Kuortaneen Urheiluopistolle merkittävä tuki – ministerivierailu jätti kuntaan 1,1 miljoonaa euroa

0
Urheiluminister Sampo Terho ja kansanedustaja Reijo Hongisto vierailivat Kuortaneella (JS/jpnews.fi)

Eurooppa-, kulttuuri- ja urheiluministeri Sampo Terho (sin) vieraili maanantaina 4.3. 2019 kansanedustaja Reijo Hongiston (sin) kanssa Kuortaneella, jossa avattiin uudet nuorten liikuntatilat. Terho ja Hongisto tapasivat myös Kuortaneen Urheiluopiston johtoa.

– Keihäsmiehet pääsevät kohta venyttelemään rekillä ja nojapuilla, voima ja notkeus lisääntyy,  iloitsee edustaja Hongisto ja lisää.

– Kuortaneen kutsuun vastattiin ja Opiston hyvin perusteltu anomus hyväksyttiin seuraavana päivänä.

Ministeri Sampo Terho myönsi tiistaina 5.3.2019 Kuortaneen Urheiluopistolle 1,1miljoonaa euroa telinevoimisteluhallin rakentamiseen ja huoltorakennuksen korjaukseen sekä 80 000 euroa kylmävaraston rakentamiseen.

Ministeri Terho on myöntänyt liikunnan koulutuskeskusten perustamishankkeiden avustamiseen vuodelle 2019 yhteensä 2,4 miljoonaa euroa. Liikunnan koulutuskeskukselle voidaan myöntää valtionavustusta perustamishankkeeseen. Liikunnan koulutuskeskukset ovat kokopäiväistä opetusta antavia valtakunnallisia sisäoppilaitoksia tai alueellisia oppilaitoksia, joiden tehtävänä on järjestää liikuntaharrastusta, hyvinvointia ja terveyttä edistävää koulutusta koko väestölle sekä liikunnan järjestö- ja seuratoimintaa palvelevaa koulutusta ja valmennustoimintaa. Avustukset ovat harkinnanvaraisia.

Kuortaneen urheiluopistosäätiölle Terho myönsi telinevoimisteluhallin rakentamiseen 1 100 000 euroa. Hallin kustannusarvio on 2 800 000 € ja sen laajuus 3447 m². Säätiölle myönnettiin myös avustusta kylmävaraston rakentamiseen 80 000 euroa. Sen kustannusarvio on 400 000 ja laajuus 248 m². Vapaan sivistystyön osuus kustannusarviosta on hakijan mukaan 50 %.

Urheiluopiston kehittämiseen ja puitteisiin satsataan

 

JÄTÄ KOMMENTTI