LENTOPALLO | Kuusamon Pallo-Karhut kuritti Ankkureita 1-3

0
Muun muassa Maiju Hännisen syöttö oli myrkkyä kuusamolaisjoukkueelle (K-Media/JK)
Ankkurien ote kirposi kahdessa eka erässä ja vastustaja vei voiton kovalla kokemuksellaan (K-Media/JK)
Lentopallon naisten 1-sarjan 1-lohkossa vahva ja kokenut kuusamolaisjoukkue vei kaikki jaossa olleet kolme pistettä matkassaan koillismaalle 1-3 (20-25, 17-25, 25-16, 20-25).

Viikonlopun toinen ottelu pelattiin Jamin salissa sunnuntaina iltapäivällä.

Nimekäs ja ”raamikas” Pallo-Karhujen naisten lentopallojoukkue nappasi täydet pisteet hyvän vastustuksen tarjonneelta kotijoukkue Ankkureilta.

Ankkurien aloitus ottelulle oli lähes saman kaltainen kuin lauantaina käyty peli oululaista Ettan joukkuetta vastaan. Kahden erän häviö kärsittiin kuitenkin kohtuu pelillä, koska vastassa oli selvästi kovempi kokoonpano kuin lauantaina. Muutama vuosi sitten liigassakin pelanneesta Pallo-Karhujen joukkueesta löytyi edelleen vahvaa liigakokemusta, – näkemystä ja taustaa. Joukkueen vahvuuteen kuuluvat myös amerikkalaista iskuvoimaa tuonut hakkuri Rebecca Lamb, jonka näytöstä saatiin seurata pelin kääntyessä lopulta vastustajalle. Pallo-Karhujen moni ratkaiseva ja tuhoisa hyökkäys päättyi Lambin käden ”ojennukseen”. Myös toinen ulkomaalaisvahvistus, Venäjän liigassa Minskissä pelannut valkovenäläinen keskitorjuja Alina Kaor toi puolestaan PaKan verkolle tasokasta pituusylivoimaa.

Pallo-Karhuille tärkeä pelaaja oli , Ankkureissakin viime kaudella muutaman ottelun pelannut, Pihtiputaan liigajoukkueesta Kuusamoon siirtynyt passari Henna Hämäläinen.

Henna palkittiin myös ottelussa joukkueensa parhaan pelaajan palkinnolla.

Muun muassa Maiju Hännisen syöttö oli myrkkyä kuusamolaisjoukkueelle (K-Media/JK)

Ankkurit tulivat ottelutauolta kuin uudesti syntyneenä kokoonpanona. Taistelumieli ja onnistumistaso oli kokonaan eri tasolla kuin pelin alkujaksolla. Tämä shokeerasi myös helppoon otteluvoittoon tuudittautuneen vierailijajoukkueen. Erän voiton kotijoukkueelle pohjusti erinomaiseen syöttöputkeen päässyt Maiju Hänninen. Maijun hankalat syötöt veivät kerta toisensa jälkeen pohjan vastustajan hyökkäyksien rakentelulta. Ja jälleen yleisö sai nähdä lentopallo-ottelujen eriskummallisuuden, kuinka pienestä ottelujen erävoitot ja voittolukemat voivat lopulta olla kiinni.

Ottelun neljännessä erässä Ankkurit kävivät säälittä vahvan vastustajansa kimppuun ja olivatkin lähellä kellistää karhun. Vierailijoiden väkevä kokemus riitti tällä kertaa kääntämään erän lopun esityksillä pelin kuusamolaisille.

PaKan päävalmentaja Marko Kaakinen oli erittäin tyytyväinen joukkueensa kuuden pisteen pelireissusta Etelä-Pohjanmaalle. Lauantaina kaatui Nurmo samoin lukemin kuten nyt sunnuntaina Ankkurit. Vierailustaan Alajärvellä Kaakinen oli myös positiivisesti yllättynyt.

-Tällaista ottelutunnelmaa ja yleisön kannustusta omilleen ei ole tullut vastaan muilta kentiltä, kuin kotona Kuusamossa. Ja muutenkin peli oli hyvää ja reilua, ihasteli Kaakinen

Ankkurien päävalmentaja Janne Pitkänen analysoi ottelua heti pelin jälkeen.

-Peli oli parempi kuin eilen ja vastustaja oli myös astetta kovempi kuin eilen. Pelattiin hyvä peli tänään vaikkakin hävittiin. Oma peli ailahteli liiaksi ja tasaisuutta suorituksiin pitää jatkossa löytyä, mutta totuus lienee, että sitä tulee vain pelaamalla ja pelaamalla, tiivisti tuntojaan Pitkänen.

Ottelussa palkittiin Ankkureista Salla Hautamäki ja Pallo-Karhuista Henna Hämäläinen.

Tuomarit:

Päätuomari: Keijo Mantere

Verkkotuomari: Kari Roponen

Rajatuomarit: Arto Alanen ja Kai Ahola-Olli

…………………………………………………………………………………………………………….

Seuraava kotiottelu  Ankkurit vs. Nurmon Jymy 1
Jamin salissa sunnuntaina 3.11. klo 15.00

JÄTÄ KOMMENTTI