LENTOPALLO | Kyky-Betset aloitti historiansa 16. Ykkössarjakauden tappioreissulla Turkuun

0
Peli Turussa alkoi komeasti joukkueiden esittelyllä (KyKy)

Päivitetty 24.9.2019 klo 13.00 (lisätty otteluraportti)

TuTo-Kyky-Betset 3-0 (25-13,25-22,25-21)

Kyyjärven Kyky-Betsetin lentopallokausi miesten Ykkössarjassa käynnistyi viikonloppuna vieraspelissä Turun Tovereita vastaan. Kykyn valmentajan Hannu Kalliojärven mukaan kyyjärveläisten otteet paranivat kun ottelu vanheni. Isäntien kova rutiini oli tällä kertaa kuitenkin liika Kyyjärven osin nuorentuneelle joukkueelle. Heikon alkuerän jälkeen juonesta kiinni päässyt Kyky-Betset johti jo kahta seuraavaa erää aina 20 pinnan paikkeille saakka, mutta isännät onnistuivat molemmilla kerroilla vääntäytymään takaa ohi ja samalla suoraan koko kamppailun voittoon 3-0.

Otteluraportti Turusta:

Kyky-Betset avasi kuudennentoista 1-sarjakautensa Turun Tovereiden vieraana. TuTo oli tyly isäntä ja piti kaikki kolme pistettä omanaan. Betonimiesten avaus lähti takkuillen käyntiin ja isännät veivät erän, vierailijoiden lukuisten virheiden avustuksella, helpohkosti nimiinsä 25-13.

Toinen ja kolmas erä näytti jo paremmalta, -22 ja -21 pinnaa saatiin omaan laariin mutta taistelu päättyi aina parinkympin kohdalla ja TuTo hoiti erien loput rutiinilla.

– Ei pojat syytä huoleen, totesi uusin betonimies Ville Heiskanen ekan Kyky paidassa esiintymisensä jälkeen.

Totta oli paljon kommentissa sillä varmasti otteet paranevat ja yhteispeli alkaa sujua taas ottelu ottelulta paremmin. Turussa vastaanoton arkkitehtinä toimi Illia Liunenko ja hän oli yksi betonimiesten onnistujista. Kykyn passari Martins Jansons palkittiin kotijoukkueen Kimmo Kutinlahden ohella. Betonimiesten riveissä oli uusia kasvoja. Leevi Hautamäki pyörähti kentällä ensikosketuksen miesten sarjassa. Latvian juniori Mareks Lazuko tuurasi vuoroin keskellä Aaro Keisasta tai hakkuri Henrik Heinästä. Mosse Kostamon käsi ei vapissut syöttöruudussa mutta vapinaa syötöt aiheuttivat verkon toisella puolella.

Sunnuntaina jatketaan sitten kotisalissa ja ottelun tarjoaa Kyyjärven Kunta 90 vuotis synttäreiden kunniaksi. Vapaa pääsy kaikille katsojille! Valepa II on vuotta kokeneempi ja haluaa ammattivalmentaja Matti Alatalon johdolla voittaa kotipihan sankarit.

Ottelussa palkitut: (vas.) TuTo Kimmo Kutinlahti ja Kyky-Betset Martins Jansons

Kyky-Betsetin tämän kauden joukkue on muuttunut viime kaudesta kohtuullisesti. Kolme sen menneen kauden runkopelaajasta siirtyi pelaaman sarjatasoa ylemmällä oleviin joukkueisiin. Lauri Jylhä siirtyi pelaamaan ammattilaiseksi Saksaan. Uusina pelaajina Kyky on saanut joukkoonsa neljännen ulkomaalaisvahvistuksen Latviasta. Mareks Lazuko (22) 189 senttinen nuorimies on erikoistunut keskipelaajan, sekä hakkurin roolissa. Kotimaan Mestaruusliigasta joukkueeseen on saatu useamman kauden liigakokemuksella Ville Heiskanen. Joukkueeseen on nostettu pitkästäaikaa uusia nuoria pelaajia myös seutukunnalta. Naapuripitäjästä Alajärveltä rinkiin ovat tulleet Leevi Hautamäki ja Valtteri Uusitupa. Myös A-juniori-ikäinen Mosse Kostamo on jo kolmatta kautta mukana. Jo neljättä kauttaan Kykyä edustaa Henrik Heinänen ja toinen kausi Kykyssä käynnistyy Aaro Keisasella. Soinilaisista Väliahon veljeksistä Mika jatkaa keskiosastolla Aaron kanssa.

Seuraavaksi Kyky-Betset kohtaa kotiottelussa perinteikkään lentopalloseura VaLePa:n kakkosjoukkueen. Ottelu alkaa ensi sunnuntaina (29.9.) liikuntahallilla kello 18.00. Vapaa pääsy!

Päävalmentaja Hannu Kalliojärvi toivoo väen löytävän jälleen tiensä kannustamaan kauden ensimmäiseen kotiotteluun, josta on vankka tarkoitus hakea kauden ensimmäiset pisteet.

 

Kyky-Betset (ottelussa TuTo:a vastaan):

Pelaajat:

Kostamo Miko 2

Heinänen Henrik 3

Keisanen Aaro 4

Hautamäki Leevi 7

Väliaho Mika 8

Jansons Martins 9

Liunenko Illia (libero) 10

Lazuko Mareks 12

Petrusevics Aivars 14 (C)

Heiskanen Ville 17

Toimihenkilöt:

Kalliojärvi Hannu (Päävalmentaja)

Huttunen Juha (Joukkueenjohtaja)

Pitkänen Janne (Apuvalmentaja)

Kalliojärvi Jarmo (Huoltaja)

 


Kaudella 2019-20 miesten 1-sarja on tarkoitus pelata 12 joukkueen valtakunnallisena lohkona.
Pelipaikan ovat lunastaneet: Jyväs Lentis, Karhulan Veikot, Kuortaneen valmennuskeskus, Kyyjärven Kyky-Betset, Lempo-Volley (ent. Lempäälän Kisa), Napapiirin Palloketut, Nurmon Jymy, Pielaveden Sampo, Tampereen Isku-Volley, TUTO Volley ja Vammalan Lentopallo. Maaningan Mahti on luopunut sarjasta.


 

JÄTÄ KOMMENTTI