LENTOPALLO | KyKy-Betsetille arvokas vierasvoitto napapiirin kettuperheestä

0
Kyky-Betset joukkueiden esittelyvuorossa Rovaniemellä (KyKy)

KyKy-Betset haki sunnuntaina 23.9. arvokkaan vierasvoiton Rovaniemeltä sarjanousija Napapiirin Palloketuista. 

NaPa – Kyky-Betset 0-3 (21-25,23-25,16-25)

Betonimiehet jatkavat mukavasti voittojen tiellä ilman ainuttakaan erätappioita, kun takana on kaksi peliä. Ennakkoon oli tiedossa että vastassa on hyvää puolustuspeliä pelaava nuori joukkue. NaPa oli saanut otteluun mestaruusliigaa tahkoavasta farmiseura Lakkapäästä  kaksi vahvistusta: Olli Saarenmaan ja Matias Korhosen.

NaPa lähti otteluun seuraavalla avauskokoonpanolla: Mikael Kyllönen, Matias Korhonen, Juho Saukkonen, Olli Saarenmaa, Otso Hakala, Leevi Alajärvi ja liberona Antti Haavikko.

KyKy aloitti pelin avauskokoonpanollaan: Martins Jansons, Aivars Petrusevics, Mika Väliaho, Tuomas Sillanpää, Illia Liunenko, Mikko Väliaho ja liberona Miro Rasinperä.

Kyyjärveltä reissuun lähti 11 pelaajaa ja taustajoukot. Matkaan saatiin myös lisävahvistusta, kun mukaan bussiin hyppäsi viime kaudelta tuttu Jussi Mäkinen.

Ensimmäinen erä jatkui aina 15 pisteen hujakoille kotijoukkue NaPan hienoisella etumatkalla. Tilanteessa 16-16 päävalmentaja Hannu Kalliojärvi otti aikalisän jonka jälkeen johtoasema vaihtui. Miko Kostamo tuli syöttövaihtoon ja betonimiehet repivät muutaman pinnan kaulan. Erä päättyi lopulta lukemiin 21-25 kyyjärveläisille.

Toinen erä alkoi KyKy:ltä tahmeasti. Yksi rotaatio oli vaikea, vastaanotto oli hienoisissa vaikeuksissa eikä Väliahon veljekset saaneet tuolloin ruokaa keskelle. Laitahyökkäyskin hieman kangerteli. Tilanne oli pahimmillaan jo 12-6 kotijoukkue NaPa:lle. Tilanteesta huolimatta betonimiehet uskoivat vahvasti omaan tekemiseen ja erän lopullliseen kääntöön. Kyky tuli tasoihin 19-19 kokeneen Mikko Väliahon torjunnoilla ja jatkoi pistetehtailua syöttöruudussa. Erässä loisti myös Aivars Petrusevics tehden erässä yhteensä 10 pistettä. Erä tiukasti Kyyjärvelle 23-25.

Kolmanteen erään lähdettäessä alkoi NaPa:lla usko hiipua ja KyKy vei lopulta erää selkeästi ja rutiinilla. Erän lopussa myös nuoret pelaajat Aaro Keisanen ja Henrik Heinänen tulivat kentälle ja tekivät erän ja ottelun päättäneet kaksi viimeistä pistettä lukemiin 16-25.

Kaiken kaikkiaan KyKyn voidaan sanoa onnistuneen usealla pelin osa-alueella, joista tärkeimpinä puolustus, torjunta ja syöttöjen vastaanotot.

 

KyKy Betsetin libero Miro Rasinperä oli tyytyväinen joukkueen esitykseen.

– Hyvin pelasimme taas nimenomaan joukkueena. Joukkueessa on paljon kokemusta joka on varmasti iso tekijä meidän tekemisen ja hengen suhteen, jokainen hoitaa oman tonttinsa esimerkillisesti. Osoitimme kykyä nousta erävoittoon tappioasemasta ja usko säilyi eikä lähdetty sähisemään turhia. Peli ei kuitenkaan mikään nappisuoritus ollut ja hieman on vielä hiottavaa. Hyvä kuitenkin jatkaa etiäpäin!

Valmentaja Hannu Kalliojärvi tiivistää pelin seuraavanlaisesti:

– Joukkue näytti taistelutahtonsa ja palkinto hienosta taistelusta kuuluu koko orkesterille. Tästä on hyvä jatkaa ja Tampereelle lähdetään nöyrällä asenteella. Riento antoi meille selkäsaunan Hervannassa ja se on tuoreessa muistissa.

Kyky-Betsetin päävalmentaja Hannu Kalliojärvi pitää peukkuja omilleen ja toivottaa yleisöä isosti seuraamaan ja kannustamaan betonimiehiä kauden aikana Kyyjärven liikuntahallilla pelattaviin kotiotteluihin (jpnews.fi/JK)

JÄTÄ KOMMENTTI