LENTOPALLO | Uusi kausi uudet kujeet – Kyky-Betset kohtaa Tiikerit Härmässä !

0

Uusi kausi on jo ihan oven takana odottamassa lentopalloyleisöä. Ensimmäisen kerran uudistunut Kyyjärven Kyky-Betset esittäytyy Alahärmässä Härmän salissa tulevana lauantaina 16.9 kello 15. Alahärmän Kisan 100-vuotisen taipaleen kunniaksi lentopallojaosto järjestää ystävyysottelun, jossa kohtaavat Kyky ja liigajoukkue Kokkolan Tiikerit.

”Kyyjärven salatiedottajamme” pääsi haastattelemaan päävalmentaja Hannu Kalliojärveä. Päävalmentaja odotutti hieman tuloaan haastattelupaikalle mutta haastattelu saatiin kuin saatiinkin pakettiin teekupposen äärellä. Hannu tuumii juhlaottelusta seuraavaa:

– Historian havinaa sen verran, että vuonna 1985 olin Alahärmässä katsomassa USA:n ja Suomen nuorten maajoukkueiden ottelua. Siihen aikaan itse pelasin Kyyjärvellä 4-sarjaa. Alahärmän Kisa on ollut tämän alueen kärkiseuroja, kun katsotaan pitkällä aikavälillä. Alahärmästä on kasvanut muun muassa maajoukkuepelaajat Olli Kunnari sekä Laura Pihlajamäki. Kyllä tämä tapahtuma menee usean muun päällekkäisen tapahtuman kanssa selvästi kärkeen.

Kykylle ottelu on äärimmäisen kova tasonmittari ja haaste. Tiikerit on paljon muuttunut parin vuoden takaisesta menestysjoukkueesta, jossa nyt panostetaan nuoriin pelaajin. Vastuuta Tiikereissä kantavat muiden muassa Jylhän kaksoset, Antti Leppälä ja Robert Seppänen. Heitä komppaa kolme ulkomaalaispelaajaa. Mielenkiintoisen lisämausteen antaa lähes kotikonnuillaan pelaava Anton Välimaa, joka on Kauhavan Wisan kasvatti.

Kykyn uudistunut miehistö esittäytyy ensi kertaa Pohjanmaalla. Muutamalla ulkomaalaispelaajalla varustettu Kyky lähtee haastamaan tosissaan Tiikereitä. Tärkeintä on parantaa omaa peliä, jota on harjoiteltu neljässä harjoituspelissä. Viime viikonloppuna Vilppulassa Kyky nappasi turnausvoiton, voittaen kaikki pelinsä 2-1. Vastustajina olivat Leki, Riemu sekä Vilppulan Tähti. Lisämausteena kaiken päälle Kyky heittää kentälle Alahärmän suuren miehen Tuomas Sillanpään, joka tuntee nurkat sekä takaseinät kuin omat taskunsa. Tuomas palaa kotisaliin kovassa kunnossa, josta nähtiin esimakua viime viikonloppuna. Myös Kykyn uudella passarilla Jussi Mäkisellä on kokemusta Alahärmän Kisasta, jossa Jussi pelasi A-junioreissa.

Toivottavasti molempien joukkueiden kannattajia saadaan runsaasti Härmän saliin.

Herätyksenä vielä loppuun, ensi viikolla ilmestyy Kyky-Betsetin kausiennakko. Olkaahan kuulolla.

 

PTV mansikkasumppa1

JÄTÄ KOMMENTTI