MYPA:n tekeminen nykyisillä rajallisilla resursseilla on ollut vahvaa. Kun tehdään oikeita asioita, vähempikin hillo näyttää riittävän. MYPA todennäköisesti lentää Rovaniemelle, joten isoa etua eivät isännät pitkästä matkasta MYPAlta saa. Tasaista luvassa, todennäköisesti vielä maalitonta sellaista.

KuPS ei tule häviämään toista kertaa putkeen kotonaan. Honka-peli on hyvin mielessä, läksyt on luettu. Inter on hyvin samantapainen joukkue kuin Honka, mutta tällä kertaa KuPS tulee kääntämään suoraviivaisuudella ja fyysisyydellä matsin itselleen.

Pohojanmaan terpyssä kohtaavat kaksi kautensa loistavasti aloittanutta seuraa. Jaro näyttää olevan meikäläiselle täysin mahdoton vetokohde. Lähes poikkeuksetta arvioni ovat menneet täysin perseelleen. Viimeistään nyt on selvää, että Jaro ei ole se jengi, joka vaihtaa kauden päätteeksi sarjaporrasta. Vaikka paikallismatseissa kaikki on mahdollista, uskon siltikin hippasen verran enemmän Jaroon.

TPS:n touhu kopissa ja kentällä on rauhoittunut. Siitäkin huolimatta olen sitä mieltä, että mikäli seura haluaa menestyä, tulisi Jaron kaltaiset jengit kaataa. IFK:lla on kauden lyhyin vieraspeli edessä, mutta TPS itseluottamus on tällä hetkellä sitä tasoa, ettei saarelaisille ole luvassa kuin chipsipussit Viikkarin cafeteriasta matsin jälkeen.

Korona-kartta 700x

JÄTÄ KOMMENTTI