LENTOPALLO | ANKKUREISTA PONNAHTANEET Mestaruusliigan tähtipelaajat kohtaavat kauden kärkiottelussa Alajärven uudessa monitoimihallissa.

0
(Kuvassa vierekkäin) Alajärven viimeaikaisimmat isommat kertainvestoinnit ovat, ennen uusinta paloasemaa, monitoimihalli sekä vuosikymmeniä kuntalaisten ja sittemmin kaupunkilaisten toivelistoilla ollut uimahalli. Viimeksimainitun huomattava suosio ja käyttöaste ovat jopa yllättäneet arvioitsijat. Palvelu yltääkin pitkälti yli kuntarajojen. (JK/jpnews.fi)

Alajärvi ja sen mahtiseura Ankkurit lanseerattiin kertaiskulla vähintäänkin lentopallon valtakunnan kartalle, kun 30-vuotta sitten perustetun emoseura A-Volleyn alajärveläistynyt perustaja-aktiivi Janne Mikkonen sai järjestettyä Akaa-Volley ystäviensä kanssa randomikokeiluksi aiotun kahden mestaruusliigan kärkijoukkueen kohtaamisen Alajärven komeaan ja nykyaikaiseen urheiluhalliin.

Yhteisenä nimittäjänä yhdelle lentopallokauden huipputapahtuman onnistumiselle ja järjestymiselle ovat kaksi kasvattajaseurastaan Alajärven Ankkureista lähtöisin olevaa valtakunnan tähtipelaajaa. Alajärvelle kotiottelunsa pelattavaksi siirtäneen lentopalloseura Akaa-Volleyn kokoonpanossa on mukana kotimaisen Mestaruusliigan kuukauden allstarkentällisessäkin nähty- lokakuun keskitorjuja Panu Pitkänen sekä Suomen maajoukkuekokoonpanoon paikkansa vakiinnuttanut Savo Volleyn pitkän huiskea Tommi Siirilä. Molemmat pelimiehet ovat olleet myös valtakunnantilaston ykköstorjujia järjestyksessä Pitkänen – Siirilä.

(vas) Panu Pitkänen edustaa Alajärvellä oteltavassa liigapelissä kovassa tikissä olevaa kotijoukkuetta Akaa-Volleytä ja Tommi Siirilä huippuvaarallista, maajoukue-edustuksilla marinoitua Savo Volleyta.

Lentopalloaktiivi ja lajin suurkuluttaja Janne Mikkonen sekä Alajärven Ankkurien lentopallojaoston puheenjohtaja Tuomo Haavisto puhkuvat intoa, sillä kyseiset valtakunnan lentopallon eliittijoukkueet ovat tällä hetkellä kotimaiset kaksi kärkijoukkuetta. Alajärvellä pelattavalla kahden kovan kohtaamiselle on seurojen sarjassa menestymiselle suuri painoarvo. Tätä ei herrojen mielestä luonnollisestikkaan ottelutapahtuman varmistuessa vielä tiedetty. Joten yleisölle on tarjolla ehdottomasti koko vuoden parasta herkkua mitä kotimainen lentopallo parhimmillaan tarjoaa.

 

Tapahtumaorganisaation päälliköt (vas.) Ankkurien lentopallojaoston veturi Tuomo Haavisto ja lentopallosta paljon tietävä A-Volleyn perustajiin lukeutuva Janne Mikkonen kertoivat viimehetken valmisteluista Alajärvellä. (Jukka Ketonen/K-Media)

Ennakkoliput otteluun ovat menneet hyvin kaupaksi ja niitä voi edelleen lunastaa ennen varsinaista peliä ( 21.11.) muun muassa Ankkurien lentopallojaoston yhdyshenkilöiltä. Alajärven hallissa on yleisötilaa normaalisti reilulle 1200 katsojalle ja nyt korona-pandemian aikana määrä puolittuu.

Akaa-Volleyn pelaajistosta löytyy pohjalaista väritystä myös Kauhavalta lähtöisin olevan Kauhavan Visan kasvatin Aatu Pölläsen hahmossa. Suomen maajoukkue hakkurit Urpo Sivula ja Olli-Pekka Ojansivu iskevät vastakkain. Mukana ottelussa ovat vastakkain myös Suomen maajoukkueessa esiintyneet joukkueittensa liberot. Akaan syötönnostelijana nähdään mm. Viron maajoukkueen passari Markkus Keel. Illan väkivahvassa vierasjoukkueessa Savo Volleyssa nähdään puolestaan Suomen ”entisten” maajoukkuepelaajien ohella tulevia maajoukkue-edustuspelaajia konkari Antti Siltalan vanavedessä. Mikkosen ja Haaviston mukaan tässä ottelussa on osaamista kentällä joka osa-alueella harvinaisen paljon.

Korona-aikana järjestäjät huomioivat luonnollisesti tarvittavat poikkeukset myös katsomoissa, ravintola- ja wc-tiloissa. Tilaisuuden sisätiloihin pääsyn edellytyksenä on myös ns. ”maskipakko”. Joten kannattaakin ottaa oma maski mukaan kun lähtee hallille. Järjestäjät kertovat myöskin varautuvansa, siihen että maskeja on tarjolla lunastettavaksi ennen sisäänkäyntejä, joita on tulossa halliin useampia vähän joka ilmansuunnasta. Muun muassa hallin pitkälle juoksusuoralle, verhon taakse on tarkoitus toteuttaa ravintolatilat, jossa on reilusti tilaa turvaväleille.

– Ottelutapahtumasta halutaan tehdä yleisölle ja vip-asiakkaille uudenlainen kokemus myös laadukkaine ruokailu- ja väliaikaoheispalveluineen, kertoo Janne Mikkonen.

– Myös alueen junioreille (alle 14v.) on järjestetty mahdollisuus, jo ennen pelipäivää perjantaina (20.11.) iltakuudelta, päästä seuraamaan yläkatsomon parvelle rajatusta tilasta kotijoukkue Akaan iltaharjoituksia, muistuttaa Janne Mikkonen.  Akaan joukkue saapuu jo perjantana Alajärvelle ja harjoittelee sekä yöpyy paikkakunnalla. Lauantaina on vielä aamuharjoitukset ja illalla kello 17.00 alkava ottelu.

Ykkösarjassa Kuortane FIN- pelasi viime kaudella yhden kotiottelunsa Kyky-Betsetiä vastaan Alajärven uudessa liikuntapainotteisessa monitoimihallissa. (JK/jpnews.fi)

Ottelun sisäänpääsyssä pätee Akaa-Volleyn kotiottelun hinnasto:

•  Alle 12-vuotiaat pääsevät tapahtumaan ilmaiseksi
•  12 – 16 vuotiaille lipun hinta on 5€/ henkilö
•  Eläkeläisille ja opiskelijoille lipun hinta on 14 €/henkilö
•  Normaali lipun hinta on 17€ /henkilö

 


 

Korona-kartta 700x

JÄTÄ KOMMENTTI