Lakeuden Lapissa – Valkealammella päästiin jo hiihtämään!

0
Innokaimmat hiihtajät kaynnistivät kilometrien kartuttamisen Valkealammen ladulla keskiviikkona 10.11.2021, heti iltapäivän alussa.

Pentti Hautala/J-Pnews
ALAJÄRVI / LEHTIMÄKI

”Lakeuden Lapissa”, Alajärven Lehtimäen, Valkealammen kuntoliikunnalisessa paratiisissa käynnistyi ties monnennenko kerran hiihtonautinnot keskiviikona 10.11.2021

Viime vuonna Valkealammella aloitetiin hiihtokilometrin kartuttaminen paria paivää myöhemmin.

Omien henkilökohtaisten kuntoilujen kokemuksilla ja muistoilla kyseessä on jo lähes 15-vuosi, kun Lehtimäen Jyskeen, Valkealampi seuran puuhamiehet ovat mahdollistaneet hiihtonatintojen alkamisen lakeuksilla jo marraskuun toisella viikolla.

Tämä on ollut kullanarvoista toimintaa. Me ”himohiihtäjät” olemme saaneet mielitekomme tyydytettyä omalla alueellamme. Ei ole tarvinnut ajella satoja kilometrejä Lapin lumille.
Valkealampi Seura ry:n päämiehinä puuhaavat, takavuosien huippuhiihtäjät Jorma, Juha ja Heikki Hauta-aho, Juha Suosalo ja Pentti Ahopelto.
Seura on saanut kuluihin tukea ELY-keskukselta. Mutta talkootyötä homma on vaatinut myöskin paljon. Esmerkiksi tuhansien kuutioden lumen kerääminen edellisen talven aikana.

Lumi siirtyi vauhdilla kaivinokoneen kauhomana traktorin lavalle ja hiihtoreitille. (Kuvat: Pentti Hautala)

Mutta Hauta-ahon maatilalla on kovakuntoisia miehiä, isästä-poikaan ja koneitakin käytössä kuormaamiseen ja kärräämiseen.
Lisäksi lumitykkien käyttäminen ja valvominen syksyn aikana, vaatii valpasta valvomista sekä talkoointoa monelta.
Kulujen kattamiseksi on myöskin voimassa perinteiset taksat. Ensilumen latujen käyttäjät saava suorittaa kausi- tai päivämaksun.


 

JÄTÄ KOMMENTTI