Lentopallon superviikonloppu tarjoaa täydellisen sisäänajon lajin pariin

0
Superviikonlopun käytännön järjestelijöitä ovat Lentopalloliiton lännen aluepäällikkö Katariina Järvinen, naisten kolmossarjan joukkueessa Töysässä pelaava Niina Kivinummi sekä Ähtäriin muuttanut Antti Sunell, joka pelasi aiemmin kymmenisen vuotta Tampereen seudun ykkössarjajoukkueissa. Oikealla Ähtärin kaupunginhallituksen puheenjohtaja Risto Harju, joka pelasi myös aikoinaan ykkössarjassa Ähtärin Mesikämmenien edustusjoukkueessa. (JS/jpnews.fi)

Teksti ja kuvat: Jouko Siirilä/jpnews.fi

Ähtärissä maaliskuun toisessa viikonvaihteessa järjestettävä lentopallon superviikonloppu tarjoaa varsin täydellisen starttipaketin ja samalla mahdollisuuden rakkauden roihahtamiseen uudeelleen tähän palloilulajiin. Ei ole ainakaan viimeisimmät vaatimukset täyttävästä liikuntahallista kiinni, että lentopalloinnostus syttyisi uudelleen sellaiseen liekkiin, kuin Ähtäri-hallin valmistuttua nelisen vuosikymmentä sitten.

9.-10.3. toteutettavan Superviikonlopun runkona on Lentopalloliiton Länsi-Suomen B-juniori-ikäisten, vuosina 2003-2004 syntyneiden tyttöjen ja poikien alueleiri ja sen puitteissa lauantaipäivän aikana pelattavat ottelut.

Sunnuntaina klo 10.30-13.00 järjestetään yleisölle ja ennen muuta nuorimpien sarjoihin soveltuville G-, F- ja D-ikäisille lapsille suunnattu lentopallon esittelypäivä. Käytössä ovat tällöin kaikki kolme täysimittaista kenttää, jotka sopivat poikittain liikuntahalliin.

Superviikonloppu huipentuu iltapäivällä kahteen lentopallon ykkössarjan peliin, naisten otteluun Kuortane – Oulun Kisko sekä miesten turnaukseen Kuortane – Kyyjärven Kyky. Kuortaneen joukkueissa pelaavat Kuortaneen valmennuskeskuksessa harjoittelevat nuorten maajoukkuepelaajat.

Katariina Järvinen on toiminut Lentopalloliiton lännen alueen päällikkönä viime vuoden maaliskuusta alkaen. Hänen tärkein tehtävänsä on uusien lentopalloryhmien ja -pelaajien mukaan saaminen Lännen alueella. Hän vastaa muun muassa alueella toteutettavista valmentajakoulutuksista. Lisäksi hän tukee maakuntajaostojen toimintaa, aluejoukkuetoimintaa ja auttaa aluetason tehtävien organisoinnissa. (JS/jpnews.fi)

Lentopalloliiton lännen aluepäällikkö Katariina Järvinen sanoo aloitteen tällaisen Superviikonlopun järjestämiseksi tulleen Ähtäristä. Järvisen Ähtärin-vierailulla torstaina selvisi, että superviikonlopun äiti ja suorastaan primus motor on Ähtärin kaupungin talousjohtaja Arja Väliaho, joka on ollut 90-luvun lopulla johdattelemassa myös omat poikansa, nykyisin Kyyjärven Kyky-Betsetissä, miesten ykkössarjassa pelaavat Mika ja Mikko Väliahon lajin pariin.

Väliaho kertoo, että poikien innostus lähti liikkeelle Soinin Hautakylälle pitkälti talkootyönä 1990-luvun loppupuoliskolla saadun uuden hallin myötä. Ähtäriin viime kesänä valmistuneen uuden liikuntahallin toivotaan innostavan nyt ähtäriläiset uudelleen lentopallon pariin, kuten Ähtärissä kävi myöskin 70-luvun lopulla uuden Stereohallin myötä.

Superviikonlopun varsinaisena ideana onkin herätellä henkiin ähtäriläisissä piilemään jäänyt rakkaus lentopalloon. 1980-luvulla Ähtärin Mesikämmenet pelasi lentopallon ykkössarjassa. Joukkuen kasvateista maineikkain pelaaja on ollut Jussi Jokinen. Jokinen pelasi vuosina 1980-1995 Raision Loimun SM-sarjajoukkueessa, voittaen joukkueensa kanssa neljä SM-kultamitalia. Viime kesästä alkaen Kokkolan Tiikereitä valmentanut Jokinen pelasi urallaan 226 miesten maaottelua ja toimi sitä ennen Mestaruusliigan toiminnanjohtajana yhdeksän vuotta vuosina 2009-2018.

Stereohallissa pelattiin aikoinaan muun muassa Pohjoismaiden lentopallomestaruuskisat niin nuorten kuin aikuisten sarjassa sekä yksittäisiä maaottelupelejä. Ähtäri-halli tarjoaisi edelleen oivat katsomotilat lajille mutta korkeudeltaan halli jää matalaksi eikä kentän pintakaan vastaa enää nykyajan vaatimuksia.

Aluepäällikkö Katariina Järvinen on haltioissaan uuden liikuntahallin puitteista pelaajien ja myös Superviikonlopun kaltaisen lajin esittelytilaisuuden kannalta. Kaksoiskoolattu joustolattia on yksinkertaisesti ”markkinoiden paras”, toteaa myös kaupunginhallituksen puheenjohtaja ja itsekin entinen ykkössarjapelaaja Risto Harju.

Tällä hetkellä Ähtärissä ei pelaa yksikään joukkue sarjoissa millään tasolla. Tulevan viikonlopputapahtuman tavoite on junioritoiminnan alkuinnostuksen virittäminen paikkakunnalla Ähtärin Urheilijoiden lentopallojaoston puitteissa.

Ähtärin liikuntahalli valmistui kesällä 2018. Se tarjoaa lentopalloilulle ihanteelliset puitteet. Lajin harrastukseen ja kilpailutoiminnan toivotaan nyt elpyvän samalla tavalla, kuin nelisen vuosikymmentä sitten nykyisen Ähtäri-hallin valmistuttua. (JS/jpnews.fi)

 

Korona-kartta 700x

JÄTÄ KOMMENTTI