LENTIS | Ankkurien lentopalloilijat menestyivä hienosti Power Cupissa

0
Alajärven Ankkurien C-tyttöjen HOPEA-joukkue Power Cup leiriturnauksessa Salossa

Susanna Jokela/Ankkurit/J-Pnews
SALO

Vuoden tauon jälkeen Alajärven Ankkurien lentopalloilijat starttasivat viiden joukkueen voimalla 28.7. maailman suurimpaan juniorilentopallon Power Cup tapahtumaan Saloon.

Salon urheilupuisto täyttyi pienistä ja suuremmistakin lentopallon harrastajista neljäksi päiväksi ulos pelaamaan.

COVID-19 pandemian vuoksi tämänkertaista osallistujamäärää oli rajattu, ja vain puolet normaalista määrästä pääsi mukaan, eikä ulkomaalaisjoukkueita nähty tällä kertaa lainkaan.

Keskiviikko iltapäivänä oli kuhinaa ja jännitystä ilmassa, kun lentopalloilijat lähtivät Saloa kohti, osa ensimmäistä kertaa ja osa jo ”konkareina”. Koulun liikuntahallissa nukutun yön jälkeen päästiin tositoimiin Salon urheilupuistoon, missä upeat pelikentät odottivat innokkaita palloilijoita.

Neljän päivän aikana Ankkurien lentopalloilijat saivat kokea onnistumisia, hienoja suorituksia sekä hieman pettymyksiäkin. Nämä kaikki yhdessä kasvattivat joukkueita ja valmentajia päivien edetessä hienoihin suorituksiin. Pelien ja tuomarointien välissä Ankkurien lentopalloilijat kannustivat myös toisia seuran joukkueita upeisiin suorituksiin.

Seurajohdon mukaan yhtenä tärkeänä osana juniorilentopalloon kuuluu myös kasvatuksellinen ote. Ankkurit olivatkin isossa turnauksessa yhtenäinen lentopalloperhe, jossa kannustettiin kaikkia joukkueita voimakkain huudoin, mitä mahtavampiin suorituksiin.

Vapaa-aikoina yhteishenki oli hyvää sekä pelaajien että valmentajien keskuudessa. Yhteistä huolenpitoa sekä päivän tapahtumien perkaamista. Valmentajien kesken käsiteltiin luonnollisesti myös pelillisiä kuvioita ja jaettiin vinkkejä.

Perinteisesti neljän päivän mittaisen lentopalloleirin jälkeen eivät pelaajat olleet niin väsyneitä kuin valmentajat, vaan virtaa riitti myös kotimatkalle. Jo useamman vuoden ajan on matka päätetty ”Ankkurit ylös”- lauluun sekä kuljettajan kiittämiseen, ja tästä perinteestä ei poikettu tälläkään kertaa.

C-TYTÖT TSEMPPISARJAN HOPEALLE

Ankkurien C-tyttöjen joukkue nappasi upeasti hopeaa 50. joukkueen sarjassa. Tytöt pelasivat turnauksessa useamman pelin, kuin koko viime kauden aikana yhteensä. Vain finaalipelissä joutuivat Ankkurien tytöt lopulta taipumaan 2-0  vastusta Muhokselle.

Alajärveläistä lentopalloperhettä kuvaa hyvin, se että muut ankkurilaiset Salossa sekä kotikatsomoissa kannustivat äänekkäästi tyttöjä, joten kannustuksen puutteesta voitto ei jäänyt kiinni.

Hopean voittaneessa joukkueessa pelasivat:

Tara Anttila, Saana Jokela, Laura Jokiaho, Roosa Kangastupa, Inka Rajala, Neea Raja-aho, Veera Rulpakka, Fiona Yli-Sissala ja Essi Ylönen. Valmennuksesta vastasi Kari Mattila sekä huoltajana Susanna Jokela. Kauden aikana myös Niina Peltola on ollut tyttöjen mukana, nyt hän kuitenkin tsemppasi tyttöjä etäyhteyden päästä.

Muutkin ”ankkurittaret” menestyivät myös hienosti: C-tytöt Aallot 24.sija (50 joukkuetta), D-tytöt 09 supersarjan 16.sija (22 joukkuetta), E-tytöt -10 supersarja 11.sija (33 joukkuetta), Enkelit E-tyttöjen tsemppisarja 17.sija (31 joukkuetta).

Ensi vuonna Power Cup järjestetään Etelä-Pohjanmaalla Kauhavalla. Tätä lentopalloväki kovasti jo odottaa.


 

JÄTÄ KOMMENTTI