Jari-Matti Latvala vauhdissa vanhalla Toyotalla – Pohjanmaa Rallissa runsaasti rengasrikkoja

0
Jari-Matti Latvala-Enni Mälkönen ajoivat vuosikymmeniä vanhalla Toyotalla yleiskilpailussa viidenneksi! Nykyajan ralliautojen sakissa.

Pentti Hautala/ J-Pnews
Pohjanmaa

SM pisteistä ajettiin tiukasti 50 Pohjanmaa juhlarallissa. Keskuspaikkana oli Seinäjoki ja ajoreitti kurvattiin lähiseuduilla ja Kyrönmaassa. Järjestelyt onnistuivat maakunnan autourheiluseuroilta hyvin ja poutainen, lämmin kesäsää suosi vauhtijuhlaa.

Sijoituksista ajettiinkin tiukasti, mutta monen voittovauhdit kariutuivat rengasrikkoihin. Niin myöskin Alajärven Ville Hautamäellä, kun renkaanvaihdossa tuhraantui aikaa noin 5,5 minuuttia. Samalla nelospätkällä oli useampikin rallipari pyörän vaihdossa.

Hautamäki tipahtikin luokassa SM 2 kuskeista viimeiseksi. Mutta nousi kuitenkin lopputuloksissa 4:si ja jatkaa ylivoimaisesti, SM-sarjajohdossa 20 pisteen turvin.

Alavuden Teemu Asunmaa jatkaa SM1-rallisrajan pistejohdossa.

Rallin reitti oli noin 450 km. Se sisälsi 8 erikoiskoetta, yhteispituudeltaan 130 km. Voitosta käytiin tiukka kilvanajo. Se päättyi lapulta Lauri JoonanTuukka Shemeikan, SAU/LapUa:n voittoon, ajalla 52,21. Teemu AsunmaaVille Mannisenmäki, AlavUa/UUA jäivät vain 6 sekuntia. Kolmanneksi kaasutteli Jari HuttunenAntti Haapala, KiuUa vain 5 sekuntia hitaampana. Asunmaa vankisti kuitenkin kakkosijallaan SM1- luokassa pistejohtoaan.

Asunmaan vauhti uudella Skodalla ei riittänyt aivan voittoon Pohjanmaa Rallissa.

Toyotan rallitallin pomo, tuurilainen AlavUa:n Jari-Matti Latvala näytti, että ajotaidot ovat vielä tallella. Hän rallasi vuosikymmeniä vanhalla Toyotalla yleiskilpailussa viidenneksi, kartturinsa Enni Mälkösen kanssa. Saman autoluokassa toiseksi ajoi myöskin tuurilainen Kimmo KorpelaJanne Siirilä, Audi Quattrolla.

Latvala todisti ajollaan, että hän on huppukuski. Eikä ihme, vaikka hän olisi suunnitelmien mukaan ajamassa taas tulevassa Suomen MM-rallissa. Jari-Matti on lupaillut ajavansa MM-rallin Rally1 autolla, ennen kuin täyttää 40-vuotta. Aika siihen umpeutuu vuonna 2025.

Naisten SM/Lady Cupia ajetaan tänä vuonna 3 kilpailua, SM-rallin yhteydessä. Pohjanmaan lisäksi Itärallissa ja kauden päättävässä kisassa Kokkolassa.

Töysäläinen, AlavUA:n Elina Valtaala kurvasi kakkoseksi SM/Lady Cupissa. ”Ainakin on lämmintä”, huokaisi Elina ajettuaan maaliin helteisessä säässä.

Pistejohtoon Pohjanmaa rallissa ajoi Minna ja Eveliina Lindroos, TullUA ajalla 1.02,26.Toiseksi kaasutteli töysäläinen, AlavUA:n Elina Valtaala kartturinaan Pekka Penttilä. Kolmanneksi Cecilia EkroosKati Leijala EMSC.

Maaliin nyt ajoi kaikkiaan 74 kilpailijaa. Ilmoittautuneita oli 129. Muutama perui osanottonsa ja keskeyttäneitä kertyi 49.

Kilpailun järjestelyistä vastasivat maakunnan autourheiluseuroista: Etelä-Pohjanmaan Urheiluautoilijat/EPUA:n lisäksi Alavuden-, Laihian-, Lapuan ja Pohjankyrön Urheiluautoilijat ry. sekä Team Botnia.

Täydelliset tulokset on nähtävissä netistä, muun muassa Pohjanmaan Rallin sivuilta.

Kuvat: Pentti Hautala


 

Digi-terveysasema Kuusiolinna 700x

JÄTÄ KOMMENTTI