Lauhasmaa Motorsport kahtiajakoisissa tunnelmissa Jämsässä

0
Lauhasmaa Motorsport pätkällä F-cupin osakilpailussa Jämsässä
Lauhasmaa Motorsport pätkällä F-cupin osakilpailussa Jämsässä (Klikkaa kuvasta suuremmaksi!)
Lauhasmaa Motorsport eteni varovasti 9.2. ajetussa Jämsän Metalli- ja Kuljetus- rallissa, joka oli F-cupin toinen osakilpailu.

Escort oli Mäntsälän kisan jälkeen läpikäyty ja valmiina uuteen kisaan.

Jämsän osakilpailu käsitti kuusi erikoiskoetta, joista kaksi ajettiin kahteen kertaan. Mukaan mahtui, luonnollisesti, myös Jyväskylän MM-rallista tuttuja teitä. Kilpailun erikoiskokeiden joukossa olivat rallikansalle tututut Vaherin ja Leustun pätkät. Odotettavissa oli siis nopeaa baanaa maukkaiden hyppyjen kera.

Ensimmäiset kaksi erikoiskoetta ajettiin hieman tunnustellen kuljettaja Lauhasmaan harmitellessa auton ohjattavuutta mutkissa.

Ennen kolmatta erikoiskoetta oli huoltotauko, jolloin hieman takapään alustaa säätämällä yritettiin saada auton ohjattavuutta paremmaksi.

Mutta kuinka sitten kävikään?  Kolmas erikoiskoe oli tuttua tietä, sillä kyseessä oli MM-rallistakin tuttu Vaheri, joka ajettiin Neste-rallista poiketen toisin päin.

Huollossa tehdyt säädöt eivät vieneet auton käyttäytymistä ollenkaan haluttuun suuntaan, vaan ne aiheuttivat takapään jatkuvan irtaantumisen urasta, jolloin kilvanajosta ei tullut yhtään mitään perän liidellessä irtolumella. Onneksemme kuljettajaparimme pääsi erikoiskokeen maaliin, jonka jälkeen vuorossa oli huoltotauko.

Fordin alustaan tehtiin vuorostaan toisenlaiset säädöt, jotka osoittautuivat hyviksi, sillä neljäs erikoiskoe ajettiinkin jo ajallisesti paljon paremmin.

Viides erikoiskoe oli jälleen Suomem MM-rallista  hyvinkin tuttua baanaa. Vuorossa oli nimittäin pätkä Leustun erikoiskoetta. Erikoiskokeen aikaan  laskeutunut hämäryys ja yltynyt lumisade haittasivat hieman matkantekoa, tosin siltä osin homma oli kaikille autokunnille sama

Huonon näkyvyyden vuoksi ”vanhakoppasta” luotsaava Lauhasmaa-Sillanpää pari ajoi yhden kerran siiman alle, ja takaisin peruuttelussa kuluikin noin 20 sekunttia ”överiä”.

Leustussa sijaitsee myös yksi maailmalla tunnettu hyppyri, josta kuljettajaparimmekin loikkasi kelpo näyttävästi, mutta alas tultiin liiaksi keulalleen, jolloin ohjaus sai siipeensä.

Matka kuitenkin jatkui kuudenelle erikoiskokeelle, joka ajettiin jo täysin pimeässä. Lumisade antoi onneksi periksi, joten näkyvyyden kanssa ei ollut niin suuria ongelmia, kuin mitä oli edellisellä erikoiskokeella.

Erikoiskoe tultiin läpi ilman ihmeellismpiä ongelmia. Tosin se jouduttiin päästelemään hieman hyppyjä varoen, joten sijoitus maalissa oli luokan 20. ja yleiskilpailun 29.

Tulos ei ollut tietenkään hyvä, mutta ei järin huonokaan. Varsinkin loppupään erikoiskokeiden hyvät ajat lämmittivät kuljettajaparin mieltä.

Tästä on taas hyvä jatkaa kohti seuraavaa kisaa, joka kaasutellaan nyt lauantaina 2.3 Lahdessa.

Silloin pyritään olemaan iskussa jo heti ensinmäisiltä kilometreiltä asti.

Jämsän kisan kuvat ja videot löydät osoitteesta:

https://www.facebook.com/LauhasmaaMotorsport

JÄTÄ KOMMENTTI