Kari ”Karra” Kuusiniemi ja Sotkamon Janne Vuorinen ovat miesten pesiskauden Itä-Länsi valitsijat

0
90-luvun kilpakumppanit, useasti pudotuspeleissä vastakkain pelanneet Janne Vuorinen ja Kari Kuusiniemi valitsevat tähtisikermät Sotkamossa 22.7. pelattavaan pesäpallon arvo-otteluun.

Vuosi sitten Kouvolassa nähtiin kotiutuskilpailuun asti venynyt hurja 20 juoksun taisto, jossa Länsi veti lopulta pidemmän korren.

– On ilo ja kunnia päästä valitsemaan Lännen joukkue. Kaiken kruunaa se, että että peli on Sotkamossa. Paljon yleisöä, mahtavaa aikaa huippuosaajien kanssa ja Suomen parhaat pesäpalloilijat – ei viikonlopulta juuri enempää voisi toivoa. Olen myös aina pitänyt Sotkamon ”kannustavasta” yleisöstä. Sielläkin on erityisen kivaa voittaa,  Karra Kuusiniemi virnistää.

Janne Vuorinen muistuttaa kuitenkin harvinaisesta herkusta, josta vierailijat eivät Sotkamossa yleensä pääse nauttimaan.

– Vierasjoukkueiden juhliminen on ollut vähäistä Sotkamossa. Siitä perinteestä myös tulevassa Itä-Lännessä pidetään kiinni.

Vuorinen on miesten arvo-ottelun valitsijana ensikertalainen. Suunnitelmat joukkueen rakentamisen suhteen ovat silti kirkkaana mielessä.

– Tavoitteena on paras kokonaisuus pelaavana joukkueena. Lopullisten valintojen osalta haluan kuunnella pelinjohtajaa, sillä joukkueen tulee pelata pelinjohtajansa näköistä pesäpalloa. Kokonaisuuden kannalta parhaat pelaajat valitaan mukaan, seurakiintiöillä tai entisillä näytöillä ei ole merkitystä. Pelaajilla täytyy olla 100-prosenttinen sitoutuminen ja halu edustaa Idän joukkuetta, Vuorinen painottaa.

Karra on puolestaan kautta aikain ainut pelaaja, joka on voittanut miesten Superpesiksessä sekä etenijä-, lyöjä-, teho- että kärkilyöntitilastot. Pitkälle pelaajauralle mahtui 26 arvo-ottelua, 14 Itä-Länttä ja 12 Liitto-Lehdistöä. Pesispörssissä Kuusiniemen ykköspaikkaa uhkaa tulevina vuosina mahdollisesti Idän joukkueeseen valittava Sotkamon Toni Kohonen.

Janne Vuorinen on esiintynyt ennen valitsijan tehtäväänsä miesten Itä-Länsi-otteluissa myös pelaajana ja pelinjohtajana. SM-mitaleita Vuorisella on nykypelaajista eniten, yhteensä 12. Ainoastaan kolme kautta 15-vuotisen pääsarjauran aikana päättyi ilman mitalia.

Pesäpallon Itä-Länsi 2012

Iltalehden ja Superpesiksen yleisöäänestys järjestetään nettiäänestyksenä 4.-17.6. Yleisö valitsee yhden pelaajan jokaiseen miesten ja naisten joukkueeseen.

Yleisön valinnat julkistetaan tiedotustilaisuudessa Helsingissä keskiviikkona 20.6. Samanaikaisesti valitsijat julkistavat miesten ja naisten joukkueiden ykköspelinjohtajat. Lisäksi samassa tilaisuudessa järjestetään miesten Superpesiksen valintatilaisuus, jossa sarjataulukon hännillä oleva joukkue valitsee ensimmäisenä vastustajansa juhannuksen jälkeisiin kahteen ensimmäiseen otteluun.

Itä-Länsi-joukkueet julkaistaan kokonaisuudessaan tiedotustilaisuudessa Kajaanissa 3.7.2012

Juhlavuoden Itä-Länsi sytyttää Sotkamon

Sotkamossa Itä-Länsi-tapahtuman valmistelut ovat hyvällä mallilla. Juhlaan on aihetta, sillä pesäpallo täyttää 90 vuotta ja ensimmäistä miesten Itä-Länsi-ottelusta Helsingin Hesperian kentällä tulee kuluneeksi 80 vuotta. Suomen suosituimmalla tähdistöottelulla on edelleen paikkansa yhtenä kesän suurimmista kotimaisista urheilutapahtumista.

– Sotkamo ja Vuokatti tarjoavat erinomaiset puitteet arvo-ottelutapahtumalle. Täällä on pesäpallokulttuuria ja fanaattinen yleisö. Kentälläkin tapahtuu varmasti, kun todellisia legendoja on valitsijoina. Uskon, että joukkueet ovat valitsijoidensa kaltaisia eli hyvin värikkäitä otteluita on luvassa, SuperJymyn toimitusjohtaja Jarmo Heikkinen ennustaa.

Oman mausteensa sunnuntain miesten arvo-otteluun tuovat alle 12-vuotiaat pesäpalloilijat, sillä valtakunnallinen Tenavaleiri alkaa Sotkamossa heti Itä-Länsi-tapahtuman jatkeeksi.

JÄTÄ KOMMENTTI