Järviseudun Jäähalliin asennettiin alan uusimmalla turvatekniikalla varustettu uusi nykyaikainen jääkiekkokaukalo

1
Harri Hakala pleksiesittely
Järviseudun jäähalli sai sisälleen uuden turvakaukalon (JK/K-Media)
Uuden jäähallin valmistuttua halusi Järviseudun Jäähalli Oy:n hallitus viedä kehitystä eteenpäin myös sisätilojen oleellisimman osan osalta. Toimintaa ja hallin tasoa haluttiin kehittää korvaamalla vanha, käytettynä hankittu, kiekkokaukalo nykyaikaisella jääkiekkoliiton turvamääräykset täyttävällä ns. joustokaukalolla. Reilun vuoden mittaiseksi kaavailtu hanke on edennyt rahoitusten varmistuttua ripeästi. Upouusi, turvallinen ja näyttävä, kaukalo saatiin asennettu paikoilleen hyvissä ajoin ennen kiekkokauden alkua. Hallin keinojää on luistelukunnossa ja ensimmäinen junioripelaajien leiriviikonloppukin on jäillä jo ehditty pitää.

.

(vas.) Harri Hakala ja Pasi Kari (JK/K-Media)

Järviseudun Jäähalli Oy:n jäähallitoimikunnan puheenjohtaja Harri Hakala ja kaukaloprojektin vetäjä Pasi Kari olivat hyvillään ja iloisia uudesta kaukalosta ja sen mukanaan tuomista monista että monipuolisista mahdollisuuksista.

Hakalan mukaan turvakaukalo parantaa nykyisten käyttäjien (joista suurin osa on lapsia ja nuoria 95%) olosuhteita ja turvallisuutta. Kaukaloinvestoinnin myötä voidaan toteuttaa entistä paremmin lasten ja nuorten hyvinvoinnin ja terveyden edistämiseksi suunnattuja palvelutuotteita ja luoda innovatiivisia uusia toimintakonsepteja.

– Tämän suurehkon yksittäisen investoinnin ja hankkeen myötä on Alajärven jäähallille saatu nyt Suomen jääkiekkoliiton ja suurten seurojen tahtotilan vaatimukset täyttävä ”tuote”, joka osaltaan houkuttelee käyttäjiä lähiseutujen lisäksi kauempaakin, sanoo Hakala.

Mittatarkan kaukalon laidat jatkuvat ylös läpinäkyvänä joustavana turvapleksinä (Kuvat: JK/K-Media)

Pasi Karin mukaan pelkän uuden kaukalon verollinen hinta on noin 80.000 euroa. Noin 10.000 euron arvoinen asennustyö tehtiin, jälleen kerran, aktiivin jääkiekkoväen talkootyönä.

Hankkeelle on saatu julkista rahoitusavustusta kolmesta kohteesta yhteensä 50%. Aisapari ry:n hallitus teki puoltavan päätöksen hankkeen rahoittamisesta viime vuoden joulukuun alussa.

Uusi kaukalo on saanut myös uudentyyppiset huntuverkot

Kaukalo on kotimainen, Ylivieskassa sijaitsevan ICEPRO Oy:n valmistama SteeLine jääkiekkokaukalo. Kaukalon koko on 28 x 56 metriä. Laitojen kokonaiskorkeus 110 cm, joissa on käytetty uudentyyppistä joustavaa kuumasinkittyä teräsprofiilirunkoa. Avattavia portteja nykyaikaisin lukoin ja salvoin on yhteensä kahdeksan kappaletta.

Kaukalossa on kiinnitetty pelaajan turvallisuuteen erityishuomiota. Lähes kaikki kaukalon rakenteet ovat joustavia ja antavat periksi rajummissa törmäystilanteissa.

Yleisöä kimpoilevilta kiekoilta suojaavat uudentyyppisten pleksireunojen lisäksi päädyissä ja osin reunoille jatkuvat ja kattoon saakka yltävät niin sanotut huntuverkot.

Harri Hakala havainnollisti kevyesti kädellä työntäen kuinka kaukalon päätyjen ja reunojen aikaisemmat läpinäkyvät lasit on korvattu joustavilla ja turvallisilla muovi plekseillä

Pasi Kari vinkkaa, että seutukunnan jääkiekon erikoisseura JPK ottaa mielellään kaikenikäisiä uusia pelaajia mukaan toimintaan. Jäähallista löytyy tilaa uusille vuoronvaraajille etenkin viikonlopulta. Tiedustelut seuratoiminnasta ja vuoroista kannatta tehdä JPK:n nuorisovalmennuspäällikkö Ismo Sireniltä p. 044 281 9080 tai s-postilla ispi80@hotmail.com.

Korona-kartta 700x

1 KOMMENTTI

  1. Joustokaukalon saaminen paikkakunnalle on erittäin tärkeä asia. Jos mielitään joskus korkeammalle sarjatasolle, niin turvallisuustekijöiden pitää olla Jäääkiekkoliiiton sääntöjen mukaan kunnossa. Toivottavasti jollain aikataululla saadaan katsomotiloja laajennettua aina 1000 henkeen asti. jotta niin kokoukset, konsertit kuin messutkin onnistuvat entistä paremmin. Olen myös sanonut, että LED-valaistus alkaa olla nykyaikaa ja siihen kannattaa satsata tulevaisuudessa. Säästyneillä valaistuskuluilla saataisiin joko varusteita tai muodostettua lisää juniorijoukkueita paikkakunnan tarpeisiin.

JÄTÄ KOMMENTTI