Kaksi uutta joukkuetta nousee miesten Superpesikseen kaudeksi 2016 – Ykköseen tulossa uutta panosta ja liikehdintää vuosikausiin

0

Pesäpalloilija-patsas sijaitsee Vimpelissä (K-Media/JK)
Miesten Ykköspesiksessä on ensi vuonna hurjemmat panokset kuin vuosikausiin. Kun Superpesiksen joukkuemäärää kasvatetaan, kaksi uutta joukkuetta nousee varmuudella pääsarjatasolle kaudeksi 2016.

Viime kesän kärkijoukkueiden Imatra, Kempele, Kuopio lisäksi ainakin Oulun Lippo Pesis on vahvistanut kokoonpanoaan merkittävästi.

– Miesten ykköspesiskaudesta on tulossa mielenkiintoisempi kuin pitkiin aikoihin. Tällä kertaa riittää, kun pärjää omalla sarjatasollaan. Samalla seurat voivat luodata tulevaisuuttaan hieman riskittömämmin, nousu Superpesikseen on oikeasti mahdollista, Pesäpalloliiton kilpailupäällikkö Mika Helminen toteaa.

Jännitettävää riittää runkosarjan ensimmäiseltä kierrokselta pudotuspelihuipennukseen saakka. Pesäpalloliiton kilpailun johtoryhmä päätti palkita runkosarjan voittajan suoralla nousulla.

– Runkosarjan ykkönen nousee suoraan Superpesikseen, neljä seuraavaa pääsevät karsintaan, Helminen kertoo.

– Ykköspesiksen pudotuspelien voittaja on toinen uusi joukkue Superpesiksessä 2016. Lisäksi kolmas ykköspesisjoukkue pääsee vielä karsintaan Superpesiksen jumboa vastaan, Helminen jatkaa.

Miesten Ykköspesiksen runkosarjassa pelataan valintakierrokset kaksinkertaisen sarjan lisäksi. Valintatilaisuus järjestetään ennen juhannustaukoa ja ottelut pelataan juhannuksen jälkeen.

Runkosarjan viimeinen aloittaa valitsemalla haluamansa vastustajan, minkä jälkeen edetään sija kerrallaan kohti kärkeä.

Myös naisten Ykköspesiksessä runkosarjan voittaja palkitaan suoralla nousulla. Kakkonen ja kolmonen pelaavat pääsystä superpesiskarsintaan.

– Naisten Superpesis on nykyiselläänkin Suomen suurin naisten palloilusarja. Tavoite on palauttaa joukkuemäärä 12:een 2016, Pesäpalloliiton kilpailupäällikkö MikaHelminen toteaa.

Sekä miesten että naisten Ykköspesistä pelataan 12 joukkueella.

JÄTÄ KOMMENTTI