Luonto- ja erämessuilla paljon nahtävää – Peltsi ja Pekkarinen myös

0

Luonto- ja erämessujen ohjelma ja osastot julki

Jokainen luontoliikkujista koiraharrastajiin ja koviin metsämiehiin saa helpostusta kevään eräkuumeeseen Soinin Luonto- ja erämessujen ohjelman parissa, sillä Yhtenäiskoulun alue täyttyy kymmenistä metsästys-, kalastus-, retkeily- ja hyvinvointiosastoista lauantaina 4.5. klo 10–15.

Juontajina ovat vuosia erätulilla samoillut Mikko ”Peltsi” Peltola ja yrittäjä Tiina Väliaho. Kunnanjohtaja Juha Viitasaaren avattua messut ohjelma käynnistyy metsästyskoirien näytöksillä, joissa nähdään klo 10.30 alkaen tunnin välein vuorotellen koirarotujen esittelyjä ja haku- ja noutonäytöksiä.

”Paikalla on yli 20 rotua pystykorvista bretoneihin, viiriäiskoiriin ja noutajiin. Samalla alueella pyörii nuorille suunnattu luonto- ja eräpolku,” maalailee järjestelyissä mukana oleva Heikki Lehisalo.

Virtuaalimetsästystä ja Peltsin kovia retkiä

Päivän aikana simulaattoriammunnassa voi kokea aidontuntuista metsästystä ja tähdätä itselleen 10-hengen mökin viikoksi Luostolta. Tasatunnein ja osastoilla kalahtelevat seppien työnäytökset. Samoin puukontekoa esitellään läpi päivän ja näytöksissä klo 11.15 ja 14.15. Sisälavan päänumerossa klo 13.00 Peltsi kertoo kokemuksia kovilta retkiltään ja eräharrastuksen muutoksesta. Metsästäjätutkinnonkin voi suorittaa klo 14 alkaen. Lisäksi osastoilla voi tutustua fileeraukseen, hirrenveistoon, eläinten täyttöön ja arboristitaitoihin. Nuoria viihdyttää tivoli ja lapsiparkki.

Messualueen ulkopuolella hevosrattaat kuljettavat Ahti Huvilaan, ravintolapöytiin ja terasseille. Multiantie 29 ympäristössä Konekarhu-Jokke testaa koiria, Kuninkaantuvan historianäyttelyt ja myynti palvelevat klo 10-15 ja Yhteistalon kahvila on auki koko päivän.

”Ennen osastojen sulkeutumista suoritetaan messuarvonta. Pääpalkintona on Fillariliike Cyclin Trek Roscoe 7 -maastopyörä. Sen ja muiden palkintojen toivossa kannattaa täyttää arpalippu jo ovella,” Viitasaari vihjaa.

Peltsin kova urakka jatkuu klo 15 Arpaisen maastopyöräretkiajossa. Mukaan ilmoittaudutaan osoitteeseen sosipyoraily@gmail.com. Samaan aikaan Mauri Pekkarinen avaa Tulevaisuuden eräharrastus-seminaarin. Siinä Iisakki Järvenpään puukkoperinnettä esittelee Jarkko Haukkala sekä eräharrastuksia pohtivat Riistakeskuksen Mikael Luoma, Metsästäjäliiton Veli Kujala, Metsähallituksen Anssi Riihiaho, Ahti Huvila Oy:n Pekka Ojajärvi ja KPedu-riistalinjan Jorma Koivuniemi.

Jatkoja seuraa

Illan huipentaa Messujen stand up -jatkot Yhteistalolla, missä Jussi Simola, Arimo Mustonen ja Ville Saarenketo huvittavat klo 21 alkaen. Esitysten jälkeen meno jatkuu karaokeillassa.

Sunnuntain Retkeilypäivässä Kaihiharjulla ja Hermannin kämpällä on myynti- ja ruokailupisteitä klo 11–15. Ympäristössä on kaikille sopivia polkuja harjuilla, soilla ja järvimaisemissa. Seurakunta on mukana teemassa järjestämällä 2.5. klo 19 Luontovirsi-illan ja 5.5. Luomakunnan sunnuntain jumalanpalveluksen.

Lisätietoa löytyy osoitteesta www.soininluontojaera.fi. Messut ovat osa JPYP:n asumista ja hyvinvointia -messusarjaa.

Digi-terveysasema Kuusiolinna 700x

JÄTÄ KOMMENTTI