LENTOPALLO | Kyky-Betsetin passari osastolla vilkas syksy – Dusco Novoselac seuran uusin betonimies!

0
Dusko Novoselac
Kyky-Betsetin passari osastolla puhaltavat uudet tuulet
Lentopallon miesten Ykkössarjan taso nousi jälleen yhdellä pykälällä, kun Serbiasta kotoisin oleva, kokenut ja raamikas huippupassari Dusco Novoselac siirtyi täsmähaulla betonimiesten joukkueeseen Kyyjärvelle. Dusco tarjoilee namu  syöttöjä Kyky -Betsetin paidassa ensimmäisessä kotiottelussaan tulevana sunnuntaina Maaningan Mahtia vastaan.
Passareita… passareita… ja passareita

Palataanpa hieman ajassa taaksepäin. KyKy-Betsetin tämän kauden passarina aloitti Kasper Vuorinen, hän pelasi betonimiesten riveissä 5 ottelua. Kasperilla oli kuitenkin sopimuksessaan ulkomaan pykälä. Ja kuinka ollakaan hän sai ensimmäisenä suomalaisena lentopalloilijana tarjouksen Iranista. Se oli Kasperille paikka kansainvälistyä. Tämän kortin halusi Vuorinen katsoa ja päätti kokeilla miltä pelaaminen Iranissa tuntuu.

KyKy-Betsetin toisena passarina pelaa tuttu Henrik Huumarkangas, joka pelasi hienon ottelun Maaningalla Mahtia vastaan ja palkittiin tuossa ottelussa joukkueen parhaana pelaajana. Kuten muistamme, ”Henkka” loukkasi treeneissä pohkeensa juuri ennen seuraavan päivän ottelua FIN-18 maajoukkuetta vastaan. Huoli oli seurassa ja joukkueessa suuri, mistä nyt ainoan passarin tilalle korvaaja.

Nopeasti saatiin joukkoon tunnettu pelimies Jyväskylästä. Tero Seppälä hyppäsi joukkueen matkaan ja siitä suoraan ”Henkan” tilalle peliin. Tero teki työtä käskettyä ja hoiti passarin tehtävät mallikkaasti, voitto kotiin 3-0. Tero sai passata betonimiesten riveissä peräti 5 ottelua ja sitten kävi pelimiehelle kutsu kirurgin käsittelyyn ja vihoittelevan olkapään operointiin.

Taas oltiin tilanteessa, että joukkueella oli vain yksi passari ja hänenkään jalka ei ollut vielä täysin kuntoutunut. Ja joukkueessa tarvitaan muutenkin kaksi passaria, että pystytään tarvittaessa tekemään vaihtoja ja pelikoostumukseen taktisia muutoksia. Ja kuten on jo todettu loukkaantumisriski on urheilussa aina olemassa.

Suomesta ei sopivaa passaria Kyky-Betsetin ahdinkotilaan löytynyt ja katseet suunnattiin hyvin pian ulkomaille. Passareita olikin kansainvälisessä haussa tarjolla  eri vaihtoehtoja. Kovan työn, videoiden katsomisien, neuvottelujen ja pelaajien tietojen ja aikaisempien seurojen ym. suositusten ja keskustelujen jälkeen päädyttiin Kyyjärvellä kirjoittamaan sopimus serbialaisen  Dusco Novoselacin kanssa.

Monenlaista käännettä on ehtinyt jo tähän mennessä kautta tapahtumaan Kykyn passariosastolla. Toivoa sopii, että loppukauden osalta säästyttäisiin loukkaantumisilta ja passarit ja muitten pelipaikkojen miehet pysyisivät terveinä. Vielä kun Niko-Matti Koskelan murtunut peukalo saadaan kipsistä pois ja pelikuntoon, niin kiitos, loukkaantumiset saavat riittää.

Dusko Novoselac (KyKy)
Dusko Novoselac

Kotimaa: Serbia

Pelipaikka: Passari

Pituus: 194

Ikä: 30

Ammatti: Lentopalloilija

Edelliset seurat:

1997-2001 VC “SREM-SIMEX” Sr.Mitrovica (SRB)

2001-2008 VC “PARTIZAN” Belgrade (SRB)

2008-2009 VC “NEA SALAMINAS” Limassol (CYP)

2009-2010 VC “MEF OKULLARI” Istanbul (TUR)

2010-2011 VC “RADNICKI” Kragujevac (SRB)

2011-2012 VC “BUDUCNOST” Podgorica (MNE)

2012-2013 VC “IRAKLIS” Thessaloniki (GRE)

2013-2013 VC”VOLLEY TEAM” Bratislava(SVK)

2013-2014 VC”AEK” Athens(GRE)

Kaikissa seuroissa pelannut maiden korkeimmalla sarjatasolla!

2002-2004 Pelannut Serbian Junioreitten Maajoukkueessa 52 Kansainvälistä Ottelua

2002-2014 pelannut yli 70 kansainvälistä ottelua eri maiden Seurajoukkueissa: Mestarien Liigaa, CEV Cupia, Challenge Cupia ja muita kansainvälisiä otteluita.

Runkosarjan kärkiottelu Kyky-Betset vs. Maaningan Mahti sunnuntaina 30.11. klo 18.00

KyKy-Betset jatkaa sarjan pohjoislohkon kärjessä ja Mahti seuraa toisena.  Kykyä viime keväänä vahvistamassa käynyt  Salvis ”Sale”Cielavs marssii nyt Maaningan Mahdin paidassa betonimiesten Bunkkeriin.

Luvassa on kovaa vääntöä pisteistä, sillä Mahdilla on riveissään monta Mestaruusliigan kokemusta omaavaa peluria!

Nyt kaikki lauteille kannustamaan kera Lassen ja katsomaan KyKy-Betsetin uutta passaria, DUSCOA !

Tämä on nähtävä. Ottelu alkaa Kyyjärven Liikuntahallilla kello 18.00

vanhat kuorma-autot tukim

JÄTÄ KOMMENTTI