Liikuntakampanja käynnistyy jälleen Soinin Hyvinvointitapahtumassa

0

Soinissa kannustetaan jälleen kuntalaisia, kesäsoinilaisia ja muita kunnassa viihtyviä huolehtimaan hyvinvoinnistaan, sillä uusi Hyvinvointia arkeen -hanke aktivoi terveeseen elämään.

”Edellinen kampanja veti porukkaa ja rasvakiloja paloi. Nyt haluamme korostaa vahvemmin hyvinvointia, jota on saatavilla liikunnan lisäksi toisesta soinilaisesta vahvuudesta, luonnosta. Luonto on hyvin tasa-arvoinen hyvinvoinnin lähde, sillä sinne kuka tahansa voi lähteä. Jo vartin kävely Soinissa vähentää stressiä, pahoinvointia ja sairastumisriskiä,” kertoo kunnanjohtaja Juha Viitasaari.

Kampanja käynnistyy Hyvinvointitapahtumassa tiistaina 2.7. klo 13–18 Soinin Yhteistalolla. Tarjolla on erilaisia liikuntasuoritteita ja ilmainen kehonkoostumusmittaus personal trainer Tiina Väliahon opastuksella.

”Viime terveyskampanjan jäljiltä moni haluaa seurata kehonkoostumuksensa kehittymistä. Nyt mittaus palvelee vain klo 13–18. Kannattaa tulla ajoissa,” kertoo hankkeen projektipäällikkö Janne Kujala. ”Samoin kovimmat miehet ja naiset toivovat yhteistä cooperin testiä. Kaikki eivät halua kipittää äärirajoilla, joten Yhteistalolta voi lähteä myös itselleen sopiville kävely- tai juoksulenkeille.”

Lenkille tai cooperiin voi valmistautua fysioterapeutti Heidi Huvilan ohjaamissa alkulämmittelyissä klo 16.15 ja klo 17.15. Cooperin testit järjestetään urheilukentällä klo 16.30 ja klo 17.30. Samaan aikaan voi lähteä Soinin maastoihin omatoimisille lenkeille, joihin annetaan vinkkejä paikan päällä. Suoritukset viimeistelee Huvilan loppuverryttelyt klo 16:50 ja klo 17.50. Mukana tapahtumassa on myös Soinin Sisu.

”Todennäköisesti paikan päältä saa myös seuraa esimerkkilenkeille, halusi sitten kevyen 20 minuutin kävelyn, kevyen hölkän tai reippaamman, reilun tunnin kävelylenkin,” Kujala vinkkaa

Kuntokortti ja some-kisa kannustavat mahtavin palkinnoin

Tapahtuman jälkeen starttaa kaksi kampanjaa. Kaikkeen liikuntaan aktivoiva Kuntokampanja ja luontoon kannustava Hyvinvointia arjesta -somekampanja ovat käynnissä 1.7.-30.11. Osallistuneiden kesken arvotaan molemmissa kampanjoissa Polar M600 GPS Urheilukello sekä 6 kuukauden kuntosalikortteja ja pienempiä tavarapalkintoja.

Kuntokorttiin merkataan kaikki vähintään 30 minuutin liikuntasuoritukset. Vähintään 22 merkintää kampanja-aikana suorittaneet osallistuvat arvontaan. Kortteja saa tapahtumasta ja kunnantalolta.

Hyvinvointia arkeen -somekampanjaan voi puolestaan osallistua julkaisemalla kuvan sosiaalisessa mediassa, kuten Facebookissa, tunnisteella #SoininLuonto ja lähettämällä saman kuvan myös sähköisesti osoitteessa https://urly.fi/1fky. Jokainen kuva on arpalipuke, joten mitä useamman kuvan julkaisee, sitä paremmat mahdollisuudet on. Kriteerinä on, että kuvassa pitää tulla esiin soinilainen luonto.  Arvonta suoritetaan joulukuussa 2019.

”Haluamme esille Soinin luontoa ja ihmisiä nauttimaan siitä. Vain mielikuvitus on rajana kuvatessa ja liikkuessa,” Viitasaari korostaa.

JÄTÄ KOMMENTTI