Konkari Kosonen saalisti kaikki kolme pistettä Kitrolta – Ankkureilla vähän ilonaiheita

0
Vierasjoukkueen ykköspalkittu Viljo Sillanpää pelasi tehokkasti läpi ottelun (JK/K-Media/arkisto)

Ankkurit – Raahe 0-2 (2-4,3-6)

Pattijoen Urheilijat Raahesta pisti paremmaksi Kitrolla pelatussa miesten Superpesiksen tiistaikierroksen ottelussa. Alajärven Ankkurien tavoin vielä tuiki tuntemattomia pelaajia sisältävälle joukkueelle täyden kolmen pisteen hakureissu oli kohtuullisen veikkausvoiton arvoinen. Se oli samalla palsamia alkukeväästä 1-2 hävitylle kotiottelulle Ankkureita vastaan. Illan maestro ja mestari oli kuitenkin porukan kookkain mies, Topi Kosonen, joka jälleen kerran riisui lukkaroinnillaan kotijoukkueen aseista, oli ulkopelinsä lisäksi erittäin kantava voima sisäpelin onnistumisessa lyöjänä ja etenijänä, kalastaen lopussa maksimipisteet joukkueelleen. Ja mikä tärkeintä piti yllä erinomaista joukkuehenkeä läpi koko ottelun, ohjasi ja ”piiskasi”.

Raahe aloitti sisältä ja sai pesät täyteen, mutta Ankkurien ulkokenttä hoiti tilanteet tyylikkäästi lukkari Ville Väliahon johdolla. Alajärvi täytti myös kärjellä pesät ja Sami Mikkolanaho iski ensimmäisen välilyönnillä. Ville Väliahon jengalla Manu Haukkala toi kauden avauspelissään lukemiksi 2-0.

Toisessa vuorossa Pattijoen kantava iskijävoima ja ykköspalkittu Jari Törmänen puhkaisi ajotilanteessa kolmospuolen tasoittaen tilanteeksi 2-2. Kotijoukkueen tasoittava jäi vaisuksi ja kolmanteen vuoroon mentiin tasoissa.

Kolmannen vuoron mentyä juoksuitta Raahe rakensi kärjestä ajolähdön, josta Törmänen onnistui ensin keskipompulla ja jatkotilanteesta Eino Järvelä pussarillaan. Näin PattU johti kahdella juoksulla Ankkurien tullessa viimeistä kertaa lyömään. Kova painostus ei kuitenkaan näkynyt tulostaululla ja Raahe nappasi avausjakson juoksuin 4-2.

Raahen joukkueen tärkeä voimavara, kultakypärä,Topi Kosonen toi koko ottelun ensimmäisen juoksun (1+2/4)

Ankkurien sisäpeli oli edelleen toisen jakson alkuun todella takkuista eikä juoksujen teko kahdessa ensimmäisessä vuorossa onnistunut. Raahe taas aloitti toisen jakson sisävuoronsa terävästi ja napautti heti kättelyssä taululle 2-0 johtolukemat.

Kolmannessa vuorossa kotijoukkueen sisäpeli näytti jo avautumisen merkkejä, kun Mikkolanahon kupperi karkasi kakkoskopparin räpylän alta nurmelle kahden juoksun arvoisesti. Kun Viljo Sillanpää laittoi vielä pallon väliin, Mikkolanahon edetessä siirtyi Alajärvi vuorostaan 3-2 johtoon. Törmänen jatkoi tasoittavalla hyviä esityksiään ja iski vastustamattomasti pelin tasoihin. Viimeisessä vuorossa kotijoukkue ei juoksujen tekoon pystynyt ja Raahe lähti metsästämään tasatilanteessa kolmatta pistettä. Se onnistuikin, kun takapesät täyttyivät harhaheitolla ja Topi Kosonen iski pallon Ankkurien koppareiden ulottumattomiin. Illan valovoimaisin ”raataja” ja sankari Kosonen sai kantaa joukkueensa lönkytellen kunniakierrokselle. Toinen jakso Pattijoelle Ankkurien antautuessa lopulta 6-3.

Myös Raahen joukkueessa on pantu tarkoin ylös pelikirjaan Sami Mikkolanahon etenijän lahjat ja nopeus. Miestä ei haluta enää päästää ”vapaasti” kentälle (JK/K-Media)

 

Alajärvi: 2 0 0 0 = 2 | 0 0 3 0 = 3| 0
Raahe:   0 2 0 2 = 4 | 2 0 1 3 = 6 | 2

Alajärvi: Viljo Sillanpää 1/1, Rami Mäkinen 0/1, Nestori Yli-Sissala 0/1, Ville Väliaho 1/0, Manu Haukkala 0/1, Sami Mikkolanaho 3/1
Palkitut: I Viljo Sillanpää, II Sami Mikkolanaho

 

Raahe: Harri Kolehmainen 0/2, Paavo Pelto 0/2, Topi Kosonen 1+2/4, Markus Lehtiniemi 0/1, Timo Vesaluoma 1/0, Eino Järvelä 1/1, Jari Törmänen 5/0
Palkitut: I Jari Törmänen, II Paavo Pelto

 

Tuomarit: Jani Heinineva ja Jari Mäkynen

 

Yleisöä: 714

Korona-kartta 700x

JÄTÄ KOMMENTTI