Maakuntaotteluiden buumi jatkuu Kitrolla – Onko Nurmo väärään aikaan väärässä paikassa?

0
Ankkureiden tuulennopea tulevaisuuden tähtipelaaja Taneli Hautala menossa kentälle (Kuva: jpnews/JK)
Ankkureiden tuleva tähtipelaaja ,tuulennopea Taneli Hautala, menossa kentälle (Kuva: jpnews/JK)
Miesten Superpesiksen tiistai-illan kierroksella on Ankkureiden paikallisotteluputkessa vastustaja vuorossa Seinäjoen maakuntakeskuksen ykkösjoukkue, Nurmon Jymy.

Tiistai-illan kamppailussa pelataan isoista asioista.

Jos Jymy voittaa, sarja tasoittuu entisestään. Jos puolestaan pisteet jäävät isäntäjoukkueen pussiin, pääsee Ankkurit pienelle karkumatkalle Nurmosta ja säilyttää edelleenkin kevään harjoituskamppailussa hankitun henkisen yliotteen.

Ankkurit on edellisissä otteluissaan taistellut ensimmäiset jaksot tasapäisesti mitalisuosikkeja Vetoa ja Kossua vastaan. Toisella jaksolla lukemat taululla ovat sitten päässeet repsahtamaan rumiksi yhden sysimustan vuoron vuoksi.

Ankkureiden pelinjohto Matti Iivarinen ja Erno Lassila sekä taustaorganisaatio ovat tehneet muutaman vapaapäivän aikana hartiavoimin töitä paikatakseen joukkueen haavoittuvaisuuksia. Pienet loukkaantumiset ovat  viime viikkojen aikana kuormittaneet ja samalla epätasapainottaneet joukkueen rakenteita.  Jukka Ristimäen liittyminen joukkueeseen antaa pelinjohdolle apua peluuttamiseen, mutta mitä lääkitystä todelliseen ”tulehdukseen” on joukkueessa onnistuttu saamaan, jää nähtäväksi itse ottelussa tiistai-iltana.

Nähtäväksi jää myös onko ”vanhoja” sotaratsuja pystytty haalimaan apuun.

Nurmolle on tilanteiden teko ollut alkukaudesta vaikeaa. Myös Kankaanpäästä hankittu lyöjäjokeri Matti Korhonen on vaellellut varjojen mailla, Pattijoki-Raahe-ottelua lukuun ottamatta. Kymmenen tappiota kymmenessä ottelussa on iso apina, joka Ankkuri-joukkueen ja – kannattajien olisi syytä pyrkiä kaikin voimin pitämään nurmolaisten selässä.

Joukkueiden kolmospuolella nähdään mielenkiintoinen taistelupari, kun Ankkuri-legendojen pojat, Juuso ”Köpinpoika” Myllyniemi ja Sasu ”Matinpoika” Iivarinen, ottavat mittaa toisistaan. Kakkospuolella vuorostaan Nurmon alajärveläisjuurinen multipelaaja Tero Viinamäki ja Lehtimäen lahja Ankkuri-pesäpallolle, Tero Rantakangas antavat kovien heittokäsiensä puhua.

Ennen ottelua Ankkurilegenda-haastattelussa on takavuosien nopeakinttuinen koppari ja kaksinkertainen suomenmestari Jouko Etula. Otteluisäntänä on yksi Ankkuripesäpallon pitkäaikaisista tukipilareista, Mäkelä Alu Oy.

Väriä ja ääntä peliin!

Kiidä Kitrolle ja Kannusta!

JÄTÄ KOMMENTTI