LENTOPALLO | Panu ja Mikko Iskivät Suomen mestaruus pronssia!

0
(vas.) Panu Pentti Pitkänen ja Mikko Väliaho pokkasivat kotimaisen lentopallon eliitissä ensimmäiset mitalit kaulaansa (Kuvat: Hannu Kalliojärvi)

Tasaisen laadukas kausi toi Pielaveden Sammolle sen ansaitseman sijoituksen kolmantena ja sen kunniaksi pronssiset mitalit. Sampoa on tällä kaudella vahvistanut myös kaksi sukujuuriltaan syvästi järvipohjalaista ja pitkänhuiskeaa nuorta miestä. Kauden päätteeksi SM-pronssimitalit kaulaansa saivat myös Alajärven Panu Pentti Pitkänen ja Soinin Mikko Väliaho. Molemmat huippu pelimiehet ovat ponnistaneet paikkansa Mestaruusliigaan Kyyjärven Kyky-Betsetin laadukkaiden kuusikkojen kautta.

Sammolle voiton ratkaisseessa kolmannessa pronssiottelussa Ahmon koululla tuhatkunta katsojaa sai aikaiseksi ennenkuulumattoman kannustuksen, joka siivitti joukkueen suoraan 3-0 voittoon pohjoisen Rovaniemen Team Lakkapäästä.

Alusta alkaen näki, että Sampo oli päättänyt voittaa tämän ottelun ja itseluottamus oli korkealla tasolla vaikka vastustaja kamppaili tasavertaisesti mukana ja oli välillä reilussa johdossakin. Kolmannen erän kulku olisi tarina itsessään, kun kotijoukkue kiipesi tasaisen varmalla tekemisellä pitkältä takamatkalta tasoihin, selvitti Lakkapään eräpallot ja lopulta käynnisti hallissa villit voitonjuhlat eräpistein 31-29.

Team Lakkapää on lyöty kolmannessa osaottelussa ja tuttu voitontanssi sai alkaa

Mestaruusliigassa runkosarjan kolmas sija, loppuhuipennuksena pronssimitalit ja Suomen Cupin hopea antavat selvän kuvan joukkueen tasosta, Suomen kolmanneksi paras.

Pronssi oli Pielaveden Sammolle kymmenes liigamitali kahdessakymmenessä kaudessa ja sen päälle tietysti cupin mitalit eri vuosilta ja muutama katkera nelossija. Perinteet, yhteisöllisyys, kunnioitus ovat ne tekijät joilla pienen kylän joukkue on saavuttanut ja pitänyt asemansa maan huipulla.

PRONSSI TUULETUKSET!! (löydätkö kuvasta Mikon ja Panun!?)

 

JÄTÄ KOMMENTTI