LENTOPALLO | Alajärvi ja Ylöjärvi kohtaavat naislentopallon historiassa ensimmäistä kertaa

0
Tuomas Huita
Alajärven Ankkurien joukkue on iskussa kauden ensimmäiseen kotiotteluun. Pelaajat (takarivi vas.) Essi Hautamäki, Daria Subbotina, Marjut Hautala, Noora Yli-Olli, Ella-Noora Taipale ja Eerika Hattukangas. (alarivi vas.) Essi Puoliväli, Salla Hautamäki, Ada Kriikkula ja Olga Lezhenkina (K-Media/JK)
Ankkurit aloittaa naisten lentopallon valtakunnan Ykkössarjassa kotiottelulla. Launtaina Jamin kauppiksen salissa kello kolmelta iltapäivällä sitä vastaan asettuu nuorista pelaajista koostuva yhtenäinen, treenattu vastustaja Ylöjärven Ryhti Pirkanmaalta.

Alajärven Ankkurien joukkue on kokenut kausitauon aikana joitakin muutoksia. Hautamäen sisaruksia Essiä ja Sallaa, Puolivälin Essiä, Taipaleen Ella-Nooraa ja Kriikkulan Adaa lukkuunottamatta muu joukkue on muuttunut. Yksi kolmesta kokonaan uusista pelaajista on kuvioihin saatu ukrainalainen, kokenut passari, Olga Lezhenkina. Hakkuriksi joukkue neuvotteli Nurmon Jymystä siirtyneen spesialistin Marjut Hautalan. Lisäksi Kuortaneen valmennuskeskuksen maajoukkuevalmennettavien ringissä pelannut taitava yleispelaajan Daria Subbotina LP-viestistä tuo selkeää vahvuutta joukkueen peli-ilmeeseen.

Omasta pelaajavalmennuksesta ovat nouseet Ykkös-kokoonpanon torjuntatehtäviin Eerika Hattukangas ja jokapaikan rooliin Noora Yli-Olli.

Joukkueen sanotaankin uhkuvan iloa ja taistelutahtoa.

Myös pelaajien valmennus ja johto on vaihtunut sitten viimekauden. Joukkueenjohtajan tehtävät on, ansiokkaan Tapani Taipaleen jälkeen, ottanut vastuulleen ex-konstaapeli Markku Sillanpää. Joukkueen valmennuksesta ja treenauttamisesta vastaavat päävalmentajana laihialaisjuurinen Tuomas Huita sekä apuvalmentajana/huoltajana  Markku Hautamäki.

Tuomas Huita

Päävalmentaja Tuomas Huita kertoi pelipäivän aattona joukkueen olevan, muutamaa pelaajaa pienesti viikolla vaivanneen flunssan jälkeen, valmiina purkamaan energiaansa ja toteuttamaan harjoituksissa hiottuja taktisia kuviota tuiki tuntemattomaan aloitusvastustajaansa.

– Tulemme kauden mittaan näkemään palaamissamme otteluissa kokonaa uusia juttuja ja hyökkäyskuvioita, joita ei ole vielä joukkueen osalta nähty, paljastaa Huita.

Tieto vastustajoukkueesta on Ankkuri-valmentajalla hyvin minimaalista, sillä seurojen naiset eivät ole kohdanneet toisiaan tällä tasolla vielä kertaakaan. Juniorisarjoissa otteluja eri koonpanoilla, muun muassa Power Cupeissa,  lienee kuitenkin vastakkain  pelattu.

Ylöjärven Ryhdin naisten 1-joukkueen rungon muodostaakin pitkälti seuran valtakunnan tasolla mainiosti menestynyt B-tyttöjoukkue, joka on useiden yhdessä pelaamiensa pelivuosien aikana yhteen hitsautunut taitava kokoonpano. Yksi seuratuin pelaajista lienee liki 190 senttinen keskitorjuja Elina Raappana.

– Hänet kyllä olemme bonganneet joukkueen kokoonpanosta ja konstit ovat olemassa, eikä niistä tässä vielä sen enmpää, vakuuttaa Huita.

Ensimmäisen ottelun mukanaan tuoma alkujännitys luo tietenkin peleihin aina oman lisämomenttinsa. Ankkurittaret aloittavat tässä ottelussa kautensa, kun vastustaja Ryhti on jo marinoitunut kahden ottelun verran hävitessään viime viikonloppuna kotonaan  kuopiolaiselle Puijo Wolleylle 1-3 ja joensuulaiselle Nice-teamille 0-3.

Ottelu alkaa Ammatti-instituutin salissa (JAMI) la 4.9.2014 klo 15.00
Joukkue toivoo voimakkaasti kannustavan lentopalloilmiön iskevän Alajärvelle heti ensi syötöstä lähtien.
Digi-terveysasema Kuusiolinna 700x

JÄTÄ KOMMENTTI