LENTOPALLO | Kuopion Puijo Wolley lauantaina Jamille Ankkurien vieraaksi

0
Puijo Wolley ja Ankkurit pelaavat samanvärisissä peliasuissa. Tässä Kuopio hyökkää ja Alajärvi puolustaa. Torjunnassa "Liisa" Arefyeva ja Maiju Hännnen. (jpnews.fi / by K-Media/JK)
Lentopallon naisten Ykkösten jatkosarjan ottelussa lauantaina kello 17.00 Jamin salissa Alajärvellä kohtaavat pistetaistelussa Alajärven Ankkurit ja Puijo Wolley Kuopiosta.

Kotimaisen lentopallon mahtiseuran kuopiolaisen Puijo Wolleyn nimekäs joukkue nähdään nyt toisen kerran tällä pelikaudella Alajärvellä.

Joukkueet iskivät yhteen runkosarjassa kerran molempien kotikentillä ja Ankkurit avasivat sarjakautensa kirvelevällä kotitappiolla 2-3(22-25, 25-18, 25-22, 13-25, 12-15) samaiselle Kuopion naisjoukkueelle. Alajärveläisten toinen runkosarjan ottelu Puijoa vastaan päättyi vuorostaan Wolleyn kotisalissa, Ankkurien kahden heikon erän jälkeen, 3-1 (25-27, 25-22, 25-17, 31-29) jälleen kuopiolaisten eduksi.

Mutta jatkosarjaan lähdettäessä ovat sarjan joukkueiden keskinäiset puntit huomattavasti tasaantuneet. Hyvin ja vahvasti runkosarjassa menestynyt kuopiolaisjoukkue taistelee yllättäen paikastaan pysyä naisten lentopallon valtakunnan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla.

Ankkureilta runkosarjan jälkeiset jatkopelit ovat sen sijaan lähteneet käyntiin loistavasti ja eikä ihme, että kaikki ottelut voitettuaan, se johtaa oman lohkonsa jatkosarjaa ja hakee vielä yhtä ratkaisevaa pistettä pudotuskarsinnat välttääkseen.

Kahdenkin erän voitto lauantaina Puijo Wolleysta takaisi isäntäjoukkue AA:lle ”koskemattomuuden” hermoja raastavasta pudotusottelurumbasta.

Ankkureilla on plakkarissa puhtaan kolmen pisteen vierasvoiton tuoma yliote kuopiolaisiin. Joukkueiden jatkosarjan ensimmäinen kohtaaminen Kuopiossa päättyi erälukemin 1-3 (19-25, 25-22, 21-25, 22-25).

Alajärven Ankkurien päävalmentaja Janne Pitkänen pitää käytävää lohkon jatkosarjaa tasaisena ja kovana. Lauantain vastustajan PW:n Pitkänen arvio omasta mielestään yhdeksi koko sarjan kovimmista joukkueista, jota on hieman loukkaantumisiin liittyvä epäonni myös vaivannut.

Pitkäsen mukaan kaikki mahdollinen on kotijoukkueessa, kannustava kotiyleisö mukaan lukien, otettu huomioon. Omalla hyväksi todetulla taktiikalla ja taistelumielellä lähdetään jatkamaan kiitettävästi alkanutta jatkosarjaa.

Varmaa on että Jamilla jujutetaan ja isketään armottomasti lauantai-illan ratoksi. Kuopion joukkueesta kannattaa laittaa merkille joukkueen rosterista Hiekan sisarukset. Milla toimii joukkueen kapteenina ja passarina, mainiota vastaanottopeliä hallitsee puolestaan liberona Maiju. Hakkuri Noora Tikka on myös kuntoutumassa kovaan iskuun, sekä aina vaarallinen yleispelaaja Riikka-Liisa Kärkkäinen.

Ankkureilta löytyy juuri tällä hetkellä yleispelaajan roolitusten alta monipuolista tulivoimaa ja älyä, joille passeja jakelee taitava Elizaveta ”Liisa” Arefyeva.

Kannattaa ehdottomasti lähteä itse paikan päälle katsomaan hienoa ja jännittävää urheiluviihdettä sekä kannustamaan joukkueita hyviin suorituksiin.

JÄTÄ KOMMENTTI