Korona iski joukkueurheiluun – alueen infektiolääkärit ”käskyttävät” urheiluseuroja tauottamaan kilpailutoiminnan!

0
(Arkistokuva/Leijonat.fi)

Infektioylilääkäreiden kannanotto joukkueurheilun ottelutoiminnan tauottamiseksi koronatilanteen takia

Esitämme kilpailujärjestäjille, kilpajoukkueille ja urheiluseuroille vetoomuksen joukkueurheilun kilpailutoiminnan tauottamisesta toistaiseksi, kunnes koronatilanne alueellamme helpottaa. Joukkueiden ei tulisi myöskään matkustaa yli sairaanhoitopiiriensä rajojen kilpailutapahtumiin, koska epidemiatilanne on erilainen alueen maakunnissa.

Kilpailutoiminta joukkuelajeissa muodostaa fyysisten kontaktien takia suuren tartuntariskin ja voi vaikuttaa koronapandemian leviämiseen alueillamme.

Pohjanmaa on pandemian leviämisvaiheessa ja tämän takia Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto on kieltänyt tartuntatautilain 58 §:n nojalla sekä ulko- että sisätiloissa tapahtuvat yli 10 henkilön kokoontumiset ja yleisötilaisuudet Vaasan sairaanhoitopiirin kuntien alueella. Kielto koskee myös urheiluseuroja ja muuta vapaa-ajan toimintaa. Yli 10 hengen kokoontumisia olisi hyvä välttää myös seuratoiminnassa ja kaikenlaisessa vapaa-ajan toiminnassa.

Etelä-Pohjanmaa on kiihtymisvaiheessa ja alueellinen yhteistyöryhmä Nyrkki on esittänyt vahvan suosituksen, ettei yli 20 hengen kokoontumisia järjestetä sisä- eikä ulkotiloissa. Suositus koskee myös urheiluseuroja ja muuta vapaa-ajantoimintaa.

Lasten ja nuorten turvallinen harrastustoiminta on taattava turvallisista käytänteistä huolehtien.


 

 

JÄTÄ KOMMENTTI