LENTIS | Kyky-Betset torjui Sammolta makeat pisteet 0-3

0
Kyky-Betset haki Pielaveltä makean kolmen pisteen "täyskaadon" (KyKy)

 Sampo vs. Kyky-Betset  0-3 (20-25,21-25,27-29)

Pielaveden Sampo ja Kyky-Betset kohtasivat ennakkoon arvioidussa viiden erän pelissä. Ennustus ei toteutunut vaikka molemmat olivat pelanneet sarjassa paljon viisi eräisiä otteluja. Betonimiesten kokemus oli kuitenkin tällä kertaa liikaa hyvin taistelleelle Sampo miehistölle.

Kykyn valtti kamppailussa Pielavedellä oli joukkueen tasaisuus ja rauhallisuus. Sarjan kovimpiin syöttäjiin lukeutuvan passari Ilja Ivanovin hurjat hypäritkään eivät horjuttaneet betonimiesten vastaanottoa. Betonitehtaan työharjoittelussa oleva libero Mosse Kostamo oli rauhallinen kovassa paikassa ja hoiti tulikasteen loistavasti. Latvian lahja Ralfs Ozolins jakoi passeja tasaisesti niin laitoihin kuin keskelle. Kykyn kapteeni Jaakko Aninko ja taitava yleispelaaja Aivars Petrucevics paukuttivat tyylillä ”mikasaa” parkettiin. Hakkuri Veikka Manninen kuittasi kettukarkit parhaina yhdessä Ivanovin toisen polven passarilupauksen kanssa. Joukkueiden suurin ero tuli torjuntapisteissä. Kyky-Betsetin kaksi viimeistä pistettä tehtiin niinikään torjunnoilla.

– Betonia olivat meidän keskimiehet Aaro Keisanen ja vanhassa kotisalissaan pelannut Mikko Väliaho. Mikko sai suosion osoituksia Pielavetiseltä yleisöltä, eikä turhaan. Monet niin hyvät muistot siellä salissa on jäänyt mieliin. Tässä varmasti yksi syy miksi pelimme oli rauhallista. Kyllä Mikon olemus ja viileys ennen peliä auttoi keskittymiseen. Sampo on kova porukka tässä sarjassa, nuori joukkue jota johtaa valmentajamestari Sergei Ivanov. Yksi kovimmista Suomessa vaikuttavista nuorten valmentajista. Tulokset ja näytöt puhuvat puolestaan, kommentoi ottelua Kyky-Betsetin päävalmentaja Hannu Kalliojärvi.

Ottelussa joukkueitensa parhaina palkittiin (vas) isäntien Ilja Ivanov ja betonimiesten Veikka Manninen (Kuva:KyKy)

”Kulttuuri” matkat jatkuvat isäinpäivän kunniaksi. Betonimiesten tie vie seuraavaksi Turkuun. Panokset kovenevat, TuTo tuo Mestaruusliigan joukkueitakin kaatanut isäntä ei ole varmasti suopea sellainen.

Ottelun voittaja saa 1-sarjan pisteet taulukkoonsa ja sokerina pohjalla voittaja jatkaa lisäksi Suomen Cupin puolivälieriin. Palkinto on siellä melkoinen, sillä voittaja saa kotiinsa vieraaksi Savo Volleyn, liigan tähtisikermän.

Tästä ei panokset kovene, joten annetaan paineet TuTolle. TuTo on nimittäin 1-sarjassa vielä ilman erähäviötäkään ylivoimainen ykkönen.

 


 

JÄTÄ KOMMENTTI