Liikuntabingo liikuttaa ja edistää liikenneturvallisuutta


0
Laki vaatii heijastimen lisäksi polkupyöriin punaisen takavalon

Alajärven Liikunta-Aalto 2020 -hankkeen ja Alajärven Osuuspankin liikuntabingokampanja liikuttaa alkusyksyn ajan 1-2 luokkalaisia Alajärvellä. 

Liikuntabingoon on kerätty erilaisia liikkumiseen liittyviä suorituksia – marjanpoimimisesta lätäköiden yli hyppimiseen. Näistä lasten on tarkoitus kerätä viiden suora. Bingopalkintona Alajärven Osuuspankki jakaa oppilaille vilkkuvalosarjat, jotka voi kiinnittää pyörään tai laittaa vaikka omaan reppuun roikkumaan. Vilkkuvalot edesauttavat lapsia näkymään liikenteessä ja näin ollen bingokampanjassa yhdistyvät liikkuminen ja turvallisuus.

Kampanja kannustaa lapsia liikkumaan monipuolisesti

Leikkimielisellä liikuntabingo-kampanjalla Liikunta-Aalto –hanke ja Alajärven Osuuspankki haluavat kannustaa lapsia liikkumaan monipuolisesti ja kokeilemaan uusia liikuntalajeja. Bingoon onkin valittu hyvin erilaisia liikuntasuorituksia; bingorivin täyteen saaminen edellyttää lapselta todennäköisesti ainakin jotain omista arki- ja liikuntarutiineista poikkeavaa.

Tarkoitus on, että bingosuorituksia oppilaat tekevät pääosin kotona omalla vapaa-ajallaan. Haastammekin tässä yhteydessä myös kaikki koululaisten vanhemmat mukaan liikuntabingoon keräämään suorituksia omien lasten kanssa!

Turvallisuutta valoilla

Syksyn edetessä illat ja aamut hämärtyy. Jalankulkijan ja pyöräilijän on lain mukaan käytettävä pimeän aikana tiellä liikkuessaan heijastinta. Kesäkuun 2020 alusta pyöräilijöille pakolliseksi tuli myös punainen takavalo, valkoisen etuvalon lisäksi. Pelkkä punainen heijastin ei siis enää riitä, vaan pyörään pitää kiinnittää lisäksi punainen pyörävalo. Valon ei kuitenkaan tarvitse olla kiinni takalokasuojassa, vaan se voi olla kiinnitetty vaikka pyöräilijän selkäreppuun, takkiin, pyörän satulatankoon tai vaikka polkupyöräkypärään.

Kampanjassa bingopalkintona 1-2 luokkalaisille jaetaan vilkkuvalot, millä pyritään lisäämään turvallisuutta liikenteessä ja nostamaan ajankohtainen asia esiin.

TÄSSÄ BINGOTEHTÄVÄT (kts.alla)

 


 

vanhat kuorma-autot tukim

JÄTÄ KOMMENTTI