LENTOPALLO | Kyky-Betset haki selkeän vierasvoiton Nurmon Jymystä

0
KyKyn tasavahva suoritus riitti suoraan 0-3 voittoon Nurmon Jymystä joukkueiden kohdatessa kauden alussa Nurmossa (Kyky)

Nurmon Jymy – KyKy Betset 0-3 (25-27,19-25,20-25)

Vili Variksen raportti ottelusta Seinäjoen Nurmosta:

KyKy Betset haki vierasvoiton kaatamalla Nurmon Jymyn erin 0-3. Pelin kolme (3) pistettä tekivät erittäin hyvää betonimiesten sarjatilanteelle. KyKy lähti peliin hyvin valmistautuneena, ja etukäteen oli tiedossa, että Jymy pyrkii alussa saamaan hurmionsa päälle, jota kautta he pystyisivät horjuttamaan KyKyn uskoa omaan tekemiseen.

Pelipaikkana toimi poikkeuksellisesti pieni Keski-Nurmon koulu, joka toi mukaansa oman mausteen. Missään nimessä peliin betonimiehet eivät lähteneet takki auki, vaan vastustajan tiedettiin olevan valmis pelaamaan pisteistä tosissaan. Jostain kumman syystä altavastaajien on helpompi lähteä peliin, ja niin kävi nytkin pelin alussa. Kaiken lisäksi ”naapuripitäjän” kohtaaminen sytyttää aina Jymyn pelaajat, ja niin kävi nytkin, ensimmäisen erän ollessa tasaista vääntöä.

KyKy lähti aloitukseen Jansons, Petrusevics, Väliaho, Sillanpää, Jylhä, Väliaho ja Rasinperä. Ensimmäinen erä alkoi hyvällä syöttöputkella, mutta Nurmo sai melko nopeasti pelin jujusta kiinni, ja pääsi jopa hetkeksi kuskin paikalle. Betonimiesten valmentaja Hannu Kalliojärvi oli pakotettu herättelemään joukkuetta, ja vaihdosta saapui kentälle Heinänen hakkuriksi. Erän loppu oli tasaista vääntöä, mutta joukkueen rauhoituttua oma tekeminen riitti ja erä vieraille 25-27.

Toinen erä oli selvästi KyKyn hallinnassa, ja rento perustekeminen riitti kaatamaan isäntien uskon. Kolmas erä sujui pitkän erätauon jälkeen toisen erän kaltaisesti, ja pisteet Kyyjärvelle. Paikka paikoin isäntien Mäntylä ja Ruuska aiheuttivat harmaita hiuksia vierailijoilleen järkevillä ja kovilla hyökkäyssuorituksillaan. Kuten tälläkin kertaa KyKyn tasainen suorittaminen joukkueena, on vastustajalle kuin vastustajalle pelottavan tehokasta.

KyKyn parhaana palkittiin ansaitusti Mikko Väliaho, joka takoi ottelussa 13 pistettä. Jymyn parhaana palkittiin Mika Mäntylä.

Vapaan viikonlopun jälkeinen peli teki hyvää koko joukkueelle, ja keskittyminen on suunnattu tulevaan viikonloppuun, jolloin vastaan asettuu Kuortaneen nuori maajoukkuevalmennettavien joukkue.

Pelin parhaat pistemiehet:

KyKy: Petrusevics & Väliaho Mikko (13p), Jylhä (8p), Martins (7p)

Jymy: Ruuska (13p), Mäntylä (12p), Slobodan (6p)

Valmentaja Kalliojärvi kommentoi joukkueensa otteita seuraavasti:

– Erittäin tärkeä voitto, paikalliskamppailut ovat aina oma lukunsa. Keväällä saimme viimeksi Jymyltä kylmän suihkun niskaan, se oli onneksi joukkueella muistissa. Tunnelma Keski-Nurmon salissa oli loistava, ehkä sopeuduimme olosuhteisiin Jymyä nopeammin, kun historiallinen Nopolan ”Koirankoppi” fiilis palasi mieleen.

Joukkueittensa parhaina palkittiin (vas.) Mikko Väliaho Kyky-Betset ja Mika Mäntylä (NuJy)

Seuraavaksi betonimiehet kohtaa Kuortaneen Valmennuskeskus U-18 joukkueen kotona. Italialainen valmentaja tuo nuoret ”lauantaisaunaan” Nopolaan ja matsi alkaa tuttuun tapaan klo 18.00.  Tervetuloa !

 


 

JÄTÄ KOMMENTTI