Menestyskesän runko jatkaa Jymyssä

0
Niilo Piiponniemi teki kolmivuotisen
Roope Korhonen jatkaa edelleen huikeaa pesisuraansa Jymyssä
Sotkamon Jymyn miesten Superpesisjoukkue kaudelle 2014 on muovautumassa lopulliseen muottiinsa pelaajasopimusten myötä. Mestarijoukkueen runko säilyy lähes muuttumattomana, ainoastaan Mikko Korhosen pelaajauran tiedetään päättyvän, mutta hänen uransa saa jatkoa pelinjohtotehtävissä.

Mikko Korhonen siirtyy Jymyn viuhkaan

.

– Iskukykyinen joukkuehan tämä on. Kriittisillä paikoilla niin sisä- kuin ulkopelissä on ratkaisukykyisiä pelaajia, jotka ovat osoittaneet olevansa henkisesti, taktisesti kuin taidollisesti hyviä pelimiehiä. Siihen on hyvä lähteä rakentamaan, kehuu tuore pelinjohtaja joukkuettaan.

– Lisäksi joukkueessa on pelaajia jotka pelaavat kovalla tasolla sekä pelaajia, joiden kehityskäyrät ovat vahvasti nousussa, Korhonen jatkaa.

Roope Korhonen jatkaa uraansa

Kainuulaista urheiluväkeä ilahduttava tieto on uutinen Roope Korhosen jatkosta violettioranssissa peliasussa. Sopimus Jymyssä on mallia 1+1, eli se kattaa kauden 2014, sekä option kaudesta 2015.

Miesten Superpesiksessä aina Sotkamon Jymyä edustaneelle Korhoselle jatkosopimuksen tekeminen nimenomaan Jymyn kanssa oli miehelle päätöksenä helppo.

– Halu pelata oli tärkein syy jatkamiseen ja kun puhutaan kuitenkin omasta kasvattajaseurasta, niin ei näillä pelivuosilla ole halukkuutta muualle lähteä, Roope kertoo.

– Enemmänkin kysymys tässä oli siitä, että jaksaako treenata ja pelata ja kun harjoittelu maistuu, niin on mielekästä jatkaa, Korhonen painottaa.

Korhonen voitti menneellä kaudella miesten Superpesiksen tehopistetilaston (yhteensä 116 tehopistettä) sivuten Sami Joukaisen ennätystä vuodelta 2004. Lyöjätilastossa Korhonen sijoittui toiseksi (8+82 lyötyä juoksua).

Ulkopeli uomissaan

Pitkäjänteistä työtä joukkueen osalta jatketaan, siitä on osoituksena monet pidemmät sopimukset nuorten pelaajien kanssa. Loistavat pudotuspelit pelanneen Niilo Piiponniemen jatkosopimus Jymyssä on kolmen vuoden mittainen ja kahden vuoden aikana edustuksen kokoonpanoon murtautuneen toisen polven pesäpalloilija Saku Hakkaraisen sopimus kattaa seuraavat kaksi kautta.

Tämän lisäksi menneen kesän aikana ennakkoluulottomasti paikkansa ulkokentältä lunastaneen Jere Vikströmin jatkosopimus on vuoden mittainen.

– Ulkopeli säilyy hyvin kosmeettisilla muutoksilla. Kakkoskopparin paikan täyttäminen ei tule olemaan ongelma, viittaa Korhonen jättämäänsä pelipaikkaan.

– Viime kaudella kaksi pelaajaa oli osittain uudella pelipaikalla (Jere Vikström, Kosti Rautiainen), jotka suoriutuivat kaudesta vähintäänkin kiitettävästi. Nyt kun tietää, että pelaaminen tulee kokemuksen myötä kyseisillä pelipaikoilla vielä kehittymään, niin näkymät ulkopelin suhteen ovat luottavaiset. Ainoastaan Jani Komulaisen päätös uransa jatkamisesta tulee vaikuttamaan sisäpelin ruuvaamiseen ja pelitapaan kokonaisuudessaan.

Viime kauden Kouvolassa vuokralla pelanneiden Roni Vartaman ja Joni Rytkösen sopimukset on purettu tulevalle kaudelle yhteisymmärryksessä. Lupaavat nuorukaiset jatkavat kuitenkin miesten Superpesiksessä.

Niilo Piiponniemi teki kolmivuotisen sopimuksen Sotkamoon
Sotkamon Jymyn Tämän hetken sopimustilanne:

2014

Hartikainen Antti

Hyvönen Janne

Kohonen Toni – Toistaiseksi

Korhonen Roope (Optio 2015)

Orava Aki

Rautiainen Immo

Rautiainen Kosti

Tuikka Markus

Vikström Jere

2015

Hakkarainen Saku

Korhonen Topi

Määttä Onni

2016

Korhonen Niko

Piiponniemi Niilo

Valmennustiimi

Mikko Korhonen Päävalmentaja / Pelinjohtaja 2015

Tuomas Nissinen Lajivalmentaja / 2. Pelinjohtaja 2014

Toni Kohonen Lajivalmentaja 2014

Herranen lounas maaliskuu700x

JÄTÄ KOMMENTTI